ΤΟΠΙΚΑ

Δωροεπιταγές σε απόρους

δωροεπιταγές-σε-απόρους-70734

Δωροεπιταγές θα δοθούν για πρώτη φορά στους απόρους της περιοχής μας από την Μητρόπολη Δημητριάδος, προκειμένου να βοηθηθούν περισσότεροι από εννιακόσιοι αναξιοπαθούντες συμπολίτες.

Οι δωροεπιταγές θα δοθούν ενόψει εορτών, αντί του αντίστοιχου χρηματικού βοηθήματος που δίδονταν τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου οι αποδέκτες να προμηθευτούν από τοπικά μάρκετ διάφορα τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες της οικογένειάς τους.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο δόθηκαν βοηθήματα σε 550 περίπου απόρους, ενώ σε διάστημα ενός χρόνου, διπλασιάστηκαν οι ανάγκες του κόσμου αλλά και ο αριθμός των απόρων συμπολιτών.

Η διανομή των δωροεπιταγών θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 17 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει και μετά την παρέλευση της εορταστικής περιόδου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των απόρων οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις της Μητρόπολης. Οι δωροεπιταγές θα δοθούν μέσω του Κέντρου Συμπαραστάσεων Οικογενείας, που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως.

Παράλληλα θα δοθούν υποτροφίες σε 33 άπορους φοιτητές της περιοχής μας οι οποίοι προέρχονται από οικογένειες με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα και σπουδάζουν σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ανά την Ελλάδα. Το όλο πρόγραμμα έχει προϋπολογιστεί, για το εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος 2013, στο ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο θα δοθεί σε άπορες οικογένειες φοιτητών.

Στο πεδίο του κοινωνικού έργου που αναπτύσσει, εξάλλου, η Μητρόπολη, καταγράφονται και τα βοηθήματα που θα δοθούν σε συμπολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, και δεν διαθέτουν οικονομικούς πόρους. «Πρόκειται για απόρους ασθενείς, κυρίως νεφροπαθείς, τους οποίους παραπέμπει το Νοσοκομείο στην Μητρόπολη, προκειμένου να βοηθηθούν οικονομικά» αναφέρει η υπεύθυνη του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογένειας κ. Αντωνία Παπαγεωργίου.

Στο μεταξύ, διογκώνονται διαρκώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες συμπολίτες μας λόγω της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο οι άποροι και οι νεόπτωχοι που ζητούν βοήθεια από την τοπική Εκκλησία.

Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών που απευθύνονται στο κέντρο συμπαραστάσεως οικογένειας της Μητρόπολης είναι η αδυναμία κάλυψης των καθημερινών αναγκών λόγω ανεργίας.

Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η κ. Παπαγεωργίου «το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι απευθύνονται στο κέντρο συμπαραστάσεως οικογένειας είναι η αδυναμία κάλυψης καθημερινών αναγκών, όπως το ενοίκιο ή τα τιμολόγια της ΔΕΗ και του νερού».

Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, νεότεροι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, οικογενειάρχες, ή μοναχικά άτομα, ζητούν την συμπαράσταση της Μητρόπολης, αναζητώντας παράλληλα τις συμβουλές των ειδικών, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν.
Συμπολίτες οι οποίοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας, αναζητούν την συνδρομή ψυχολόγων, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην τοπική Εκκλησία. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις όσοι απαρτίζουν το έμψυχο δυναμικό του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογένειας γίνονται αποδέκτες της αγωνίας και των προβλημάτων του κόσμου, τείνοντας ευήκοον ους σε κάθε περίπτωση.
Αρκετοί συμπολίτες οι οποίοι βιώνουν το στρες της οικονομικής δυστοκίας, νιώθουν την ανάγκη να εκμυστηρευτούν τα προβλήματά τους, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι νιώθουν ανακούφιση κάθε φορά που τα εξωτερικεύουν, παρότι δεν βρίσκουν λύση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου