ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη για τους λαθρομετανάστες -ΑΣΕΠ στη Βουλή

μάχη-για-τους-λαθρομετανάστες-ασεπ-στ-851206

Αντιπαράθεση μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου σημειώθηκε χθες στη Βουλή με αιχμές τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για το ΑΣΕΠ και τα δημοσιεύματα για κακομεταχείριση λαθρομεταναστών.
«Ελπίζατε ότι η δική μας κρίση θα συγκάλυπτε τα δικά σας προβλήματα. Όμως, πολύ σύντομα, θα έχει τελειώσει η δική μας κρίση, αλλά εσείς όλο και θα βαθαίνετε στη δική σας αδιέξοδη πολιτική κρίση» δήλωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
«Ας αναζητήσει ο κ. Παπανδρέου τα αίτια της ήττας του ΠΑΣΟΚ περισσότερο στην προεκλογική αναξιοπιστία της κριτικής του και λιγότερο σε άλλα πράγματα, όπως η συζήτηση περί εσωτερικής αμφισβήτησης και υπονόμευσης» απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στο νομοσχέδιο για τις ανεξάρτητες αρχές και ειδικότερα στη ρύθμιση για συμμετοχή μη μελών του ΑΣΕΠ σε διαδικασίες συνέντευξης για την επιλογή υποψηφίων σε φορείς του δημοσίου.
«Θέλετε να τοποθετήσετε εγκάθετους γαλάζιους εξεταστές και συνταξιούχους της παράταξής σας να βαθμολογούν τη συνέντευξη» είπε ο κ. Παπανδρέου.
Μίλησε επίσης για περιστατικά «βασανιστηρίων σε βάρος μεταναστών που προσβάλουν τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων» και «αποτελούν απαράδεκτο δείγμα της αντίληψης που ανέχεται ή καλλιεργείται στα σώματα ασφαλείας από την κυβέρνηση της ΝΔ». Δήλωσε μάλιστα ότι περιμένει «τις αμέσως επόμενες ημέρες τον άμεσο καταμερισμό τόσο διοικητικών όσο και πολιτικών ευθυνών».
Απαντώντας, ο Υπουργός Εσωτερικών αντέστρεψε την εκτίμηση του Γιώργου Παπανδρέου ότι η ΝΔ βλέπει το κράτος ως λάφυρο, λέγοντας ότι επί των πρώτων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ χρειαζόταν η εγγραφή σε τοπική οργάνωση του κόμματος για να μπει κανείς στο Δημόσιο.
Για τη συμμετοχή μη μελών του ΑΣΕΠ στις διαδικασίες συνεντεύξεων, ο υπουργός είπε ότι έγινε με πρόταση και έγκριση του ίδιου του ΑΣΕΠ. Αμφισβητείτε το ΑΣΕΠ; Είναι καλοί οι θεσμοί επί ημερών σας και ύποπτοι όταν είστε στην αντιπολίτευση, αναρωτήθηκε ο κ. Παυλόπουλος.
Για τους λαθρομετανάστες, ο Π. Παυλόπουλος είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έλαβε καθόλου μέτρα και ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε τίποτα ως υπουργός για να κλείσουν τα «κολαστήρια».
Επίσης τον επέκρινε ότι υιοθετεί, σε βάρος των αρχών της χώρας του, τις έξωθεν καταγγελίες, που «το πιθανότερο» είναι αβάσιμες.
Απευθυνόμενος, τέλος, σε όσους μιλούν για ποσοστώσεις στην είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα, ο Π. Παυλόπουλος είπε ότι καμία χώρα δεν τις εφάρμοσε και ότι αποτελεί απαράδεκτη άποψη που οδηγεί σε ρατσισμό.
Διαβεβαίωσε, δε, ότι «ούτε Γκουαντανάμο, ούτε περιορισμοί, ούτε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα υπάρξουν στην Ελλάδα».

Στηρίζει ο Μ. Χρυσοχοΐδης
Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε με δήλωση του χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την ιστορία, αλλά και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι η πολιτική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου παραμένει επίκαιρη και αναγκαία. Ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία, διότι είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει το Κίνημα σε μια νέα ίδρυση, αξιακή, πολιτική και κοινωνική, εγγυώμενος με την παρουσία του την ανάκτηση της χαμένης ηθικής υπεροχής που το Κίνημα τόσο χρειάζεται» τονίζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Στη δήλωσή του ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει ότι τιμά τους κ.κ. Βενιζέλο και Σκανδαλίδη «για τον αγώνα που έδωσαν και θα δώσουν μέχρι το τέλος σε αυτή την καινοτόμο και ανοιχτή διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου