ΤΟΠΙΚΑ

Προβλήματα στην καθαριότητα

προβλήματα-στην-καθαριότητα-71612

Πρώτη μέρα χθες για το νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι της Μαγνησίας, οι οποίοι συστοιχίζονται με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους για απεργία μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.

Στο χορό των κινητοποιήσεων, σε σχέση με τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων εβδομάδων, είναι ότι σε αυτές συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Καθαριότητας στο Βόλο. Έτσι χθες τόσο στο Βόλο, όσο και στη Νέα Ιωνία, δεν κινήθηκαν τα απορριμματοφόρα παρά μόνον τα οχήματα με το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας. Από νωρίς το πρωί μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας βρέθηκαν στο δημοτικό αμαξοστάσιο του Βόλου, στον παρόχθιο του χειμάρρου Ξηριά, και μετά από διαλογική συζήτηση που είχαν με το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό, καθώς και τους συμβασιούχους (οκταμηνίτες και πενταμηνίτες) κατόρθωσαν να τους πείσουν για την αναγκαιότητα των κινητοποιήσεων του κλάδου, που γίνονται για τις διαθεσιμότητες που έχει δώσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Λόγω της απεργίας από χθες το απόγευμα στο Βόλο άρχισαν να σχηματίζονται στους δρόμους του Βόλου οι πρώτοι σωροί με σκουπίδια, κάτι που ενδεχομένως να συμβεί σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τις επόμενες μέρες.

Ωστόσο χθες συνδικαλιστές εξέφραζαν τον προβληματισμό τους αν οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα θα συνεχίσουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους. Και αυτό, γιατί, όπως τόνιζαν, ήταν έντονα δυσαρεστημένοι, για το γεγονός ότι συνάδελφοί τους σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, όπως στο κτήριο Σπίρερ, στο Δημαρχείο και στο Πράσινο εργάστηκαν κανονικά.

Ακόμη χθες, όπως έγινε γνωστό, λειτούργησαν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, μολονότι η προχθεσινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ήταν σαφής. Οι παιδικοί σταθμοί να παραμείνουν κλειστοί όπως και τα ΚΑΠΗ, με μόνη εξαίρεση τη λειτουργία του προγράμματος «Σίτιση στο Σπίτι» για την ικανοποίηση των αναγκών σίτισης των 180 ηλικιωμένων της περιοχής μας.
Ακόμη κατά τη χθεσινή μέρα των κινητοποιήσεων νευραλγικές δημοτικές υπηρεσίες όπως το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο λειτούργησαν μόνο με το προσωπικό ασφαλείας, ενώ δεν εργάστηκε το προσωπικό στα ΚΕΠ.
Οι εκλογές
για υπηρεσιακό
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η αναταραχή στους κόλπους των εργαζομένων για τις μεθοδεύσεις που έγιναν από την παράταξη της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Υπαλλήλων» προκειμένου να αλλοιωθούν προς ίδιον όφελος τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών υπαλλήλων που θα συμμετέχουν στα νέα υπηρεσιακά συμβούλια των ΟΤΑ Μαγνησίας, καθώς αρνήθηκαν οι εκλογές να αναβληθούν για τις 28 Δεκεμβρίου, αφού ο κλάδος είναι σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτός ήταν ο λόγος που στο προχθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας μετά από πρόταση μομφής καθαιρέθηκε από τη θέση του γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Εργαζομένων» Κ. Πολυχρονίδης, για να παραιτηθεί στη συνέχεια και το έτερο μέλος του Δ.Σ. από την ίδια συνδικαλιστική παράταξη και αναπληρωτής ταμίας Διονύσης Μπάλλας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κάλπες στήθηκαν στο Βελεστίνο και στον Αλμυρό, ενώ στη Σκόπελο μέχρι προχθές το μεσημέρι είχαν ψηφίσει μόλις 13 άτομα, ενώ μέχρι την ίδια ώρα στη Σκιάθο δεν είχε ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας.
Σύσκεψη

Εξάλλου ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας καλεί σήμερα Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Νέας Ιωνίας σε κοινή σύσκεψη φορείς και πρωτοβάθμια σωματεία για τα προβλήματα και τις επιπτώσεις που δημιουργούνται από τις απολύσεις εργαζομένων και τις διαφαινόμενες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, δομών και τομέων των Δήμων της Μαγνησίας.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου