ΤΟΠΙΚΑ

«Το ταξίδι του Άι-Βασίλη»

το-ταξίδι-του-άι-βασίλη-71639

Στα γιορτινά θα ντυθούν οι δρόμοι της οδό Κουμουνδούρου με Κονταράτου μετά από πρωτοβουλία καταστηματαρχών των δρόμων την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, ενώ από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι την Πρωτοχρονιά θα πραγματοποιούνται στους δρόμους εορταστικές εκδηλώσεις με κεντρικό τίτλο «Το ταξίδι του Άι-Βασίλη» που διοργανώνονται από τα καταστήματα Novel, Entra, Grooove, Grappa και Gala.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οι δρόμοι Κουμουνδούρου και Κονταράτου θα θυμίζουν ένα μικρό χωριό του Άι-Βασίλη τις επόμενες μέρες, αφού θα είναι στολισμένοι με έλατα, φωτάκια, χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά θα συμμετέχει και ένας Άι-Βασίλη που θα περιφέρεται στα καταστήματα του δρόμου.

Στόχος της πρωτοβουλίας σύμφωνα με τους καταστηματάρχες είναι να ισχυροποιηθεί το κέντρο εν όψει των Χριστουγέννων, αλλά και να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου με γιορτινές, χαρούμενες και πρωτότυπες εικόνες, που δεν έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα από τα ίδια τα καταστήματα οργανώνεται Χριστουγεννιάτικο Καλάθι, αποκλειστικά με τρόφιμα και ποτά, που θα διανεμηθεί στις 23 Δεκεμβρίου σε 50 οικογένειες του Δήμου Βόλου, τις οποίες θα υποδείξει η Διεύθυνση Πρόνοιας Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Novel κ. Γιώργο Καλέργη: «Στόχος μέσα από αυτήν την ενέργεια είναι να ισχυροποιηθεί το κέντρο. Το πέπλο των εκδηλώσεων θα είναι κάτω από κοινωνικό χαρακτήρα. Η συγκεκριμένη ιδέα υπήρχε από πέρσι στα καταστήματα, αλλά δεν υλοποιήθηκε. Φέτος όμως ευελπιστούμε να βγει κάτι ωραίο, που θα το χαρεί τόσο ο κόσμος, όσο και εμείς οι ίδιοι. Κάθε μέρα από τις 22 Δεκεμβρίου θα γίνεται και μια μικρή εκδήλωση στα καταστήματα».

Επιδίωξη των καταστηματαρχών είναι η συγκεκριμένη διοργάνωση να γίνει θεσμός για την πόλη του Βόλου «Το χρόνου θα οργανωθούμε ακόμη καλύτερα. Θέλουμε αυτή η πρωτοβουλία μας να έχει συνέχεια», τόνισε ο κ. Καλέργης.

Τέλος να τονιστεί ότι ο στολισμός των δρόμων θα ξεκινήσει από σήμερα Παρασκευή και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου