ΤΟΠΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΕΕΕΕΚ

χριστουγεννιάτικη-γιορτή-του-εεεεκ-72561
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η Χριστουγεννιάτικη γιορτή και παζάρι με δημιουργίες από τους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου.
Οι 50 έφηβοι μαθητές με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τραγούδησαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και παρουσίασαν πλούσια θεατρικά δρώμενα στην κατάμεστη αίθουσα του σχολείου τους.
Παράλληλα στο χριστουγεννιάτικο παζάρι παρουσιάστηκαν δημιουργίες των μαθητών από τα εργαστηριακά τμήματα Γεωπονίας, Κεραμικής, Ζαχαροπλαστικής – Μαγειρικής – Τουριστικών Επαγγελμάτων και Αυτόνομης Διαβίωσης, που λειτουργούν στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ
Η διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου κ. Φωτεινή Γρηγορίου, αφού ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκομένους, τόνισε τα εξής: «Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιούμε μια σπουδαία γιορτή, γιατί οι γιορτές δεν πρέπει να κρίνονται από το αποτέλεσμα αλλά από την όλη διαδικασία της προετοιμασίας. Μια γιορτή σχεδιασμένη με κόπο και μεράκι από μικρούς και μεγάλους. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες μικροί και μεγάλοι μαθαίνουμε, πλησιάζουμε ο ένας τον άλλον, ανακαλύπτουμε δεξιότητες και ταλέντα. Δεν είναι εύκολο πράγμα να συντονίζεις 50 έφηβους μαθητές μέσα σε ένα σχολείο ειδικής αγωγής. Είναι σπουδαίο πράμα να είσαι εκπαιδευτικός και να βιώνεις τη χαρά, τη λύπη και το γέλιο, την αγωνία, το θυμό, τη ζωντάνια, την απίστευτη ενέργεια, και το γέλιο και το αυθόρμητο ευχαριστώ των παιδιών που μπορεί να σου διώξει κάθε κούραση. Οι χαρούμενες όψεις των μαθητών μας είναι που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε, γιατί όσο και να μας κόψουν τους μισθούς μας, την αγάπη των παιδιών δεν έχουν τη δύναμη ούτε καν να την αγγίξουν», κατέληξε η κ. Γρηγορίου.
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου είναι Δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας.
Αθηνά Τσιργή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου