ΤΟΠΙΚΑ

Κάδοι ανακύκλωσης για ρούχα

κάδοι-ανακύκλωσης-για-ρούχα-72896

Ειδικοί κάδοι συλλογής ρούχων, υφασμάτων, δερμάτινων ειδών, κουρτινών, πρόκειται να τοποθετηθούν τους επόμενους μήνες σε διάφορα σημεία του Βόλου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βόλου Χαρ. Τσαμπάζης έφερε προς έγκριση τις θέσεις των κάδων συλλογής, προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία εγκατάστασής τους.

Το πρόγραμμα, όπως είπε ο κ. Τσαμπάζης, θα είναι πιλοτικό και προέκυψε μετά τη διαπίστωση ότι σε πολλούς πράσινους και μπλε κάδους οι πολίτες εναποθέτουν πολλά ρούχα – ενδύματα. Γι’ αυτό, όπως πρόσθεσε, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να επεκταθεί στην ανακύκλωση των παραπάνω ειδών. Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει, όπως τόνισε, από εταιρία που θα προμηθεύσει τους ειδικούς κάδους, τους οποίους στη συνέχεια θα αποκομίζει με δικά της απορριμματοφόρα. Η επιλογή της εταιρίας θα γίνει μετά από διαγωνισμό. Εμείς δεν θα έχουμε καμία εμπλοκή. Το κέρδος του Δήμου Βόλου θα είναι ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του ΧΥΤΑ Βόλου. Οι κάδοι, όπως διευκρίνισε ο κ. Τσαμπάζης, θα είναι κλειστοί και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα στον οποιονδήποτε να αφαιρεί ο,τιδήποτε.

Στο αίτημα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας ο δημοτικός σύμβουλος Αριστ. Μπασδάνης ζήτησε το θέμα να έλθει προς συζήτηση στα Τοπικά Συμβούλια, ενώ ζήτησε να υπάρξει ανακύκλωση στο γυαλί. Είναι κάτι που πρέπει να τρέξει άμεσα, είπε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Αντίθετος στην παραχώρηση της ανακύκλωσης σε ιδιώτη τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Απ. Ριζόπουλος που ζήτησε όπως τη συγκεκριμένη δραστηριότητα την αναλάβει ο Δήμος.

Τελικά με τις επισημάνσεις των δημοτικών συμβούλων τάχθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Νίκος Μόσχος που ζήτησε όπως το θέμα επανεισαχθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα συνεδριάσει, πιθανότατα, την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι προτεινόμενες θέσεις για την τοποθέτηση των κάδων είναι οι παρακάτω: Επί της οδού Κύπρου στο 1ο Γενικό Λύκειο, επί της Ορμινίου στο 21ο Δημοτικό Σχολείο, στη στοά Ματσάγγου Ιωλκού με Σωκράτους, επί της οδού Παπαδιαμάντη, (μπροστά από το κτήριο του ΙΚΑ), επί της οδού Μάνου Χατζιδάκη με Φιλιππίδη (περιοχή Καραγάτς), επί της Τ. Οικονομάκη με Γαμβέτα (κοντά στο 6ο και στο 8ο Δημοτικό Σχολείο), επί της Βασάνη στο 1ο και 25ο Δημοτικό Σχολείο, Παγασών με Αναλήψεως (στην πλατεία του πρώην σούπερ μάρκετ Αθηνά), Πλατεία Τεχνών (Ρήγα Φεραίου με Χείρωνος), επί της οδού Ορφανοτροφείου 4 στο 16ο κα στο 30ο Δημοτικό Σχολείο, επί της Νεαπόλεως στο 23ο Δημοτικό Σχολείο, επί της οδού Μαιάνδρου 36 στο 1ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, επί της οδού Κανάρη 21 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Κωνσταντίνο, επί της οδού Ολυμπιάδος 20-22 κοντά στο 7ο και στο 22ο Δημοτικό Σχολείο, Απόλωνος με Ορμινίου (Νέα Δημητριάδα), στην πλατεία στη συμβολή των οδών Ιατρού Τζάνου και Γαρέφη, επί της οδού Δημοκρατίας/επαρχιακή οδός Αγριάς – Μηλεών, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, επί της οδού Δαβάκη στο 15ο και 24ο Δημοτικό Σχολείο (Άγιος Γεώργιος), Πλατεία Πρωτομαγιά (Άγιος Γεώργιος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου