ΤΟΠΙΚΑ

Φταίει το μυαλό μας και μόνο αυτό

φταίει-το-μυαλό-μας-και-μόνο-αυτό-851206

Με την πετρελαϊκή κρίση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και την τιμή του αργού πετρελαίου να φλερτάρει τα 100 δολάρια το βαρέλι τα πράγματα όχι απλά σκουραίνουν, αλλά γίνονται τόσο ανηφορικά, που κάποιοι σίγουρα θα κατρακυλήσουν στην κατηφόρα ή και στο γκρεμό.
Δυστυχώς η Ελλάδα είναι ένα από τα εύκολα θύματα των πετρελαϊκών και γενικότερα των ενεργειακών κρίσεων, που όσο τα χρόνια περνούν δεν θα μειώνονται, αλλά θα αυξάνονται ευθέως ανάλογα με τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες της ανθρωπότητας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσιοποίησε λίστα, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι στην τέταρτη χειρότερη θέση πανευρωπαϊκά σε σχέση με την εξάρτηση της οικονομίας της από το πετρέλαιο.
Ζούμε στη χώρα του φωτός και των ανέμων. Κι όμως έχουμε στηρίξει την οικονομία μας στην υπερκατανάλωση και την κατάχρηση του πετρελαίου και των παραγώγων του.
Παρά τα τελευταία θετικά βήματα με την επέκταση της αιολικής και της φωτοβολταϊκής ενέργειας η Ελλάδα ακόμη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θεωρείται υπανάπτυκτη. Αδιανόητο και κουτό να διαθέτουμε ανεξάντλητες πηγές ενέργειας και να μας υποχρεώνουν οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί ποινής τσουχτερών προστίμων να προχωρήσουμε στην παραγωγή τέτοιας ενέργειας σαφώς οικονομικότερης, αλλά και φιλικότερης για το περιβάλλον.
Δουλεύουμε όλοι για τους πετρελαιάδες και τους διεθνείς κερδοσκόπους, την ώρα που θα έπρεπε να είμαστε σχεδόν αυτάρκεις από την παραγωγή αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας. Βεβαίως ούτε και το φυσικό αέριο αποτελεί ενεργειακή λύση, αφού κι αυτό είναι εισαγόμενο στο σύνολό του, άσχετα αν η Ελλάδα με τους αγωγούς που κατασκευάζονται κάνει ένα είδος μεταπώλησης.
Αλλά οι πολίτες δεν πιέζουν ώστε η παραγωγή πράσινης ενέργειας να προχωρήσει ταχύτερα. Προτιμούν να πληρώνουν 1 ευρώ τη βενζίνη και 0,70 το πετρέλαιο θέρμανσης. Για το μόνο που πιέζουν τους βουλευτές μας είναι για μια πρόσληψη στο Δημόσιο. Τα υπόλοιπα, όσα πάνε κι όσα έρθουν. Ας πληρώσουμε λοιπόν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου