ΤΟΠΙΚΑ

Να αξιοποιηθεί το Δικαστικό Μέγαρο

να-αξιοποιηθεί-το-δικαστικό-μέγαρο-73343

Η επικινδυνότητα των ποδηλατοδρόμων του Βόλου, η ανάδειξη της Αργούς και η αξιοποίηση του Δικαστικού Μεγάρου μονοπώλησαν τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιδημάρχου Βόλου κ. Νίκου Μόσχου και του προέδρου των Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας κ. Τριαντάφυλλου Παπαγεωργίου αλλά και των υπόλοιπων μελών του Αρχιτεκτονικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Όσον αφορά στους ποδηλατοδρόμους του Βόλου, τα μέλη του Αρχιτεκτονικού Συλλόγου Μαγνησίας τόνισαν στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο την επικινδυνότητα στη χρήση τους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν και στην επέκταση του δικτύου που προβλέπεται στις Αλυκές, στην πλατεία Τελωνείου και στην Κασσαβέτη.

Αναφερόμενοι στο θέμα της Αργούς, οι αρχιτέκτονες επεσήμαναν ότι πρέπει να φιλοξενηθεί σε κατάλληλο στεγασμένο χώρο, ενώ προτάθηκε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να γίνει με Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, έτσι ώστε να μπορεί να είναι επισκέψιμη και πόλος έλξης τουριστών και σχολείων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι αρχιτέκτονες τόνισαν ότι επιθυμούν να διατηρηθεί «ζωντανό» με κατάλληλη αξιοποίηση και συντήρηση το υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο σε συνδυασμό με την Πλατεία Ελευθερίας και το ιδιόκτητο κτήριο του πρώην «Ταχυδρόμου».

Επισημάνθηκε παράλληλα ότι λόγω οικονομικών συνθηκών, ρεαλιστικά θα αργήσει το Νέο Δικαστικό Μέγαρο και ότι δεν πρέπει να προστεθούν και άλλα άχρηστα «πολιτιστικά κουφάρια» στην πόλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου