ΤΟΠΙΚΑ

Παγώνουν τα τέλη καθαριότητας

παγώνουν-τα-τέλη-καθαριότητας-74302

Οπως αναμενόταν, πέρασε χθες το μεσημέρι κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου η εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Νατάσσας Οικονόμου για πάγωμα των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2013.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών παρουσιάζοντας βασικά οικονομικά μεγέθη για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας είπε ότι το πάγωμα οφείλεται στη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται τα νοικοκυριά. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, θα έπρεπε να γίνουν αυξήσεις.

Επανέλαβε ότι οι μειώσεις στο μισθολογικό κόστος το 2013 θα είναι της τάξης των 240.000 ευρώ, ενώ αντίθετα έχουν υποεκτιμηθεί οι δαπάνες για το ηλεκτρικό ρεύμα για το οποίο έχουν προαναγγελθεί αυξήσεις από τη διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς και για την προμήθεια καυσίμων για την κίνηση των απορριμματοφόρων.

Για το λόγο αυτό, όπως σημείωσε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, αν στην πορεία διαπιστωθεί ότι υπάρχουν αποκλείσεις, τότε ενδεχομένως να υπάρξουν τροποποιήσεις, γιατί η μη επιβολή τελών στο προσήκον ύψος αποτελεί, όπως είπε, παράβαση καθήκοντος για το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με δεδομένο ότι τα τέλη παγώνουν στα επίπεδα του 2012, όπως είπε η κ. Οικονόμου η ετήσια επιβάρυνση για ένα σπίτι 100 τ.μ που είναι στην Α’ Ζώνη του Βόλου είναι 189 ευρώ, για το ίδιο σπίτι στη Νέα Ιωνία και στην Αγριά είναι 180 ευρώ το χρόνο, στη Νέα Αγχίαλο και στον Ιωλκό 153 ευρώ, στην Πορταριά και την Αρτέμιδα 150 ευρώ, στη Δράκεια, στις Μικροθήβες και στο Αιδίνι 123 και στις Γλαφυρές και στη Μακρινίτσα 10 ευρώ το χρόνο.

Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Μουλάς τόνισε ότι θα περίμενε κανείς μία μείωση των τελών τη στιγμή που το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας πέφτει δραματικά. Ακόμη σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή κρατά ψηλά το κόστος ζωής στην πόλη, τη στιγμή που όλα τα εισοδήματα καταρρέουν.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Νίκου άσκησε δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή κατηγορώντας την ότι ασκεί ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική και πρότεινε τη στιγμή που οι μισθοί μειώνονται να μειωθούν και τα τέλη κατά 40%- 50% για ένα λαό που πάει και τρώει στα συσσίτια ή αυτοκτονεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου