ΤΟΠΙΚΑ

Σχολεία στόχος διαρρηκτών

σχολεία-στόχος-διαρρηκτών-74510

Νέο κρούσμα διάρρηξης σχολείου, το τέταρτο στη Μαγνησία στη διάρκεια μιας εβδομάδας, απασχολεί τις αστυνομικές αρχές αλλά και τις τοπικές υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Διδακτήρια φαίνεται ότι έχουν τεθεί στο στόχο διαρρηκτών, με τους δράστες να δρουν ανενόχλητοι τις νυχτερινές ώρες στα αφύλακτα σχολικά κτήρια. Διευθυντές και εκπαιδευτικοί βρίσκουν την επόμενη ημέρα γραφεία και εργαστήρια άνω-κάτω και καταμετρούν εξοπλισμό και άλλα πολύτιμα αντικείμενα που έχουν αφαιρεθεί.

Το τελευταίο «χτύπημα» δέχθηκε το Δημοτικό Σχολείο Ανηλίου και για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σήμανε συναγερμός, όταν οι διευθυντής ενημέρωνε για την κατάσταση χάους που αντίκρισε χθες το πρωί, ανοίγοντας το σχολείο για τη νέα εβδομάδα.

Τη διάρρηξη είχε ήδη διαπιστώσει η καθαρίστρια, η οποία μετέβη πρώτη στο σχολικό κτήριο για να ανοίξει τη θέρμανση και να τακτοποιήσει τους χώρους πριν την έναρξη των μαθημάτων. Η πόρτα της αυλής, όπως διαπίστωσε, είχε παραβιαστεί και πλησιάζοντας διστακτικά το κεντρικό κτήριο είδε ότι και η εσωτερική είσοδος ήταν ανοιχτή.

Η εικόνα στο εσωτερικό του σχολείου έδειχνε τη μανία με την οποία διαρρήκτες αναζητούσαν ο,τιδήποτε για να πάρουν μαζί τους φεύγοντας. Τα πάντα ήταν αναποδογυρισμένα και όλα τα συρτάρια ανοιχτά.

Προσερχόμενος ο διευθυντής, διαπίστωσε ότι απουσίαζαν ένας προτζέκτορας, ένα λαπ-τοπ και μία ψηφιακή κάμερα. Άμεσα ενημέρωσε τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ι. Παπαϊωάννου και την αστυνομία.

Στο σχολείο χθες δεν έγιναν μαθήματα, καθώς οι γονείς επέστρεψαν σπίτι με τα παιδιά τους, ώστε να μην αναστατωθούν από το περιστατικό.
Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση διαρρηκτών, που δέχεται σχολικό κτήριο στη Μαγνησία τις τελευταίες ημέρες. Είχε προηγηθεί η διάρρηξη με «ριφιφί» στο συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου – 4ου Λυκείου Βόλου, στη Νεάπολη, από όπου αφαιρέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός και χρηματικό ποσό.
Κλέφτες σε Κανάλια και Σούρπη

Προ ημερών άγνωστοι δράστες έβαλαν στο στόχο τους το Γυμνάσιο και Λύκειο των Καναλίων. Παραβίασαν το παράθυρο στο γραφείο της διευθύντριας και άρπαξαν ένα λάπτοπ και μία βιντεοκάμερα. Κινήθηκαν επίσης και στο χώρο του κυλικείου, από όπου πήραν χυμούς και νερά, που φυλάσσονταν σε ψυγείο.

Τη δυσάρεστη έκπληξη της διάρρηξης έζησαν μία από τις τελευταίες ημέρες μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου – Λυκείου Σούρπης. Με το πρωινό άνοιγμα του σχολείου διαπίστωσαν ότι τέσσερις υπολογιστές και μια τηλεόραση είχαν κάνει φτερά από την αίθουσα πληροφορικής.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου