ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο «δουλέμπορος» των 63 μεταναστών

στη-φυλακή-ο-δουλέμπορος-των-63-μετανα-851206

Προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στον Ανακριτή και με την σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα κρίθηκε ο 31χρονος οδηγός του βυτιοφόρου, μέσα στο οποίο βρέθηκαν στοιβαγμένοι την περασμένη Πέμπτη, 63 λαθρομετανάστες ηλικίας από 18 έως 22 ετών.
Την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας Βόλου, στο ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής, αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το Δημοσίας Χρήσεως Φορτηγό αυτοκίνητο, μάρκας SCANIA, που οδηγούσε Έλληνας. Πρόκειται για τον Κ.Κ. του Γ., 31 έτους, κάτοικο Ιλίου Αττικής. Σύμφωνα με το έντυπο της άδειας κυκλοφορίας, το φορτηγό είναι ιδιοκτησίας άντρα, Κ.Τ. του Θ., κατοίκου Ασπροπύργου Αττικής.
Ο σύγχρονος δουλέμπορος των ασιατικής καταγωγής λαθρομεταναστών συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί λαθρομετανάστες που αναζήτησαν ένα καλύτερο αύριο, πλήρωσαν εισιτήριο 2.000-3.000 ευρώ. Το ταξίδι της «ντροπής» ξεκίνησε πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης από την περιοχή Λουτρά της Αλεξανδρούπολης. Ο τελικός προορισμός τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα ήταν η Αθήνα
Από τις αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες για την εξάρθρωση του κυκλώματος που πιστεύουν ότι βρίσκεται πίσω και από τη νέα αυτή υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται άτομο ελληνικής καταγωγής, που εμπλέκεται άμεσα στο κύκλωμα διακίνησης ατόμων και ο οποίος προηγείτο του βυτιοφόρου, επιβαίνοντας σε Ι.Χ. αυτοκίνητο. Παράλληλα αναζητείται και αλλοδαπός, μέλος του κυκλώματος, που διαμένει στην Ελλάδα, ονόματι Αλλί και αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του φορτηγού δεν προκύπτει να έχει σχέση με την υπόθεση, καθώς είναι έγκλειστος στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Το καραβάνι ξεκίνησε από την περιοχή Β. Ινδίας – Πακιστάν την προηγούμενη εβδομάδα και την περασμένη Τρίτη συγκεντρώθηκαν από τους δουλεμπόρους στον Έβρο. Από αφύλακτο σημείο πέρασαν το ποτάμι και βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος, περιμένοντας το μέσον που θα τους μετέφερε στην Αθήνα όπως είχαν προσυμφωνήσει με τους λαθρέμπορους, στους οποίους είχαν δώσει και τα χρήματα.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 32χρονος οδηγός του βυτιοφόρου μεταφοράς ρευστών και υγρών τροφίμων, το πρωί είχε μεταβεί στο Κιλκίς με φορτίο μαγειρικό λάδι και το ξεφόρτωσε σε εταιρία παραγωγής βιοντίζελ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου