ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Διαρκεί
το κλίμα

Καλά κρατάει ακόμα σε Βόλο και Λάρισα το πανηγυρικό κλίμα από την μεγάλη επιτυχία της ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων το 2013. Όλοι μιλούν για τα έργα και τις επενδύσεις που θα γίνουν. Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά όμως χρειάζεται προγραμματισμός και σκληρή δουλειά από σήμερα. Ας μη ξεχνάμε και το προηγούμενο των Ολυμπιακών Αγώνων, που τους αναλάβαμε το 1997 και μόλις το 2000 άρχισε η κατασκευή των υποδομών, με αποτέλεσμα να ρίχνουμε άσφαλτο μέχρι και την ημέρα της τελετής έναρξης. Τα έξι χρόνια για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρκεί να υπολογίσουμε ότι το γήπεδο γκολφ πρέπει να είναι έτοιμο τρία χρόνια νωρίτερα από τους Μεσογειακούς Αγώνες, αλλιώς δεν εγκρίνεται.

Χ.Μ

Κρίσιμος
ο ρόλος της

Μπορεί η ίδια να μην το παραδέχεται, θέλοντας να αναδείξει την προσπάθεια του συζύγου της, ωστόσο όλη η αποστολή στην Πεσκάρα ομολογεί μ΄ ένα στόμα ότι αν η Υπουργός Εξωτερικών δεν έπαιρνε προσωπικά το θέμα, δύσκολα θα κερδίζαμε τους Μεσογειακούς Αγώνες. Επί 36 ώρες η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε συνεχώς διαπραγματεύσεις με τις ξένες αποστολές. Τελικώς το αποτέλεσμα την δικαίωσε.

Χ.Μ

Με σβηστά
τα φώτα;

Από την προηγούμενη Πέμπτη αναμένεται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η δήλωση του βουλευτή Κώστα Καρτάλη για το ζήτημα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως μεσολάβησε το μεγάλο θέμα των Μεσογειακών Αγώνων, που θα επισκίαζε οποιοδήποτε θέμα. Όμως μέχρι την 11η Νοεμβρίου δεν μένουν ούτε δύο εβδομάδες. Θεωρείται λογικό από τους ψηφοφόρους του βουλευτή Μαγνησίας να αναμένεται μια ευθεία και ξεκάθαρη τοποθέτηση του βουλευτή. Εκτός κι αν έχει επιλεγεί η τακτική της πορείας με σβηστά φώτα. Μάλλον όμως με την ομίχλη που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο φώτα ομίχλης χρειάζονται. Για να δούμε αν τις επόμενες μέρες θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση.

Χ.Μ

Μοιρασμένοι
οι άνθρωποί του

Τα στελέχη του Κώστα Καρτάλη στη Μαγνησία έχουν μοιραστεί μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το γεγονός αυτό δυσκολεύει έτι περατέρω την έτσι κι αλλιώς… δυσκοίλια απόφαση του βουλευτή.
Χ.Μ

Γεμάτο
το Δημαρχείο

Πάνω από 700 Βολιώτες έσπευσαν χθες το βράδυ στο Δημαρχείο του Βόλου για να παρακολουθήσουν την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στο πλαίσιο της υποστήριξης της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου. Η επιτροπή στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου, που αποτελείται από γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο, εξέφραζαν χθες το βράδι τον ενθουσιασμό τους, λέγοντας ότι είχαν πολύ καιρό να δουν γεμάτες τις δύο μεγάλες αίθουσες του Δημαρχείου και τους διαδρόμους εντός και εκτός αιθούσης επίσης ασφυκτικά γεμάτους. Να επισημάνουμε ότι είχε προηγηθεί συστηματική δουλειά και κινητοποίηση.

Χ.Μ

Ενθουσιασμένη
η Ροδούλα

Πραγματικά μεγάλη η χθεσινή συγκέντρωση του Βαγγέλη Βενιζέλου στο γήπεδο του Σπόρτιγκ στην Αθήνα. Όμως η βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση επισημαίνει και μια άλλη παράμετρο: «Εκτός από τους δεκάδες βουλευτές ήταν εκεί προσωπικότητες του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Αδαμάντιος Πεπελάσης, Δημήτρης Τσάτσος και Γιάννης Κουκιάδης και άλλοι. Πρόσωπα κύρους. Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι πολλοί στενοί συνεργάτες της Βάσως Παπανδρέου και του Κώστα Λαλιώτη που έχουν εκφραστεί υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου ήταν στην ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου. Η αλλαγή έρχεται με την ποιότητα», σχολιάζει με νόημα η βουλευτής Μαγνησίας.

Χ.Μ

Αγροτικό
έλλειμμα

Πρώτο θέμα χθες στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ το αγροτικό έλλειμμα της Ελλάδας που ανέρχεται στα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Φυσικό επόμενο όταν οι Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν μήλα Κίνας, πατάτες Αιγύπτου, σταφύλια Χιλής και μέλι Βουλγαρίας. Η έρευνα της εφημερίδας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτό το θλιβερό φαινόμενο συμβαίνει, επειδή οι μεσάζοντες έχουν κυριαρχήσει των μηχανισμών της αγοράς. Και επειδή ως καταναλωτές είμαστε μα… συμπληρώνουμε εμείς. Διότι επιδιώκουμε να αγοράσουμε φθηνά μήλα Κίνας ή Χιλής, να μείνουν απούλητα τα Ζαγορίν και να δουλέψει και το εμπορικό μας κατάστημα στο Βόλο. Δεν γίνονται αυτά, νυσταγμένε καταναλωτή μου.

Χ.Μ

Μαζί και πάλι
Πάλι όλοι μαζί θα βρεθούν οι τέσσερις Θεσσαλοί νομάρχες. Αφορμή η συνάντηση που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου.
Για τους Μαγνησίας Απ. Παπατόλια και Λάρισας Λουκά Κατσαρό νέα ζητήματα μπαίνουν σε όσα απαιτούν διανομαρχιακή συνεργασία μετά την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων. Από τα πρώτα που θα συζητήσουν, αφού μετά τους πανηγυρισμούς σειρά έχει η προετοιμασία, είναι ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος Βόλου-Λάρισας και το Μεσογειακό Χωριό. Ευκαιρία θα έχουν σήμερα για μια πρώτη κουβέντα.
Β.Σ.

Φιλί ζωής
Ο νομάρχης Μαγνησίας, αναφερόμενος στην ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, μίλησε για «φιλί ζωής» για την περιοχή μας και για μια ευκαιρία να κλείσει ο παλιός κύκλος ανάπτυξης και να ανοίξει ο επόμενος. Και ο παλιός κύκλος περιλαμβάνει έργα που εκκρεμούν επί χρόνια ολόκληρα, όπως ο περιφερειακός, το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας.
Ο κ. Παπατόλιας επέμεινε δε πολύ σε ένα σημείο: πως πρέπει να υπάρχει διάχυση των ωφελημάτων σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας…
Β.Σ.

Ενδιαφέρον
Με πολύ ενδιαφέρον αναμένονται από τη ΝΑΜ τα μέλη του Συνηγόρου του Πολίτη – που ασχολούνται με τον κύκλο Ποιότητα Ζωής της ανεξάρτητης Αρχής- οι οποίοι από κοινού με τη Νομαρχία θα εξετάσουν ζητήματα περιβαλλοντικά, που αφορούν στην αέρια ρύπανση, στο λιμάνι αλλά και σε πολεοδομικά θέματα, όπως είναι η οικοδόμηση στο Πήλιο και η απελευθέρωση του αιγιαλού από παράνομα κτίσματα.

Οι πρωταγωνιστές
Ποιοι ήταν αυτοί που ανέτρεψαν το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί την πρώτη μέρα στην Πεσκάρα και το δίπολο Βόλου – Λάρισας κέρδισε τη μεγάλη μάχη, αναλαμβάνοντας τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013;
Αρχικά η παρουσία της Υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη, που χειρίστηκε τις επαφές με διάφορες αποστολές αποκλειστικά. Η βοήθεια του εκτελεστικού διευθυντή της Επιτροπής Διεκδίκησης Μεσογειακών Αγώνων κ. Διονύση Γάγγα ήταν καταλυτική. Σε επίπεδο προσωπικών επαφών ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου και πρώην Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Εργων κ. Σπύρος Καπράλος πήρε άριστα στις προσωπικές διασυνδέσεις που είχε, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΜΑ κ. Γιώργος Γερόλυμπος, έδωσε την δική του μάχη για να μην συμμετάσχει στην ψηφοφορία το Μαυροβούνιο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ολόκληρη την ελληνική αποστολή, τα μέλη της οποίας έδωσαν τον δικό τους αγώνα για τη νίκη.

Δ.Χ.

15 ημέρες
Για ένα φάκελο υποψηφιότητας που φτιάχτηκε μέσα σε 15 μερόνυχτα και τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη μετά από μία δύσκολη μάχη απέναντι στην ώριμη υποψηφιότητα της Ριέκα, έκανε λόγο ο Γιώργος Γερόλυμπος. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΜΑ αποκάλυψε ότι τα πάντα ξεκίνησαν 15 ημέρες πριν από τις εκλογές στην Ολυμπιακή Επιτροπή με ένα τηλεφώνημα του Ισίδωρου Κούβελου.
“Όλα ξεκίνησαν με ένα τηλεφώνημα του Ισίδωρου Κούβελου. Δεκαπέντε ημέρες πριν από τις εκλογές στην Ολυμπιακή Επιτροπή μου είπε ότι ο Βόλος πρέπει να κατεβάσει φάκελο. Στην αρχή μου φάνηκε ότι ήταν αδύνατο. Μετά από 15 μερόνυχτα με κάποιους συναδέλφους και φίλους καταφέραμε και καταρτίσαμε έναν φάκελο και τον καταθέσαμε στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Νικήσαμε τότε, απέναντι σε ένα πολύ καλό και ώριμο φάκελο που είχε η Πάτρα, γιατί είχε πάρει μέρος και σε κάποια άλλη διεκδίκηση και ήρθαμε εδώ με ένα πολύ καλό φάκελο να διεκδικήσουμε την επιλογή μας σαν πόλη, έναντι άλλων δύο πολύ δυνατών πόλεων. Πρέπει να αποκαλύψουμε πως έπαιξε σημαντικό ρόλο το ότι ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ και η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισαν να μην συμμετάσχει το Μαυροβούνιο”, είπε ο κ. Γερόλυμπος.

Δ.Χ.

Ελευθέριος Βενιζέλος
και Ν. Αγχιάλος

Εχει πολύ ενδιαφέρον το πώς αποφασίσθηκε το αεροπλάνο της AEGEAN, χορηγού των Μεσογειακών Αγώνων, που μετέφερε την Ελληνική αποστολή, αντί για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.
Ο μεγαλοεφοπλιστής κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος που ετοιμάζει μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στη Μεσσηνία και είναι επίσης χορηγός, μόλις έμαθε το ευτυχές αποτέλεσμα, τηλεφώνησε σε στέλεχος της αεροπορικής εταιρίας και πληροφορήθηκε ότι το αεροπλάνο μπορεί να προσγειωθεί στη Νέα Αγχίαλο.
Τότε γυρίζει στον πρόεδρο της AEGEAN κ. Βασιλάκη και ακολουθεί η παρακάτω στιχομυθία:
– «Δεν θα πάμε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, θα πάμε στη Νέα Αγχίαλο».
– «Δεν γίνεται καπετάν Βασίλη. Δεν μπορούμε να προσγειωθούμε»
– «Είπα ότι θα πάμε και θα πάμε…»
– «Δεν είναι δυνατόν…»
– «Τότε θα κάνω αεροπειρατεία»
– « Τα αεροπλάνα της AEGEAN είναι τόσο ασφαλή, που δεν γίνεται καμία αεροπειρατεία»
– « Εντάξει, με έπεισες. Τότε αγοράζω το αεροπλάνο και θα το προσγειώσω στη Νέα Αγχίαλο»
– «Όχι, δεν είπα τίποτα τέτοιο εγώ. Οπου θέλεις πετάμε, κάπτεν Βασίλη…» απάντησε ο κ. Βασιλάκης.

Δ.Χ.

Θα πάμε
Ο μεγαλοεφοπλιστής Βασίλης Κωνσταντόπουλος ήταν πρωταγωνιστής και σε ένα άλλο ευχάριστο επεισόδιο. Μετά την τελετή στο Δημαρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι θα γινόταν τραπέζι σε τσιπουράδικο της παραλίας προς τιμήν όλης της ελληνικής αποστολής. Λόγω όμως των καθυστερήσεων, αυτοί που έπρεπε να επιστρέψουν στην Αθήνα ζήτησαν να μην παραστούν. Μάλιστα ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης τους έβαλε έναν έναν μέσα στο λεωφορείο, προκειμένου να μεταβούν στο αεροδρόμιο. Όταν όμως ο καπετάνιος είπε ότι θα πάμε για τσίπουρα, γιατί έχει γίνει προετοιμασία από το Δήμο, ακόμα και η κ. Μπακογιάννη δεν έφερε αντίρρηση…

Δ.Χ.

Ανταλλαγή
Εγκάρδια συνομιλία είχαν προχθές στο Δημαρχείο Βόλου οι δύο πρώην Γ.Γ. Ολυμπιακών Αγώνων κ. Κώστας Καρτάλης και Σπύρος Καπράλος. Αστειευόμενοι μάλιστα πρότειναν να ανταλλάξουν θέσεις, ώστε ο κ. Καπράλος να γίνει βουλευτής και ο κ. Καρτάλης, πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Δ.Χ.

Δίδυμο
Ροδούλα Ζήση στο μικρόφωνο, Θανάσης Νάκος στην κιθάρα. Αψογο δίδυμο στα μεθεόρτια της ανακοίνωσης της ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων, με τους δύο πολιτικούς να δίνουν ρέστα.

Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου