ΤΟΠΙΚΑ

Μεσογειακοί 2013: Η χρυσή ευκαιρία της Μαγνησίας

μεσογειακοί-2013-η-χρυσή-ευκαιρία-της-μαγ-851206

Με θερμές εκδηλώσεις τόσο στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, όσο κι αργότερα στο Δημαρχείο του Βόλου, υποδέχθηκαν προχθές το απόγευμα οι Βολιώτες όλους τους συντελεστές της μεγάλης νίκης της Πεσκάρα, όπου η χώρα μας και ειδικότερα το δίπολο Βόλου-Λάρισας κατάφερε να κερδίσει την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Δύο στρατιωτικά πυροσβεστικά οχήματα δημιούργησαν με τη χρήση αντλιών μία αψίδα θριάμβου, κάτω από την οποία πέρασε το ελληνικό αεροσκάφος που μετέφερε την ελληνική αποστολή από την Πεσκάρα στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Στο Δημαρχείο
Την ελληνική αντιπροσωπεία ανέμενε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Βόλου, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και πλήθος κόσμου. Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη την κ. Μπακογιάννη και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας για την επίτευξη του στόχου με την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από το Βόλο και τη Λάρισα, ενώ στη συνέχεια με πούλμαν οδηγήθηκαν όλοι στο δημαρχείο του Βόλου, όπου ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου. Η φιλαρμονική του δήμου παιάνιζε χαρμόσυνα, οδηγώντας όλους τους επισήμους στην είσοδο του δημαρχείου, όπου εκεί εκφώνησαν λόγο τόσο η υπουργός Εξωτερικών, όσο και ο δήμαρχος του Βόλου, Αλέξανδρος Βούλγαρης.
“Είναι για μένα πολύ μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ. Και δεν σας μιλάω ως υπουργός Εξωτερικών της χώρας, αλλά ως πρώην δήμαρχος Αθηναίων που ξέρει πόσο μεγάλη κληρονομιά άφησαν στην Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Την ίδια θα αφήσουν οι Μεσογειακοί Αγώνες στο Βόλο, τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή. Υποδομές, ανάπτυξη, προβολή, θέσεις εργασίας. Αυτός ήταν ο στόχος μας και αυτό πετύχαμε”, τόνισε η κ. Μπακογιάννη, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου, Αλέξανδρος Βούλγαρης, είπε:
“Κάναμε την υπόσχεσή μας πραγματικότητα. Νικήσαμε. Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη στην Πεσκάρα και είναι ώρα χαράς για όλους. Σήμερα η πόλη μας ζει μια μεγάλη στιγμή. Ίσως τη μεγαλύτερη στιγμή στη νεότερη ιστορία της. Είναι ώρα χαράς. Γιατί ο Βόλος μαζί με τη Λάρισα είχαν και έχουν την τιμή να διοργανώσουν τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Ήταν ένα όνειρο της προηγούμενης δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Κυριάκο Μήτρου, το οποίο συνεχίζει η νυν δημοτική αρχή, η οποία και το έκανε πραγματικότητα. Είναι μια μεγάλη στιγμή για την πόλη του Βόλου. Ο Βόλος, η Λάρισα, η Θεσσαλία, η ευρύτερη περιοχή, όλη η Ελλάδα, πανηγυρίζει σήμερα ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ειδήσεις στα παγκόσμια ΜΜΕ. Τώρα αρχίζει μια νέα ημέρα για όλους μας. Και γι` αυτήν θα δουλέψουμε από αύριο κιόλας, προκειμένου ο Βόλος και η Λάρισα να διοργανώσουν τους καλύτερους Μεσογειακούς Αγώνες που έγιναν ποτέ. Από αύριο ξεκινάει η δουλειά για να αποδείξουμε ότι αυτή η τιμή που μας έγινε, μας αξίζει πραγματικά. Ευχαριστώ όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο δύσκολο αυτό έργο και θέλω να τους υποσχεθώ ότι από το Βόλο και τη Λάρισα θα ξεκινήσει και πάλι η αναβάθμιση των αγώνων”.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανακήρυξη ως επίτιμων δημοτών Βόλου της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ισίδωρου Κούβελου.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, είπε ότι η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 “θα είναι κέρδος για τις νέες γενιές”, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, Ισίδωρος Κούβελος είπε ότι “η τεχνογνωσία που απέκτησε η Ελλάδα από την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, την υπάρχουσα υποδομή σε αθλητικές και ξενοδοχειακές υποδομές, τους μοναδικούς εθελοντές, τα άριστα καταρτισμένα στελέχη και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών συνιστούσαν μοναδική ευκαιρία για να δημιουργήσουμε τους μικρούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Μεσογείου”.

Το γλέντι…
Με σαμπάνιες και γλέντι που κράτησε μέχρι νωρίς το πρωί, γιορτάστηκε από τα μέλη της ελληνικής αποστολής, η εκλογή του Βόλου και της Λάρισας ως διοργανώτριες πόλεις των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Η πρώτη σαμπάνια ανοίχτηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής διεκδίκησης, Ισίδωρο Κούβελο, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ενώ πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε και παραδοσιακό γλέντι υπό τους ήχους της μουσικής του συγκροτήματος Εστουντιαντίνας, στο ξενοδοχείο όπου τις τελευταίες ημέρες είχε “στηθεί” το αρχηγείο της ελληνικής αποστολής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου