ΤΟΠΙΚΑ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας με αίτημα διαλόγου

ψήφισμα-διαμαρτυρίας-με-αίτημα-διαλό-851206

Ψήφισμα επέδωσαν χθες το μεσημέρι στο Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη οι καταστηματάρχες τους κέντρου της πόλης, που διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση κορυνών σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου.
Η συντονιστική επιτροπή των εμπόρων παρέδωσε στο δήμαρχο ψήφισμα διαμαρτυρίας και ζητά να αφαιρεθούν οι κορύνες, να παραχωρηθεί η αριστερή πλευρά του δρόμου για ολιγόλεπτη στάση, ώστε να διευκολύνονται στοιχειωδώς οι καταστηματάρχες και να γίνουν λειάνσεις των πεζοδρομίων, ώστε να επιτρέπεται η στάση και στάθμευση.
Ο δήμαρχος Βόλου από την πλευρά του άκουσε παράπονα των επαγγελματιών και δήλωσε ότι πρόκειται για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι θα λάβει υπόψιν του τις εσοχές στα πεζοδρόμια, θα συζητηθεί το πρόγραμμα τροφοδοσίας των καταστημάτων και ανέφερε ότι τον στενοχωρεί που κόβονται οι κορύνες και ανέφερε ότι δεν πρέπει να καταστρέφεται δημόσια περιουσία και, τέλος, επισήμανε ότι οι συνεργάτες του θα λάβουν υπόψιν τους τις προτάσεις των επαγγελματιών.
Σε δηλώσεις το μέλος της συντονιστικής επιτροπής κ. Γεώργ. Κουκουβίνος επισήμανε ότι η συντονιστική επιτροπή παρέδωσε ψήφισμα στον δήμαρχο Βόλου, στο οποίο εξηγείται γιατί οι κορύνες πρέπει να φύγουν.

Να προηγηθεί μελέτη
Εκτός από την οικονομική καταστροφή που υφίστανται επιχειρήσεις επί των οδών Λαμπράκη, Καρτάλη, Αναλήψεως κλπ., αποδεικνύεται από στοιχεία ότι έγινε εφαρμογή ενός μέτρου χωρίς συγκεκριμένη μελέτη και χωρίς να υπολογιστεί το φορτίο που δέχονται αυτοί οι δρόμοι και, κυρίως, χωρίς να είναι απαραίτητο, επισήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής.
Σύμφωνα με τον κ. Κουκουβίνο, υπάρχουν λύσεις που πρότειναν οι επαγγελματίες αλλά και η κ. Περιβολάρη, με τις οποίες μπορεί να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, χωρίς να χρειαστεί να τοποθετηθούν οι κορύνες.
Η συντονιστική επιτροπή ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να επιδείξει ευαισθησία και εξέφρασε το παράπονο ότι πρόκειται για ένα μέτρο που έχει τρομερά δυσμενείς επιπτώσεις για την πόλη του Βόλου, χωρίς να ερωτηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Επανέλαβε δε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι νόμιμη και ότι οι κορύνες είναι μια παράνομη πράξη.
Όσον αφορά στις εσοχές στα πεζοδρόμια, μέλη της συντονιστικής επιτροπής χαρακτήρισαν αστείο το μέτρο, διότι προβλέπει μια θέση στάθμευσης για ένα οικοδομικό τετράγωνο, οπότε πρέπει να εξυπηρετηθούν καταστηματάρχες, πελάτες, τροφοδοσία και κάτοικοι πολυκατοικιών.
Από την πλευρά του το μέλος της συντονιστικής επιτροπής κ. Νίκος Λιθαδιώτης επισήμανε ότι οι κορύνες καταστρέφουν τον εμπορικό πυρήνα της πόλης, δηλαδή μια παραγωγική τάξη που συντηρεί πολλά άλλα επαγγέλματα, αλλά δημιουργούν ζημιά στην οικονομική κατάσταση όλης της πόλης. «Αυτό θα το βρουν κάποια στιγμή όλοι μπροστά τους. Όταν αρχίσουν να κλείνουν καταστήματα, μείνουν άνεργοι επαγγελματίες και υπάλληλοι, τότε θα διαπιστωθεί ότι το μέτρο ήταν μεγάλο λάθος», επισήμανε ο κ. Λιθαδιώτης.

Το ψήφισμα
Οπως αναφέρει το ψήφισμα της συντονιστικής επιτροπής «εκτελώντας σχετική εντολή των καταστηματαρχών του Βόλου, που συγκεντρώθηκαν την 24 Οκτωβρίου 2007 στην αίθουσα τού Εργατικού Κέντρου Βόλου, σας υποβάλλουμε σχετικό ψήφισμα για το θέμα που έχει δημιουργηθεί από την τοποθέτηση των κορυνών.
Ασφαλώς και δεν είμαστε συγκοινωνιολόγοι. Γνωρίζουμε όμως την πόλη και πως αυτή λειτουργεί επί δεκαετίες, τουλάχιστον, εξίσου καλώς με τις υπηρεσίες σας και τους συνεργάτες σας. Και βλέπουμε ότι αποφασίστηκε ένα μέτρο που οδηγεί σε αφανισμό τις επιχειρήσεις μας, ενώ κατά την γνώμη μας υπάρχουν και άλλες λύσεις, πολύ αποτελεσματικότερες ή τουλάχιστον εξίσου αποτελεσματικές με αυτές που έχετε προκρίνει, που επιπλέον είναι και ανώδυνες για όλους, για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, την οποία αγαπούμε όπως και σεις.
Το ψήφισμα σας υποβάλλεται ως βάση για ένα διάλογο, που έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Δεν αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις οποιουδήποτε, αλλά οι καλές προθέσεις, δεν οδηγούν πάντοτε σε ορθά συμπεράσματα και σε ορθές αποφάσεις. Και στην περίπτωσή μας έχουμε την γνώμη ότι έγινε ένα λάθος άκρως οδυνηρό και για μας και για τους υπαλλήλους μας και για την πόλη, της οποίας το εμπορικό κέντρο θα νεκρωθεί, παρά τις αντίθετες αισιόδοξες αλλά ατεκμηρίωτες προβλέψεις ή ελπίδες των σχεδιαστών τού μέτρου.
Προεξοφλώντας ότι ο Δήμαρχος μιας πόλης ενδιαφέρεται για το καλό της, βασιζόμενοι στις ευαισθησίες σας και στο αίσθημα δικαίου, σας ζητούμε να μας δεχθείτε και ν ακούσετε με προσοχή τις απόψεις μας, πράγμα που είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξετε και να μας επιτρέψετε να ζήσουμε (εμείς, οι οικογένειές μας, οι υπάλληλοι μας).
Έχουμε την ελπίδα ότι θα δεχθείτε μια λύση του προβλήματος, που και την πόλη θα βοηθήσει και τον αφανισμό μας θα αποτρέψει, έτσι ώστε να μην χρειασθεί ν αποδυθούμε σ ένα αγώνα, βλέποντας ότι αδικούμαστε, στον οποίο αναπόφευκτα θα καταφύγουμε, εάν δεν έχουμε άμεση-ταχύτατη, αντιμετώπιση του θέματος και λύση του προβλήματος μας και διαπιστώσουμε αρνητική στάση σας. Γιατί ασφαλώς δεν έχουμε το δικαίωμα ν αυτοκτονήσουμε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου