Θέατρο για παιδιά

Τελευταία ενημέρωση: 2012-12-08, 14:15:03
Θέατρο για παιδιά

Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Παιδικής σκηνής της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Ο Τρομάρας» του Γεωργίου Βιζυηνού. Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Γ. Βιζυηνού, που αποτελεί το πρώτο παιδικό διήγημα της ελληνικής λογοτεχνίας στη δημοτική.

«Ο Τρομάρας» μας περιγράφει την ιστορία ενός παιδιού που φοβόταν και τρόμαζε με το κάθε τι. Το ελάττωμα αυτό δεν ήταν φυσικό του αλλά του το δημιούργησαν κάποια κακά παιδιά. Όσο μεγάλωνε άρχισε να σκέφτεται και να συνειδητοποιεί την γελοία του αδυναμία και να προσπαθεί να βρει τρόπο για να την καταπολεμήσει. Σ’ αυτό τον βοήθησε η εξυπνάδα και η ιδέα πως δεν είναι ανάγκη να είσαι κάτι, φτάνει να φαίνεσαι στον κίνδυνο πως είσαι κάτι, πως δεν φοβάσαι. «Να τα καταφέρνεις δηλαδή, να δείχνεις και να κάνεις τον άλλο να σε παραδέχεται πως είσαι γενναίος, κι ας μην είσαι πραγματικά. Για να το κάνεις όμως αυτό χρειάζεται κοντά στην εξυπνάδα, θέληση και τόλμη και μ’ αυτά νίκησε ο Τρομάρας, γιατί δεν τα έχανε όπως πριν, ούτε έδειχνε την τρομάρα του, παρά εύρισκε τρόπο πάνω στα βουνά, μπροστά στο ληστή, μέσα στις άγριες σπηλιές, ανάμεσα στ’ αγρίμια να δείχνει πως δεν φοβάται, δηλαδή νικούσε το φόβο του κι αυτό είναι μεγάλο κατόρθωμα» υπογραμμίζουν οι συντελεστές. Έτσι έφτασε να ξεπεράσει τον εαυτό του, να διώξει το φόβο του και να γίνει περίφημο παλικάρι του τόπου του.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, στίχους τραγουδιών από την Μαρία Κολίτσα, φωτογραφίες Χρήστου Κουζιώκα-BestInk, ζωγραφική σκηνικού Άκη Προφυλλίδη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Θάλεια Κόγκα, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής, Γιάννης Σεχίδης.

 

Το έργο παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» (Κουμουνδούρου 1), με γενική είσοδο 5 ευρώ. Παραστάσεις για τα σχολεία που θα θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο θα δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στο τηλέφωνο 6944388045. Η παράσταση πραγματοποιείται με την συνεργασία του Δήμου Βόλου, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π του Δήμου Βόλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=