ΤΟΠΙΚΑ

Τρέμουν τον παγετό οι άστεγοι

τρέμουν-τον-παγετό-οι-άστεγοι-77660

Με το θερμόμετρο να κινείται κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, νεότερα από το Δήμο Βόλου για χώρους που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν προσωρινά για να τους προφυλάξουν από το τσουχτερό κρύο αναμένουν άστεγοι, για τους οποίους ο εφιάλτης της παγωνιάς επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ.

Η αλλαγή του καιρικού σκηνικού, τις προηγούμενες ημέρες, με το κρύο να γίνεται αφόρητο σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας, δεν κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, οι οποίες φαίνεται ότι έκριναν πως οι άνθρωποι που μένουν στο δρόμο μπορούν να αντέξουν σε αυτές τις θερμοκρασίες. Όπου, όμως, και να κουλουριάσουν τα σώματά τους, με όσα χαρτόκουτα και αν προσπαθήσουν να ζεσταθούν, μένουν να ξεπαγιάζουν από το κρύο και το μόνο που προσεύχονται είναι να μη βρέξει ή να μη φυσήξει κανένας δυνατός αέρας.

Τρέμουν στην ιδέα, όμως, να χρειαστεί να αντέξουν σε ακόμη πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι οποίες έρχονται από το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με μετεωρολογικές προγνώσεις. Ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει κατακόρυφα και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή την Κυριακή. Από τη Δευτέρα, μάλιστα, οι προβλέψεις δείχνουν θερμοκρασία κάτω από το μηδέν και παγετό τις πρώτες πρωινές ώρες. Άστεγοι ευελπιστούν να μη μείνουν στα «δόντια» της παγωνιάς τις επόμενες ημέρες.
«Σφίγγει» το κρύο

Δεν θα πέσει χιόνι στο Βόλο μέχρι τα Χριστούγεννα προβλέπει ο μετεωρολόγος του «Ε.ΜΕ.Σ. Αλέξανδρος Τακούδης» Θεοφάνης Τακούδης, ωστόσο ενημερώνει ότι μέχρι τότε θα υπάρχει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στο Βόλο. Ιδιαίτερα αισθητό θα γίνει το κρύο από μεθαύριο Κυριακή, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν έως τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες τοπικές συννεφιές, αυξημένες στις ανατολικές περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Σάββατο, στη Μαγνησία αναμένονται αραιές συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης από την Κυριακή θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στο Βόλο, αφού οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν μεταξύ 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

«Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει για το Βόλο από το βράδυ του Σάββατου και την Κυριακή η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή. Μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν και ίσως τις πρωινές ώρες να υπάρχει παγετός στα ορεινά της Μαγνησίας. Πάντως σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν θα πέσουν χιόνια στο Βόλο μέχρι τα Χριστούγεννα αλλά θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας», ενημέρωσε ο κ. Τακούδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου