ΤΟΠΙΚΑ

5,500 θέσεις στο δημόσιο

5500-θέσεις-στο-δημόσιο-851206

«Πλούσια» σε διαγωνισμούς είναι οι τελευτααίες ημέρες του Οκτωβρίου, ενώ ο Νοέμβρης αναμένεται ιδιαίτερα «καυτός», με 73 νέες προκηρύξεις να παίρνουν τον δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο. Οι διαγωνισμοί αυτοί αφορούν κυρίως προσλήψεις σε δήμους, νομαρχίες, υπουργεία και ΝΠΔΔ.
Ήδη σε τελευταία συνεδρίαση η Επιτροπή Προσλήψεων του υπουργίου Εσωτερικών, άναψε το πράσινο φως για την πρόσληψη 4.468 υπαλλήλων σε φορείς του ευρύτερου δημόσισου τομέα, ενώ από την πλευρά του το ΑΣΕΠ έδωσε την έγκριση για την πρόσληψη 998 μονίμω ν υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα..
Οι σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνουν θέσεις οι οποίες θα καλυφθούν από εποχικό προσωπικό, δηλαδή, προσωπικό που θα υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ή έργου. Παράλληλα θα ποροσληφθούν υπάλληλοι που θα καλύψουν κενές οργανικές θέσεις.
Από την πλευρά του το ΑΣΕΠ ενέκρινε τα αιτήματα φορέων που ζητούν να στελεχωθούν με μόνιμους υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων όλων των κατηγοριών της εκπαίδευσης.
Τα σχετικά αιτήματα δνε έχουν ενταχθεί ακόμα σε προκήρυξη. Συνολικά πάντως θα προσληψθούνπερίπου 1.000 υπάλληλοι από τους οποίους οι 380 θα είναι ΠΕ, 185 ΤΕ, 325 ΔΕ κια 110 ΥΕ, οι οποίοι θα διορισθούν σε διάφορους φορείς όπως Περιφέρειες, υπουργεία, Πανειστήμια, Ταμεία κλπ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου