ΤΟΠΙΚΑ

Σε δύσκολη θέση ο Ολυμπιακός

σε-δύσκολη-θέση-ο-ολυμπιακός-851206

Ούτε η αλλαγή προπονητή κατέστη δυνατή για να αλλάξει τη μοίρα του Ολυμπιακού, αφού η βολιώτικη ομάδα δεν κατάφερε ούτε στην 6η αγωνιστική προχθές να φτάσει στην πρώτη της φετινή νίκη απέναντι στο Χαϊδάρι, το οποίο απέσπασε ισοπαλία με 1-1, με συνέπεια οι «ερυθρόλευκοι» να παραμένουν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα… αλλά ευτυχώς με διαφορά δυο νικών από την 5η θέση.
Ο Ολυμπιακός που έχει 3 ισοπαλίες και 3 ήττες το μόνο θετικό που κατάφερε σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες στο Βόλο ήταν το να πετύχει γκολ.
Ο νέος προπονητής Αναστάσιος (Σούλης) Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να αλλάξει πολλά πράγματα και το ζητούμενο πλέον είναι μια νίκη που θα ανεβάσει την ψυχολογία, αφού ο Ολυμπιακός είναι σε δύσκολη θέση…
Ηδη ξεπεράσθηκε ένα αρνητικό ρεκόρ που ήταν από την προπερυσινή περίοδο, που η ομάδα έκανε πρώτη νίκη στην 6η αγωνιστική… και στο τέλος έπεσε…
(Τότε 2005-2006 ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει με τρεις διαδοχικές ήττες από Χαϊδάρι (3-1 εκτός), Κέρκυρα (0-2 εντός) και Εργοτέλη (2-0 εκτός), στη συνέχεια αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Προοδευτική στο Βόλο, ακολούθησε νέα ήττα από τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό με σκορ 2-0 και μόλις την 6η αγωνιστική είχε μπορέσει να πετύχει την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής επικρατώντας 2-0 του Πανηλειακού στο Βόλο).
Τώρα ο Ολυμπιακός θυμάται το αρνητικό ρεκόρ 20ετίας, δηλαδή την περίοδο 93-94 που κατάφερε να πέτυχε την πρώτη νίκη στην 8η αγωνιστική… και στο τέλος έπεσε από τη Β στη Γ Εθνική.
Η περίοδος εκείνη είχε ξεκινήσει με ήττα στο Βόλο (ο Ιωνικός 1-3), ήττα στην Κόρινθο (1-0), τη Βέροια να “περνάει” νικήτρια 1-3 και τον προπονητή Στεφ. Γαϊτάνο να φεύγει, να ακολουθεί νέα ήττα εκτός 3-0 από Εθνικό, ισοπαλία στο Βόλο 0-0 με Ατρόμητο, δυο συνεχόμενες ήττες εκτός 2-1 από Πιερικό, 2-0 από ΕΑΡ, για να έρθει η πρώτη επιτυχία στην 8η αγωνιστική με νίκη 1-0 (47 Κωτούλας ) επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών.
Ολες τις άλλες περιόδους ο Ολυμπιακός κατάφερνε να έχει πετύχει νίκη πριν την 7η αγωνιστική, ενώ στην φετινή περίοδο τα δύσκολα… έρχονται, αφού στην επόμενη τετράδα αγώνων έχει μόνο ένα ματς στο Βόλο.
Επόμενος αντίπαλος στην 7η αγωνιστική είναι εκτός έδρας ο Ιωνικός, σε ένα ματς που είναι ξεχωριστό και για τον Σούλη Παπαδόπουλο, που είχε κερδίσει εκεί το 2002 0-1 στο κλασικό ντέρμπι με την Προοδευτική, ενώ ο Ολυμπιακός είχε πάρει ισοπαλία 0-0 στη Νίκαια τον Φεβρουάριο του 94 και στην 8η αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν στην Καστοριά, που σήμερα είναι πιο κάτω από τον Ολυμπιακό, επίσης χωρίς νίκη, και παίζει (στην 7η) στην Καλαμάτα. Στο Βόλο για την 9η αγωνιστικά ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Πιερικό και στην 10η παίζει στην Καισαριανή με τον Εθνικό Αστέρα.
Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι η ηρεμία, η ανασύνταξη των δυνάμεων και σίγουρα μια νίκη που θα του δώσει άλλο αέρα για τη συνέχεια.
Πάντως και στο ματς της περασμένης Κυριακής με το Χαϊδάρι από τον Ολυμπιακό έλειπε και πάλι η τύχη, αφού μπορούσε καθώς είχε τις ευκαιρίες να πετύχει τουλάχιστον άλλο ένα γκολ και να καθαρίσει το ματς.
Το προχθεσινό ματς άλλωστε είχε αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς για τους ερυθρόλευκους, καθώς στο 16 ο Κάτε Φονσέκα άνοιξε το σκορ και έδειχναν να το κρατάνε. Ωστόσο στο 83 ο Λαμπρόπουλος βρέθηκε σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση και πέτυχε το 1-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
Ολυμπιακός Βόλου (Σούλης Παπαδόπουλος): Βεζυρίδης, Αγγελόπουλος, Σκαρλάτος (40 Σαρρής),Φλώρος, Πακάλτσης,Μίτροφ, Χαϊντούτσεκ, Κατσαρός (60 Περέιρα), Τσάγγαρης (66 Κοντέων), Φονσέκα, Βέρμπης.
Χαϊδάρι (Βασίλης Βούζας): Θωμόπουλος, Παπαδόπουλος, Γκουντελίτσας, Μπελεγρίνης, Χωριανόπουλος, Τάτος, Λαμπρόπουλος, Κυβελίδης, Μίχος (40 Ετόνγκο), Σιελής (26 Λεάντρο), Τριμπόνιας (55 Σταματίου).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου