ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψε με σπουδαίο διπλό από την Αρτα

επέστρεψε-με-σπουδαίο-διπλό-από-την-αρ-851206

Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Εθνικής «σκαρφάλωσε» η Νίκη μετά το σπουδαίο διπλό που κατέκτησε προχθές το απόγευμα στην Αρτα. Οι κυανόλευκοι λύγισαν την αντίσταση της τοπικής Αναγέννησης στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της τρίτης κατηγορίας και επικράτησαν με 1-2, προσθέτοντας τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στο «σακούλι» τους μια Κυριακή πριν το προγραμματισμένο τους ρεπό.
Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε από πλευράς φιλοξενουμένων, όταν στο 10’ ο Βούλγαρης επιχείρησε σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Τελικά όμως η ομάδα της Αρτας ήταν αυτή που ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Οι παίκτες του Νίκου Ζαλίκα αιφνιδιάστηκαν στο 18’ από το γκολ του Λαναρά που έγραψε το 1-0, ωστόσο η αντίδρασή τους ήταν άμεση και χρειάστηκαν μόλις 25 λεπτά για να αντιστρέψουν πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης και να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-2. Στο 28’ ο Σάμπλιακ βρήκε στην περιοχή το Ντούλα και ο νεαρός επιθετικός ισοφάρισε σε 1-1, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα με την φανέλα της Νίκης. Τέσσερα λεπτά αργότερα αφότου η Νίκη πανηγύρισε την ισοφάριση, ο Γιοσέχοβιτς έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία μετά από κεφαλιά πάσα του Τριάντου, με το Δινόπουλο να αποκρούει. Στο 35’ ήταν η σειρά των φιλοξενουμένων να απαντήσουν στις ευκαιρίες, όταν ο Κουτελιέρης συνεργάστηκε με τον Βούλγαρη, αλλά ο Κάρσος στάθηκε στο… ύψος του στην προσπάθεια του νεαρού στράϊκερ. Ο,τι δεν κατάφερε να κάνει σε αυτή την φάση ο Βούλγαρης, το έκανε στο 43’. Μετά από σέντρα του Χατζηπαντελίδη εκτέλεσε και νίκησε τον Κάρσο, σκοράροντας σε ένα κρίσιμο σημείο και δίνοντας το δικαίωμα στην ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ και στην ψυχολογία. Στην επανάληψη η Νίκη προσπάθησε κυρίως να διαφυλάξει το 1-2 και να κρατήσει τους τρεις βαθμούς. Αντίθετα οι ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης πίεσαν για την ισοφάριση. Στο 74’ σουτ του Νικοπολίδη κατέληξε άουτ, ενώ σε δυο διαδοχικές φάσεις στο 84’ και 85’ ο Δινόπουλος είπε «όχι» στον Τριάντο. Δύο λεπτά πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας τους αγώνα, λίγο έλειψε ο Μπουτογιάννης να πετύχει αυτογκόλ, σε μια προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι μετά από φάουλ του Πανακούλια. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο δοκάρι. Ευτυχώς όμως και αυτός ο κίνδυνος πέρασε χωρίς συνέπειες για την ομάδα της Ν. Ιωνίας, που πανηγύρισε αισίως την δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα. Την πρώτη την είχε πετύχει στην πρεμιέρα της φετινής Γ’ Εθνικής στην Καρδίτσα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κυανόλευκοι στις έξι αγωνιστικές έχουν δώσει τέσσερα εκτός έδρας ματς και είχαν αναμφίβολα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Κατάφεραν όμως με απολογισμό τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα, να φιγουράρουν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Διατηρούν μάλιστα το αήττητο μακριά από το Πανθεσσαλικό.
Λίγο μετά την αναμέτρηση της Κυριακής ο «αρχιτέκτονας» της φετινής Νίκης, Νίκος Ζαλίκας δήλωσε: «Η προσπάθεια συνεχίζεται, γιατί οι ποδοσφαιριστές μου ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της βαριάς φανέλας που φορούν. Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα και καταφέραμε να το γυρίσουμε γιατί ήμασταν συγκεντρωμένοι στους στόχους μας. Το αποτέλεσμα ήρθε την κατάλληλη στιγμή, με βάση το πρόγραμμα που είχαμε και με αυτό που ακολουθεί. Είμαστε προσγειωμένοι και τα παιδιά δουλεύουν για την καταξίωσή τους μέσα από την ομάδα».
Η Νίκη την επόμενη Κυριακή και για την 7η αγωνιστική θα κάνει το προγραμματισμένο της ρεπό. Θα επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις ξανά με εκτός έδρας παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας στην 8η ημέρα του πρωταθλήματος την Δόξα στην Δράμα. Οσον αφορά στον τραυματισμό του Μιχάλη Κουτσογιάννη, που αντικαταστάθηκε στο 26’ από τον Χρέντσαρ, οι άνθρωποι της ομάδας δήλωσαν πως δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
1 2
Σκόρερ: 18’ Λαναράς – 28’ Ντούλας, 43’ Βούλγαρης
Κίτρινες: Χρήστου, Κοκόλης, Πανακούλιας – Δινόπουλος, Τσέροβιτς, Πάγκαλης, Κωστής
Διαιτητές: Αγγελακόπουλος (Λάρισας)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ: Κάρσος, Χούσος, Καταγής, Χρήστου, Τριάντος, Σεμελής, Κοκολής, Βλάχος, Γιοσέφοβιτς (72’ Ζαφειράκης), Κάκος (39’ Πανακούλιας), Λαναράς (68’ Νικοπολίδης)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Δινόπουλος, Σάμπλιακ, Μπουτογιάννης, Κουτσογιάννης (26’ Χρέντσαρ), Βούλγαρης, (80’ Μητράκας), Χατζηπαντελίδης, Ντούλας, Κουτελιέρης, Τσέροβιτς (71’ Λάνγκερ), Πάγκαλης, Κωστής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου