ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ασπίδα…
Στα άκρα φτάνει για μία ακόμη φορά η «κόντρα» του Αντινομάρχη Νίκου Ντίτορα με τον πρόεδρο του ΠΑΚΟΕ κ. Χριστοδουλάκη. Ο Αντινομάρχης Περιβάλλοντος φαίνεται να μπαίνει ως «ασπίδα» του Νομάρχη, έτσι ώστε να μη φθείρεται πολιτικά ο τελευταίος…
Α.Τ.

Μπορεί να μην είναι
υποψήφιος
…Εξάλλου ο Αντινομάρχης Περιβάλλοντος διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, αφού δεν έχει κανένα πρόβλημα να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Αγύριστο κεφάλι ο Νικόλας που έχει ως πολιτικό πρότυπο τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Παπαδόπουλο ως Θεσπρωτός γαρ…
Α.Τ.

Το πεύκο
στη Νομαρχία
Ενα επικίνδυνο πεύκο που είχε λυγίσει στο προαύλιο της Νομαρχίας, είχε ως αποτέλεσμα να δουλεύει από νωρίς χθες το πρωί γερανός για την αποκοπή από τη βάση του, σε μία προληπτική παρέμβαση προκειμένου να αποφευχθούν τα απρόοπτα σε τυχόν επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Προηγουμένως ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Μπάμπης Τσαμπάζης που επόπτευε τις εργασίες είχε φροντίσει να ενημερώσει την… Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία για την αναγκαιότητα του εγχειρήματος. Κάλλιο γαϊδουρόδενε – παρά γαϊδουρογύρευε, από τον έμπειρο συνδικαλιστή και νομαρχιακό σύμβουλο.
Α.Τ.

Εχουν πάει
για ΦΕΚ
Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών Θεσσαλίας έγινε γνωστό ότι τα πάντα έχουν περατωθεί από την πλευρά τους σ΄ ό,τι αφορά στην κήρυξη των πυρόπληκτων περιοχών της Μαγνησίας ως αναδασωτέων, με τις σχετικές αποφάσεις να έχουν αποσταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Α.Τ.

Χάρηκε
Δεν «μάσησε» ο αντινομάρχης Περιβάλλοντος Ν. Ντίτορας στην προειδοποίηση του προέδρου του ΠΑΚΟΕ Παν. Χριστοδουλάκη για κατάθεση μήνυσης αλλά και αγωγής, διεκδικώντας 4 εκατ. ευρώ, σχετικά με όσα ειπώθηκαν γύρω από τη λειτουργία της ΑΓΕΤ.
Όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά χάρηκε… Το είδε ως μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να αποκατασταθεί η αλήθεια και στο επίπεδο της δικαιοσύνης.
Β.Σ.

Καταδίκες
Πάντως ο κ. Χριστοδουλάκης «έβαλε τα δυνατά του» για να… τρομάξει τον Β.Ν. –έτσι αποκαλεί τον κ. Ντίτορα σε χθεσινή ανακοίνωση-απάντηση, δηλαδή Βοηθό Νομάρχη εν συντομία.
Έχουμε μηνύσει, έλεγε ο κ. Χριστοδουλάκης, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδείς δηλώσεις το Δήμαρχο Λάρισας και το πρώην Δήμαρχο Βόλου και προειδοποιούσε ότι σύντομα ο Β.Ν. να βρεθεί «στην ίδια μοίρα με αυτούς». Έχει και συνέχεια: στα 28 χρόνια λειτουργίας το ΠΑΚΟΕ «καταδίκασε 10 βιομηχάνους για ρύπανση, αλλά και 6 Ν.Α. και Τ.Α. για παράβαση καθήκοντος και ψευδορκία, χωρίς ποτέ το ίδιο να έχει, για οποιοδήποτε λόγο, καταδικαστεί». Τρέμε, Ντίτορα…
Β.Σ.

Οι Νικάρες
που είναι;
Ολοι μιλάμε για τον αθλητισμό και για την αναβάθμιση του ντόπιου ποδοσφαίρου που έχει πάρει το δρόμο του κακού τα τελευταία χρόνια. Δεν θ΄ αναφερθούμε στους δύο Ολυμπιακούς σήμερα, αλλά στη Νίκη Βόλου. Εκεί υπάρχει μια διοίκηση από ανθρώπους που ούτε ζουν στο Βόλο ούτε έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή. Οι φίλαθλοι, αλλά κυρίως οι παράγοντες και όσοι πολιτεύονται με βάση την ιστορική ομάδα της Νέας Ιωνίας να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις έναντι της ομάδος, έχουν δεν έχουν. Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της ομάδας (Κώστας Χρόνης) κατασκεύασε το γνωστό τοιχίο του κολυμβητηρίου, το παρέδωσε εδώ και δυο χρόνια κι ακόμη του οφείλονται 230.000 ευρώ! Ελπίζουμε και γνωρίζουμε ότι προσπαθεί σ΄ αυτή την κατεύθυνση η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας να τακτοποιήσει αυτή την υποχρέωση, για να μην έχουμε πορείες διαμαρτυρίας αγανακτισμένων φιλάθλων. Ακόμα χειρότερα, εκτός από τα οικονομικά ανοίγματα προς τον πρόεδρο, φέτος τα εισιτήρια διαρκείας από τα 400 πέρυσι έφθασαν μόλις και μετά βίας τα 50! Κάποια στιγμή όσοι βάζουν το χέρι στην τσέπη σήμερα θα κουραστούν να το κάνουν και τότε θα έχουμε τα χειρότερα.
Χ.Μ

Ταξιδάκι
αναψυχής
Στη γειτονική Βουλγαρία για χειμερινές διακοπές βρίσκονται τις τελευταίες μέρες γνωστός ντόπιος εργολάβος με παράγοντα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους έφυγαν λίγο από τις σκοτούρες του Βόλου. Άσπονδοι φίλοι τους σχολίαζαν ότι οι συγκεκριμένοι είτε στο Βόλο βρίσκονται είτε στη Σόφια, δύσκολα αντιλαμβάνονται τη διαφορά. Πάλι τα ίδια θα συζητούν, σχολίαζαν κακεντρεχώς οι ζηλιάρηδες.
Χ.Μ

Δυνατά
με Γεννηματά
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ οι Παπανδρεϊκοί του Βόλου ρίχνουν στο τραπέζι και τα τελευταίας τους χαρτιά. Αύριο θα βρίσκεται στην πόλη μας η Φώφη Γεννηματά προκειμένου να συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους υποστηρικτές του σημερινού και εκ νέου υποψήφιο προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε έτσι κι αλλιώς λόγω των γεγονότων κεντρικό πρόσωπο των τελευταίων εκλογών, οπότε η παρουσία της στο Βόλο προκαλεί πολιτικό ενδιαφέρον.
Χ.Μ

Ξανά εκλογές;
Ακούγοντας στο Δήμο Ιωλκού και στο Δήμο Φερών ότι οι δημοτικές εκλογές στη Γιάννουλη της γειτονικής Λάρισας θα επαναληφθούν μετά από απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ξαναζέσταναν την κουβέντα για τις δύο υποθέσεις των δήμων της Μαγνησίας που εκκρεμοδικούν. Έμπειροι περί των εκλογών τονίζουν ότι πιθανότητα επανάληψης εκλογών στη Μαγνησία υπάρχει μόνο στη μία από τις δύο περιπτώσεις. Ποια εννοούν όμως, δεν το διευκρινίζουν.
Χ.Μ

Συνηθισμένος
από Χρηματιστήριο
Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος που συνοδεύει την ελληνική αποστολή στην Πεσκάρα, λίγο πριν οι αποστολές εισέλθουν στην αίθουσα παρουσίασης διακινδύνευσε να κάνει την πρόβλεψη. Πάμε για νίκη, έχουμε 38 ψήφους στο τσεπάκι, ακούστηκε να λέει. Οι προβλέψεις, οι εκτιμήσεις και οι αναλύσεις συνεχίζονται στο Χρηματιστήριο, το οποίο μάλλον έχει γίνει δεύτερη φύση για τον κ. Καπράλο. Τελικά ο κ. Καπράλος δεν επιβεβαιώθηκε ακριβώς, αφού το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας ήταν Βόλος 31, Ριέκα 24 και Μερσίνα 13. Χάθηκε η αυτοδυναμία για μόλις 3 ψήφους. Πάντως επιβεβαιώθηκε στο δεύτερο γύρο, αφού πήραμε τους Μεσογειακούς Αγώνες με 37 ψήφους έναντι 34 της Ριέκα Κροατίας.
Χ.Μ

Το χρυσό κλειδί
Το χρυσό κλειδί της πόλης θα απονείμει σε ειδική εκδήλωση ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης στην Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και στον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ισίδωρο Κούβελο.
Η ανακοίνωση του δημάρχου προκάλεσε παρατεταμένο χειροκρότημα μέσα στην αίθουσα, με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Κούβελο να ανταποδίδουν στο δήμαρχο Βόλου την αγάπη και το σεβασμό.

Ντόρα με… νόημα
«Εγώ πάντως τη δουλειά μου την έκανα… Δήλωσε με νόημα η Ντόρα Μπακογιάννη μπαίνοντας στο Κέντρο Τύπου, καταχειροκροτούμενη από δημοσιογράφους και τα μέλη της Επιτροπής, που από την πρώτη στιγμή είχαν ποντάρει πολλά πάνω της και όχι άδικα. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά, η ελληνική επιτροπή είχε προετοιμαστεί εξαρχής για το δεύτερο γύρο, όμως επίσημα μέχρι τελευταία στιγμή δεν άνοιγε τα χαρτιά της.

Συγκινήθηκαν
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και η Ροδούλα Ζήση κάθονταν δίπλα- δίπλα την ώρα της παρουσίασης και, όπως έλεγαν αργότερα και οι δύο, δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους ως Ελληνάρες, όταν τελείωσε η παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας από τον Ισίδωρο Κούβελο… Ήταν ομολογουμένως η καλύτερη παρουσίαση, ενώ εξίσου καλή ήταν και η παρουσίαση της τουρκικής υποψηφιότητας της Μερσίνα. Η «Ριέκα» πόνταρε στο συναίσθημα, όμως τελικά οι εκλέκτορες δεν μάσησαν…

Μαρτυρικά
δευτερόλεπτα
Τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα η διοργανώτρια πόλη ήταν πραγματικά εφιαλτικά. Μας κατάλαβαν μάλλον οι Ιταλοί και οι Μαροκινοί εκλέκτορες, που άρχισαν να κλείνουν «πονηρά» το μάτι, θέλοντας εμμέσως πλην σαφώς να δώσουν «σινιάλο» ότι όλα πήγαν καλά. Λίγα λεπτά αργότερα κανείς δεν θυμόταν τίποτα, αφού όλοι μαζί είχαν γίνει ένα κουβάρι και πανηγύριζαν…

Η σημαία του Βόλου
Ο Δήμαρχος Βόλου είχε προνοήσει. Φεύγοντας από το Βόλο είχε φέρει μαζί του από την Πεσκάρα μία σημαία του Δήμου Βόλου. Όταν χρειάστηκε λοιπόν, η σύζυγός του την έφερε στα πανηγύρια και όλοι μαζί τυλίχτηκαν… σε ένα πανηγύρι που δεν είχε τελειωμό.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ


Ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Βόλου, αγκαλιασμένοι πανηγυρίζουν για τη μεγάλη επιτυχία της πόλης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου