ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιακή η παρουσίαση της υποψηφιότητας

εντυπωσιακή-η-παρουσίαση-της-υποψηφι-851206

Ήταν μία παρουσίαση που άγγιζε επίπεδο «Ολυμπιακών Αγώνων» έλεγαν όλοι, στοχευμένη, ουσιαστική, περιεκτική που απέπνεε σιγουριά αλλά και προοπτική.
Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ισίδωρος Κούβελος, εμμέσως πλην σαφώς, επιχείρησε να θέσει το «θετικό δίλημμα» στους εκλέκτορες, παρουσιάζοντας τα πολύ θετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της δικής μας υποψηφιότητας έναντι των άλλων δύο.
Έδωσε βαρύτητα ιδιαίτερα στην αναβάθμιση των Μεσογειακών Αγώνων, στην εμπειρία από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, στην υποδομή σε έργα που φτάνει σε ετοιμότητα το 80% και φυσικά στην Πολιτιστική Μεσογειάδα με επίκεντρο την Αργώ και πρότεινε οι Αγώνες να διεξαχθούν από τις 20 μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2013.
Η παρουσίαση ήταν «γεμάτη» από εικόνες του Βόλου, την Αργώ, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις διοργανώσεις που έχουν φιλοξενηθεί αλλά και με ιδιαίτερη έμφαση στο ανθρώπινο στοιχείο, αφού όπως τόνισε ο κ. Κούβελος στόχος της Επιτροπής είναι να αναδειχθεί η ανθρωποκεντρική διάσταση των Μεσογειακών Αγώνων.
Ο κ. Κούβελος ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί στο Βόλο Μουσείο Μεσογειακών Αγώνων, ενώ πρότεινε να καθιερωθεί ως ύμνος των Μεσογειακών ο ύμνος που έγραψε η Εστουδιαντίνα.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξάλλου ανέλαβε δεσμεύσεις για τα χορηγικά. Προγράμματα, για τη διοργάνωση από το 2008- 2013 αθλητικών campus και σεμιναρίων στην αρχαία Ολυμπία, υπερτονίζοντας παράλληλα την δέσμευση της Κυβέρνησης στο όλο εγχείρημα. Δεσμεύτηκε επίσης για τη δωρεάν μεταφορά των αθλητών και τη φιλοξενία τους αλλά και για την καταβολή του 10% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στις χώρες που θα συμμετέχουν στους αγώνες.

«Στο χέρι σας είναι…»
Εμείς Θέλουμε και Μπορούμε, επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ισίδωρος Κούβελος.
Θέλουμε και Μπορούμε να αναβαθμίσουμε τους Μεσογειακούς Αγώνες. Να ενώσουμε τις χώρες της Μεσογείου και να δώσουμε πνοή στους Αγώνες του 2013.
Έχουμε την εμπειρία, γνωρίζουμε από μεγάλες διοργανώσεις. Στο δικό σας χέρι είναι να κάνετε την επιλογή, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής σε μία παρουσίαση που κατά γενική ομολογία ακόμη και των «αντιπάλων μας» κέρδισε σε εντυπώσεις αλλά και ουσία.
Καταδείχτηκε άλλωστε περίτρανα ότι επρόκειτο για μία προετοιμασία σε καθαρά επαγγελματική βάση και με στόχο να κερδηθεί τελικά το μεγάλο στοίχημα.
Η ολοκλήρωση της παρουσίασης βρήκε όλα τα μέλη της αποστολής στο ξενοδοχείο να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.
Η παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας διήρκησε 31 λεπτά, ενώ δεχθήκαμε ερωτήσεις από την Αλβανία και τη Ριέκα.
Η παρουσίαση της Ριέκα που ακολούθησε, κινήθηκε σε καθαρά συναισθηματικό επίπεδο. Δηλώθηκε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ‘εάν δεν επιλεγούν τώρα, δεν πρόκειται να συμμετέχουν ξανά σε διεκδίκηση», γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου