ΤΟΠΙΚΑ

Τι προηγήθηκε της μεγάλης ανακοίνωσης…

τι-προηγήθηκε-της-μεγάλης-ανακοίνωση-851206

Από διπλωματικές κινήσεις τόσο σε επίπεδο Κυβέρνησης, με την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη να παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο, όσο και επίπεδο μελών της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, χαρακτηρίστηκε το χθεσινό πρωινό στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Ενας αγώνας δρόμου από όλη την ελληνική αποστολή, που χαρακτηρίστηκε ως εθνική υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ολόκληρη η αποστολή και ειδικότερα τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης Μεσογειακών Αγώνων δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να βρίσκονται σε επαφές με τους εκλέκτορες. Από την πλευρά της η Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη καθ’ όλη την διάρκεια του πρωινού πραγματοποίησε συναντήσεις με αποστολές άλλων χωρών που βρίσκονται στην Πεσκάρα, προκειμένου να τους πείσει για την μεγάλη επιτυχία των Μεσογειακών Αγώνων, αν θα διοργανωθούν στην χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η έλευση της κ. Μπακογιάννη άλλαξε άρδην το κλίμα, το οποίο χθες θα χαρακτηριζόταν ως υπέρμετρα θετικό.
Οι πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι από τους 68 εκλέκτορες η υποψηφιότητα του διπόλου Βόλου και Λάρισας συγκέντρωνε από 34 έως 37 ψήφους, αριθμός ικανός να έδινε τη νίκη. Ωστόσο όλα τα στελέχη της Επιτροπής Διεκδίκησης ήταν ιδιαιτέρως συγκρατημένα, περιμένοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Από τα ενδιαφέροντα είναι ότι εκλέκτορας της χώρας μας, ο οποίος βγήκε από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου, όπου γινόταν η παρουσίαση του φακέλου του διπόλου Βόλου – Λάρισας, ανέφερε ότι υπάρχει περίσσια αισιοδοξία και το κλίμα ήταν πολύ θετικό.
Αλλωστε η παρουσίαση του φακέλου της υποψηφιότητας καθήλωσε τους πάντες, με τα στελέχη της ελληνικής αποστολής που βρισκόταν εκτός της αιθούσης των εκλεκτόρων να ξεσπούν σε χειροκροτήματα…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου