ΤΟΠΙΚΑ

Την απομάκρυνση του διοικητή του Νοσοκομείου ζητούν οι γιατροί

την-απομάκρυνση-του-διοικητή-του-νοσο-79220

Την αποχώρηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου ζητά με μία σκληρή ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας του Νομού Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ), ενώ καθιστά υπεύθυνους τους πολιτικούς φορείς για την τραγική κατάσταση του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και την όποια καθυστέρηση στην απομάκρυνση της παρούσας «ένδοξης ηγετικής ομάδας» του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΚΥΜ χαρακτηρίζει τον Διοικητή Αρ. Ζαχαρόπουλο, «τραγική φιγούρα και αγχωμένο με την καρέκλα που βομβαρδίζει την κοινή γνώμη διαρκώς με τα ψεύτικα ανδραγαθήματά του» ενώ ασκεί κριτική και σε ορισμένα ΜΜΕ «που λαϊκίστικα τον υπερασπίζονται».

Επισημαίνειότι συγκαλύπτει τα τεράστια χρέη του Αχιλλοπούλειου και την καθολική ανέχεια στην οποία έχει περιέλθει τόσο το εργατικό δυναμικό του ιδρύματος όσο και η γενικότερο παροχή υπηρεσιών του.

Προσβάλλει και μειώνει το προσωπικό

Επιπλέον οι γιατροί τονίζουν ότι προσβάλλει το επιστημονικό και υπόλοιπο προσωπικό χρησιμοποιώντας απαράδεκτες εκφράσεις ενώ είναι ο ίδιος «που έχει αναδειχθεί κομματικά, που παραβατεί και αυθαιρετεί σε ένα νοσοκομείο, που θα τον βόλευε καλύτερα να μην έχει γιατρούς, πράγμα το οποίο προσπαθεί φιλότιμα να το καταφέρει».

Επιπλέον έχει επιδοθεί, τονίζουν, «σε μια προσπάθεια αχαλίνωτου πάθους, να προσβάλλει το ιατρικό προσωπικό δημόσια, επιστήμονες που αφιερώνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής τους στο νοσοκομείο, να συκοφαντεί και να ναρκοθετεί το ούτως ή άλλως δύσκολο έργο τους, προσπαθώντας να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον τους, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος και οι πολιτικές που εξυπηρετεί στοχεύουν στο «σφράγισμα» τμημάτων- κλινικών, αδιαφορώντας για το κοινό αίσθημα.

Για ειδίκευση, ειδικευομένων ιατρών φυσικά ούτε λόγος, αφού έχει ουσιαστικά καταργήσει τον βασικό κορμό των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων. Άλλωστε χωρίς έμπειρους επιμελητές ιατρούς, τι είδους εκπαίδευση να υπάρξει; Το Αχιλλοπούλειο δυστυχώς με την παρούσα Διοίκηση δεν είναι πλέον ελκυστικό για νέους επιστήμονες»

Δεν σέβεται τα θεσμικά όργανα

Τονίζουν ότι δεν συνεργάζεται και δεν σέβεται τα θεσμικά όργανα, δεν παλεύει γι την αναπλήρωση θέσεων γιατρών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν κλινικές και διοικεί «με αυταρχισμό και αντιεργατική, φασιστική νοοτροπία, κόβει μισθούς και εφημερίες με αυθαίρετες αποφάσεις, τιμωρώντας έτσι τους διαμαρτυρόμενους αποστάτες ή αντάρτες γιατρούς». Αναφέρουν ότι κάνει διακρίσεις στο προσωπικό, έχει «καταξιωμένους πληροφοριοδότες», καθυστερεί Διοικητικά Συμβούλια για να δημιουργήσει τεχνητό πρόβλημα στα τμήματα και να εκθέσει συναδέλφους τους.

Αναφέρουν ότι τα Κέντρα Υγείας έχουν μείνει χωρίς γιατρού και οδηγούς που δεν φροντίζει για την αντικατάστασή τους, «με σκοπό να τα καταργήσει εντελώς, όπως και τα περιφερειακά ιατρεία». Επιπλέον καταγγέλλουν ότι από χθες το Ογκολογικό δεν θα αντιμετωπίζει άλλα περιστατικά «μη μπορώντας να λειτουργήσει με ένα μόνο γιατρό, ενώ ο διοικητής δεν αποδέχεται δωρεά από ιδιώτη – επιχειρηματία που είναι σε αντιπαράθεση». Επιπλέον τονίζουν ότι δεν διεκδικεί κονδύλια για εφημερίες και δεν αξιοποιεί «το «πλεόνασμα» που όπως με φαντασία ισχυρίζεται ότι έχει το νοσοκομείο από την πολύ καλή διοίκηση…».

Αναφέρουν ότι συγκριτικά με άλλα νοσοκομεία γιατροί δεν πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα και σήμερα κάποιοι απειλούνται ότι δεν θα πληρωθούν καθόλου (ΩΡΛ, οφθαλμίατροι, ουρολόγοι κ.λ.π.)

Επιπλέον αναφέρουν ότι καταγράφεται σημαντική έλλειψη υλικών και φαρμάκων «από πολύ κατώτερης ποιότητας αντίστοιχα, στα πρότυπα και στις επιταγές της τρόικα, τρομακτικές καθυστερήσεις σε υλικά χειρουργείων, παντελής έλλειψη συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων, τεράστια χρέη προς δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες, απλήρωτοι εργαζόμενοι, άθλιες συνθήκες εργασίας, επικίνδυνες εφημερίες με σκοπό την καλή του εικόνα στο υπουργείο, αδιαφορώντας πλήρως για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών. ‘

Όλα αυτά λοιπόν καθιστούν την Διοίκηση τη χειρότερη των διοικήσεων γράφοντας έτσι την «ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ» του Αχιλλοπούλειου.»

ert.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου