ΤΟΠΙΚΑ

Οι μαγικές στιγμές… της Πεσκάρα

οι-μαγικές-στιγμές-της-πεσκάρα-851206

Αυτό δεν ήταν ψηφοφορία, ήταν ένα χιτσκοκικό θρίλερ που ευτυχώς είχε ένα υπέροχο φινάλε για το Βόλο και τη Λάρισα. Ωρα 6 το απόγευμα. Οι 68 εκλέκτορες έχουν εισέλθει στην διαμορφωμένη αίθουσα του Ξενοδοχείου από τις 3 το απόγευμα και παρακολουθούν την παρουσίαση των φακέλων των τριών πόλεων.
Εκείνη την στιγμή και ενώ όλοι βρίσκονται εκτός της αιθούσης και έχουν στήσει τα πηγαδάκια, δημιουργείται πανικός. Ολοι θα τρέξουν έξω από την αίθουσα. Το πρώτο αποτέλεσμα έχει εκδοθεί και όλοι τρέχουν να προλάβουν. Στις σκάλες η υπουργός εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη θα πληροφορηθεί μαζί με τους υπόλοιπους που ακολουθούν το αποτέλεσμα. Ο Βόλος έχει συγκεντρώσει 31 ψήφους, η Ριέκα 24 και η Μερσίνα 13.
Στην ελληνική αποστολή επέρχεται παγωμάρα. Ολοι πιστεύουν ότι ο δεύτερος γύρος δεν ευνοεί τον Βόλο. Και ευτυχώς όλοι θα διαψευστούν.
Αμέσως έξω από το ξενοδοχείο θα συγκεντρωθεί η ελληνική αποστολή, με την αγωνία έκδηλη σε όλα τα πρόσωπα. «Η πρώτη ψηφοφορία ήταν ένα δράμα, καθώς η Μερσίνα είχε πάρει 10 ψήφους κα τους έκανε 13, είπε ο διευθυντής της επιτροπής διεκδίκησης Μεσογειακών Αγώνων, κ. Διονύσης Γάγκας, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε το πώς σημειώθηκε το αποτέλεσμα.
Πριν αρχίσει η δεύτερη ψηφοφορία, έξω από την αίθουσα οι εκτιμήσεις άρχισαν α δίνουν και να παίρνουν. Ολοι φοβόταν ότι η Ριέκα θα ήταν η νικήτρια πόλη.
Στη δεύτερη ψηφοφορία οι εκλέκτορες θα είναι 71, καθώς θα ψήφιζαν και οι τρεις εκπρόσωποι της Τουρκίας. Μετά από ένα τέταρτο περίπου, αιώνας φάνηκε για τους Βολιώτες, η αίθουσα θα ανοίξει προκειμένου οι διαπιστευμένοι να εισέλθουν για να ακούσουν το αποτέλεσμα.

Γλυκό το φινάλε
Οι υπόλοιποι έξω από την αίθουσα. Σε λίγα λεπτά θα ακουστούν φωνές και χειροκροτήματα, αλλά έξω από την αίθουσα του ξενοδοχείου κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί. Σε λίγα δευτερόλεπτα το αποτέλσμα θα ανακοινωθεί και τότε θα ξεσπάσουν όλοι σε φωνές χαράς. Αγκαλιές, φιλιά, δάκρυα στα μάτια για το επιστέγασμα της επιτυχίας. Όσο για την δεύτερη ψηφοφορία; Ο Βόλος πριν από την καταμέτρηση πέντε ψήφων έχει πάρει μόνο μία ψήφο, 32 δηλαδή και η Ριέκα βρίσκεται στους 34. Οι πέντε τελευταίοι ψήφοι θα καταλήξουν στο Βόλο και το πάρτυ έχει αρχίσει. Ηταν μια από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία της πόλης και όσοι το έζησαν κατά την ανακοίνωση και όσοι θα ζήσουν αυτά που θα συμβούν τα επόμενα χρόνια, θα έχουν περάσει στην ιστορία…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου