ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναμμένα κάρβουνα

σε-αναμμένα-κάρβουνα-79898

Καμία ενημέρωση από την Πολιτεία προς τους Συλλόγους πολυτέκνων για το τι πρόκειται να συμβεί από τη νέα χρονιά με τα επιδόματα πολυτέκνων, γεγονός που έχει δημιουργήσει σύμφωνα με την πρόεδρο Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας κ. Σουλτάνα Πράπα αναστάτωση σε πολλές οικογένειες, αφού δεν γνωρίζουν -όπως αναφέρει- τι θα ισχύει.

Μάλιστα σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Στουρνάρα και Εργασίας κ. Βρούτση, σε οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ θα καταβάλλεται από το νέο έτος το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, που αντικαθιστά τα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων και πολύτεκνων. Το επίδομα αυτό θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος αποτελεί η ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του δικαιούχου, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και η διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έτσι ώστε να αποδεικνύεται ότι πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί.

Μάλιστα το 2013 θα είναι και η πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος χορήγησης επιδόματος τέκνων, οι δικαιούχοι θα λάβουν το επίδομα μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων που θα έχουν υποβάλει, δηλαδή έως τα τέλη Ιουνίου.

Από την πλευρά της η πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Μαγνησίας κ. Σουλτάνα Πράπα αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει τι πρόκειται να ισχύσει με τα επιδόματα των πολυτέκνων : «Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη ανησυχία από τους πολυτέκνους, αφού δεν γνωρίζουν τι θα ισχύσει από το νέο έτος με τα επιδόματα. Πάντως εμείς δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση από την πολιτεία. Πολύ φοβάμαι ότι θα ανατραπούν πολλά από τα δεδομένα που γνωρίζαμε τόσα χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι όλα ρευστά και είναι κρίμα να πάνε όλες οι προσπάθειες των πολυτέκνων χαμένες» επισημαίνει η κ. Πράπα, και προσθέτει στη συνέχεια: «Αυτή τη στιγμή όλοι οι πολύτεκνοι βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα. Πώς θα επιβιώσουν αυτές οι οικογένειες κόβοντας τα επιδόματα των πολυτέκνων, καταργώντας το αφορολόγητο των παιδιών, καταργώντας τις φοροαπαλλαγές, βάζοντας τα παιδιά μας ως τεκμήριο; Έτσι δεν θα σώσουν την χώρα αλλά θα την καταδικάσουν», καταλήγει η κ. Πράπα.
Αθηνά Τσιργή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου