ΤΟΠΙΚΑ

Μήνας φωτογραφίας ο Νοέμβριος

μήνας-φωτογραφίας-ο-νοέμβριος-851206

Προ των πυλών βρίσκεται ο “Νοέμβριος Φωτογραφίας 2007” που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου. Ο κύκλος εκδηλώσεων που περιλαμβάνει η δεύτερη, κατά σειρά, διοργάνωση, που πλέον αποτελεί θεσμό, παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ. Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λέων Μουρτζούκος “πιστεύουμε ότι έχουμε δημιουργήσει ένα θεσμό για τα φωτογραφικά δρώμενα της πόλης. Μπορούμε πλέον από καλύτερες θέσεις, με την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, αλλά και διαθέτοντας πλέον γραφεία για τις συναντήσεις μας και την επίλυση μίας σειράς πρακτικών ζητημάτων, να προετοιμάσουμε μία πολύ σημαντική διοργάνωση. Πιστεύουμε και φιλοδοξούμε, ότι και με τη δική μας κατάθεση, ο Βόλος θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα κέντρα ανάδειξης και προώθησης της φωτογραφίας στην περιφέρεια”. Το πρόγραμμα των εκθέσεων που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας (ΔΗ.Κ.Ι.), το Δημοτικό Ι.Ε.Κ. Βόλου (Δ.Ι.Ε.Κ.), τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:
Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 20:30 θα εγκαινιαστεί στη Σοφίτα του κτιρίου Σπίρερ (Μικρασιατών 81 & Μακρινίτσης) η έκθεση “Μοντέρνοι Καιροί” με έργα μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου (εκθέτουν 21 μέλη 123 έργα τους). Η έκθεση θα διαρκέσει από 2 έως 11 Νοεμβρίου και το εκθετήριο θα λειτουργεί καθημερινά 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00
Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Urban Sky» με έργα του Γιάννη Γεωργιάδη, μέλους της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, στη Μπυραρία Balthassar (Τάκη Οικονομάκη 76). Η έκθεση θα διαρκέσει από 12 έως 30 Νοεμβρίου και το εκθετήριο θα λειτουργεί καθημερινά 20:30 – 03:00.
Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 20:30, στο εκθετήριο του Κέντρου Τέχνης Giorgio de Chirico (Μεταμορφώσεως 3), θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης με έργα του Αβραάμ Παυλίδη, σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, και έργα (έγχρωμες φωτογραφίες) μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου (εκθέτουν 28 μέλη 142 έργα τους). Για τον Αβραάμ Παυλίδη θα μιλήσει ο Ηρακλής Παπαϊωάνου επιμελητής του Μουσείου. Η έκθεση θα διαρκέσει από 16 έως 30 Νοεμβρίου και το εκθετήριο θα λειτουργεί καθημερινά 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00.
Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν στο εκθετήριο του 2ου ορόφου της Ανατολικής πτέρυγας του κτιρίου Σπίρερ (Μικρασιατών 81 & Μακρινίτσης), τα εγκαίνια έκθεσης με φωτογραφίες του Βολιώτη δημιουργού Ζάχου Λεβή, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε κοινό, και έργα (Ασπρόμαυρες Φωτογραφίες) μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου (εκθέτουν 17 μέλη 79 έργα τους). Για τον Ζάχο Λεβή θα μιλήσουν ο Ραφαήλ Φρεζής πρώην Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου για τη ζωή του και ο Μενέλαος Μελετζής επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας για το έργο του. Η έκθεση θα διαρκέσει από 28 Νοεμβρίου έως 9 Δεκεμβρίου και το εκθετήριο θα λειτουργεί καθημερινά 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00. Χορηγοί για τη διοργάνωσή μας είναι το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου.

Διαγωνισμός φωτογραφίας
Ο μεγάλος αριθμός των μελών μας που συμμετέχουν στις παραπάνω εκθέσεις (44 εκθέτες, πολλοί από τους οποίους συμμετέχουν σε περισσότερες από μία εκθέσεις), και το επίπεδο των έργων, “μας κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξους για το μέλλον της Λέσχης μας αλλά και του θεσμού του «Νοεμβρίου», αναφέρει ο πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, Λέων Μουρτζούκος. “Οι δύο εκθέσεις που φιλοξενούμε, του Αβραάμ Παυλίδη, σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, και του Ζάχου Λεβή τα έργα του οποίου τυχαία διασώθηκαν χάρη σε συμπολίτη μας ο οποίος μέχρι τώρα από σεμνότητα θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικές και θα συζητηθούν ιδιαίτερα” καταλήγει.
Οι εκθέσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του “Νοέμβρη Φωτογραφίας” έχουν σαφή εκπαιδευτική χροιά και για τον λόγο αυτό θα προσκληθούν οι μαθητές των σχολείων της περιοχής, να τις επισκεφτούν. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου βρίσκονται στην τελική ευθεία “ για την προκήρυξη του 2ου Παμμαγνησιακού Διαγωνισμού Μαθητικής Φωτογραφίας και διερευνούμε τις δυνατότητες για μία σειρά εκθέσεων σε περιφερειακούς Δήμους και Κοινότητες του Νομού, αν μας δοθεί η κατάλληλη υποστήριξη που απαιτείται για ένα τέτοιο εγχείρημα”.
Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει την κάτωθι σύνθεση: Πρόεδρος: Λέων Μουρτζούκος, Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Τζίμας, Γραμματέας: Μελίνα Διχτά, Ταμίας: Ιωάννης Κοϊνάκης,
Μέλη: Γεώργιος Αρχοντής, Δομνίκη Σταυριανού και Νέστωρ Φανός. Οσο για τα μέλη της Λέσχης που συμμετέχουν στην έκθεση «Μοντέρνοι Καιροί» είναι οι: Γιάννης Γεωργιάδης, Κωστής Ζούβας, Κώστας Καραθάνος, Αναστασία Καρακατσάνη, Παύλος Καρανίκος, Μαγδαληνή Κρατίδη, Αργύρης Μάϊπας, Ευάγγελος Μακρής, Θάνος Μακρής, Δημήτρης Μαραγκόζης, Μαρία Μητρουλά, Στάθης Νίκου, Ιάσων Παλιούγκας, Αλέξης Παυλίδης, Παναγιώτης Πλιάσσας, Δομνίκη Σταυριανού, Ιωάννης Στρατουδάκης, Ελενα Τριανταφυλλίδη, Παρασκευή Τσικρικά, Δημήτρης Τσιουβάκας και Νικόλας Χατζηπολίτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου