ΤΟΠΙΚΑ

Η νέα εθνική αντίσταση

η-νέα-εθνική-αντίσταση-851206

Ο θαυμασμός για μια γενιά που μάτωσε τόσο πολύ για τη λευτεριά ετούτης της πατρίδας, δεν μπορεί να είναι επετειακή υπόθεση. Ούτε στείρος. Πρέπει να γονιμοποιεί τις σκέψεις και τα οράματα των μεταγενέστερων, δίνοντας νέο περιεχόμενο στην έννοια της πανεθνικής συστράτευσης για την προστασία της πατρίδας.
Σήμερα δεν κινδυνεύει ούτε η ακεραιότητα ούτε η Ελευθερία της Ελλάδας από εισβολή ξένων στρατευμάτων. Άλλοι κίνδυνοι μας απειλούν. Ένας από τους οποίους είναι ο καθημερινός αφανισμός της χώρας από μας τους ίδιους με την καταστροφή του περιβάλλοντος. Σήμερα ο εχθρός είναι εντός των πυλών.
Είναι εκείνοι που προκειμένου να κάνουν με μικρότερο κόστος τη δουλειά τους, αδιαφορούν αν καταστρέφουν οικοσυστήματα, υδροφόρους ορίζοντες, δάση, παραλίες, ψαρότοπους. Και έναντι αυτών έχουν ασυγχώρητη ευθύνη οι εκάστοτε κυβερνώντες που κάνουν ότι δεν βλέπουν. Αλλά και καθένας μας ατομικά όταν δεν ξεσηκώνεται. Όταν δεν παίρνει μέρος σε μια νέας μορφής και περιεχομένου εθνική αντίσταση.
«Χρειάζεται μια πανεθνική συστράτευση για να προστατεύσουμε το περιβάλλον» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την επίσκεψή του στη λίμνη Κορώνεια, στο νομό Θεσσαλονίκης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας κοινωνικής συνείδησης για το θέμα αυτό.
Στη λίμνη αυτή επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ το 1995 εξαφανίσθηκαν όλα τα είδη ψαριών που είχε. Και επί κυβερνήσεως Ν.Δ. το 2004 βρέθηκαν νεκρά δεκάδες χιλιάδες πουλιά, δηλητηριασμένα από τα μολυσμένα ύδατά της. Τώρα, δυο μόλις μέρες μετά τις εθνικές εκλογές, το φαινόμενο, σε μικρότερη έκταση, επαναλήφθηκε.
Ειναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι υπηρετώντας το ατομικό τους συμφέρουν καταστρέφουν καθημερινά τον τόπο και υπονομεύουν το μέλλον του, είναι πραγματικά οι νέοι εχθροί της πατρίδας. Απέναντι στους οποίους χρειάζεται να αντιτάξουμε το δικό μας ΟΧΙ, την νέα Εθνική Αντίσταση.
Μόνο που δεν αρκεί να το κατανοήσουμε οι πολίτες. Αλλά και οι πολιτικές μας ηγεσίες, ανεξαρτήτως αποχρώσεων. Πρωτίστως δε εκείνοι που σήμερα κυβερνούν. Διότι κάθε μέρα που χάνεται, θα πληρωθεί ακριβά από τα παιδιά μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου