ΤΟΠΙΚΑ

Η Εστουδιαντίνα μάγεψε και… ταξίδεψε με τους ήχους της

η-εστουδιαντίνα-μάγεψε-και-ταξίδεψε-851206

Η Εστουδιαντίνα μάγεψε με τους ήχους της στο Δημοτικό Θέατρο της κωμόπολης Atri, που αποτελεί πιστό αντίγραφο σε μικρογραφία της «Σκάλας» του Μιλάνου. Η είσοδος των αποστολών στον χώρο του θεάτρου βρήκε άπαντες να κοιτούν και να θαυμάζουν την αρχιτεκτονική. Λίγο αργότερα η ορχήστρα της Ν. Ιωνίας από την σκηνή «μίλησε» με την μουσική της για τον ελληνικό πολιτισμό, προσπαθώντας μέσω των μελωδιών του Αντρέα Κατσιγιάννη και των μουσικών του να στείλει το μήνυμα ότι αθλητισμός και πολιτισμός πάνε μαζί και μέσω των Μεσογειακών αγώνων θα υπάρξει αναβάθμιση στο πολιτιστικό κομμάτι της διοργάνωσης που έχει χάσει το κύρος του τα τελευταία χρόνια.
Η βραδιά ήταν εντυπωσιακή, αυτό όμως που έριξε την αυτοπεποίθηση των μελών της ελληνικής αποστολής και της επιτροπής διεκδίκησης των αγώνων, ήταν ένα απρόοπτο δυσάρεστο γεγονός.
Το πούλμαν που θα μετέφερε τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής και τους εκλέκτορες, δεν… αφίχθη ποτέ στον προορισμό του και ούτε καν έφτασε στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή των στελεχών της Μεσογειακής οργανωτικής επιτροπής προκειμένου να τους μεταφέρει στο Δημοτικό θέατρο, για άγνωστους λόγους. Ετσι ο μόνος που έδωσε το παρών ήταν ο Αλγερινός πρόεδρος της επιτροπής Αμάρ Αντάντι, που χειροκρότησε πάντως στο τέλος ενθουσιασμένος. Οι άνθρωποι της επιτροπής διεκδίκησης με επικεφαλής τον Ισίδωρο Κούβελο του ζήτησαν να μεταφέρει τις εντυπώσεις του και στα υπόλοιπα μέλη…

Ταξίδι φαντασίας
Το θέμα της εκδήλωσης που ενέπνευσε τους καλλιτέχνες, ήταν ένα φανταστικό ταξίδι με μελωδίες και ακούσματα από τις χώρες της Μεσογείου. Κατά γενική ομολογία η εμφάνιση της Εστουδιαντίνας ήταν κάτι παραπάνω από μαγική… Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι υψηλό στέλεχος της τουρκικής επιτροπής, στο τελείωμα του κομματιού της Τουρκίας σηκώθηκε από την θέση του, χειροκρότησε εντυπωσιασμένος και φώναζε «μπράβο». Οι θεατές αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και σίγουρα, αν βρίσκονταν εκεί όλα τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, θα είχαμε κερδίσει αρκετούς πόντους, πείθοντας κάποιους να αλλάξουν άποψη…
Ας ελπίσουμε ότι ο Αλγερινός πρόεδρος Αμάρ Αντάντι θα μετέφερε τον ενθουσιασμό του και στους συνεργάτες του και θα έχει αντίκτυπο στην σημερινή ψηφοφορία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου