ΤΟΠΙΚΑ

«Ηγεσία νέας πνοής χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ»

ηγεσία-νέας-πνοής-χρειάζεται-το-πασο-851206

Η Επιτροπή Στήριξης της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου έδωσε χθες την πρώτη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους φίλους του κόμματος να συμμετέχουν στην διαδικασία εκλογής προέδρου της 11ης Νοεμβρίου με σύνθημα: «Πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας».
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας, η οποία απαρτίζεται από 14 τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τη συνέντευξη Τύπου καλεί ανοικτά τους πολίτες να συμμετέχουν δυναμικά σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή του κόμματος σχετικά με το θέμα ηγεσίας και τη στήριξη ενός νέου αρχηγού με την υποψηφιότητα Βενιζέλου. «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται σήμερα μια νέα ηγεσία που θα δώσει στο κίνημά μας νέα πνοή…» τόνισε ο πρώην γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Σταύρος Κότσιρας και στην ομιλία του εξήγησε «πόσο αναγκαίο είναι ένα νέο πρόσωπο που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και θα διασφαλίσει τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές».
Στη συνέντευξη Τύπου υποστηρίχθηκε ρητά ότι «οι κόντρες και οι διαφωνίες που υπονομεύουν τη συνοχή του κόμματος, είναι αποτέλεσμα των δημοκρατικών συνθηκών και της ελευθερίας της έκφρασης από τα στελέχη του κόμματος και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης σε καμία περίπτωση δεν οξύνει το κλίμα αντιπαράθεσης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί το κόμμα και οι μηχανισμοί οδηγούν στις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου, στις οποίες τα μέλη θεωρούν υποχρέωσή τους να πορευθούν με αίσθημα ευθύνης και με πνεύμα αληθινής συντροφικότητας» επισήμανε ο κ. Σταύρος Κότσιρας.
Η κ. Νατάσσα Οικονόμου, Αντινομάρχης και πρώην γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Βόλου, απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι οποιοδήποτε και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα «δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα» και ότι «είμαστε δημοκρατικό κόμμα με κανόνες και αρχές»και «σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο Βενιζέλος, ο ίδιος θα συνεχίσει να υφίσταται στο ΠΑΣΟΚ με την ιδιότητα του βουλευτή».
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την στήριξη της υποψηφιότητας Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποτελείται από 14 τοπικά στελέχη και η επιλογή τους έγινε, όπως τονίστηκε, με κριτήρια αντιπροσωπευτικότητας και έχοντας κοινό προβληματισμό την ηγεσία του κόμματος μετά τη δεύτερη ήττα του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές. Η 14μελής Επιτροπή απαρτίζεται συγκεκριμένα από τους:
Λάζαρος Γαϊτάνης, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.
Βαγγέλης Ζαχαρόπουλος, από τον χώρο της νεολαίας, νομαρχιακός σύμβουλος
Γιώργος Καλαντζής, πρώην πρόεδρος του εργατικού κέντρου Βόλου
Γιάννης Καουνάς, μέλος της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας
Φωτεινή Κοκκινάκη, μηχανικός πρώην Αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας,
Σταύρος Κότσιρας, εκπαιδευτικός, πρώην γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής,
Θανάσης Κουντουράς, γεωπόνος Δημοτικός σύμβουλος Βόλου,
Θανάσης Μακρόπουλος, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας, πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής,
Καίτη Μπάιμπα, εκπαιδευτικός, μέλος της Δημοτικής Οργάνωσης Βόλου,
Νατάσσα Οικονόμου, Αντινομάρχης, πρώην γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Βόλου,
Στάθης Πλαστάρας, γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ,
Γιώργος Φουντουκίδης, δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας, μηχανολόγος μηχανικός,
Παύλος Δημόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Νέας Αγχίαλου και
Γιάννης Διανελλάκης, αγροτοσυνεταιριστής.

Η διακήρυξη στήριξης

Σε διακήρυξη στήριξης της υποψηφιότητας του Ευ. Βενιζέλου μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών σηματοδότησε για το ΠΑΣΟΚ την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή της νέας ηγεσίας του Κινήματος.
Είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα. Η εκλογή ηγεσίας από όλους τους προοδευτικούς πολίτες και όχι μόνο από τα οργανωμένα μέλη αποτελεί ένα δημοκρατικό στοίχημα, που πρέπει να κερδίσουμε
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να μιλήσουμε για το αύριο του ΠΑΣΟΚ μέσα σε συνθήκες δημοκρατικού διαλόγου και ελεύθερης έκφρασης.
Σ’ αυτές τις συνθήκες η σύγκριση μεταξύ των προσώπων είναι αναπόφευκτη, γιατί είναι μια διαδικασία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα πολιτικά. Οι πολίτες καλούνται να σταθμίσουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν σε ποιόν θα εμπιστευθούν την εντολή για την καθοδήγηση του χώρου και, αύριο, για τη διακυβέρνηση του τόπου μας. Θέλουμε, λοιπόν, έναν ηγέτη εκλέξιμο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου