ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερα μέλη από τη Μαγνησία εκλέχτηκαν στην Κ.Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

τέσσερα-μέλη-από-τη-μαγνησία-εκλέχτηκ-81202

Τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τη Μαγνησία εκλέχτηκαν στη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος μετά τις διαδικασίες που έγιναν το τελευταίο τριήμερο με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που ουσιαστικά αποτέλεσε τον προπομπό για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα.

Στη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή δια της ψηφοφορίας εκλέχτηκαν με το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (προεδρικών) ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Μιχάλης Καστρινάκης, ο Κώστας Βογιατζής και η νεαρή Βίλυ Μυλωνά από τη νεολαία του κόμματος και από το ψηφοδέλτιο «Αριστερή Πλατφόρμα» που εκπροσωπεί την τάση του Αριστερού Ρεύματος ο Κώστας Δελημήτρος. Με το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο επίσης υποψήφιος ήταν ο Δημήτρης Παπαϊωάννου αλλά δεν εκλέχτηκε, όπως επίσης δεν εκλέχτηκε από το Αριστερό Ρεύμα ο Γιάννης Μπάλλας που επίσης ήταν υποψήφιος.

Στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή επίσης θα συμμετέχει και ο Κώστας Πουλάκης καθώς είναι μεταξύ των 75 μελών που θα συμπεριληφθούν αριστίνδην.

Στη διαδικασία για την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής συμμετείχαν τελικά 2.897 σύνεδροι από τους 3.308 εγγεγραμμένους. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 2.879 (99,38%), ενώ βρέθηκαν επίσης 9 λευκά και 9 άκυρα.

Το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (της πλειοψηφίας) έλαβε 2.008 ψήφους ή 74,29% και εξέλεξε 168 μέλη, εκ των οποίων 59 γυναίκες. Η Αριστερή Πλατφόρμα (Αριστερό Ρεύμα) αντίστοιχα πήρε 695 ψήφους ή 25,71% και εξέλεξε 58 μέλη, εκ των οποίων τα 20 είναι γυναίκες.
Οι 226 έδρες της Κεντρικής Επιτροπής θα πληρωθούν από αυτή τη διαδικασία, ενώ οι υπόλοιπες 75 (301 συνολικά) είναι αριστίνδην και θα υποδειχθούν από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μην πάρει αριστίνδην έδρα στην ΚΠΕ, αλλά να συμμετέχει κανονικά ως υποψήφιος στη λίστα, διεκδικώντας το σταυρό των ψηφοφόρων.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γραμματέας της Ν.Ε. Μιχάλης Καστρινάκης, ο οποίος εκλέχτηκε και στο νέο όργανο που θα οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο που έχει προγραμματιστεί την άνοιξη, επεσήμανε ότι «τέθηκαν οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας από τα κάτω».

«Αμεσοδημοκρατικός, όχι γραφειοκρατικός. Εναλλακτικός, όχι δογματικός. Μηχανή παραγωγής ιδεών, όχι μηχανισμός στελεχών. Πολιτικός φορέας των εξελίξεων, όχι των συσχετισμών. Δίπλα και μέσα στα κοινωνικά κινήματα. Μέσα στις μεγάλες κοινωνικές διεργασίες. Η νέα πολιτική πρόταση για το σήμερα και το αύριο του λαού και του τόπου», όπως τόνισε κλείνοντας τις εργασίες της Συνδιάσκεψης και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου