ΤΟΠΙΚΑ

Φιλοζωικός Σύλλογος ζητά λύση στο θέμα με τα αδέσποτα

φιλοζωικός-σύλλογος-ζητά-λύση-στο-θέμ-81366

Το θέμα με τα αδέσποτα του Πηλίου που έχει πάρει μεγάλες διασπάσεις συζητήθηκε χθες το μεσημέρι σε συνάντηση που είχε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Απόστολο Παντσά.

Η κ. Τσιρογιάννη επεσήμανε στον Αντιδήμαρχο τις διαστάσεις που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το θέμα με τις φόλες στα αδέσποτα ζώα και ιδίως στην περιοχή του Πηλίου.

Αυτό που πρότεινε η ίδια στον Αντιδήμαρχο ήταν να ενεργοποιηθεί η Δημοτική Αστυνομία και να αρχίσει να δίνει πρόστιμα σύμφωνα με τον Ν.4039. «Με αυτόν τον τρόπο ίσως σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση. Αφού ο Έλληνας μόνο με τον φόβο συμμορφώνεται» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.

Στο μεταξύ αυτό που πρότεινε ήταν να συνδράμει η Δημοτική Αστυνομία προκειμένου να βρεθεί μια λύση. «Αυτό που ζητάμε είναι να πάει η Δημοτική Αστυνομία στα χωριά , όπου υπάρχουν και τα περισσότερα, για καταγραφή των δεσποζόμενων σκυλιών. Όπου υπάρχουν σκυλιά δεμένα χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, να κληθούν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν πρόστιμο. Να ελεγχθούν τα θηλυκά σκυλιά, γιατί σύμφωνα με τον Ν 4039 τα θηλυκά πρέπει να στειρώνονται.

Τέλος ζητάμε η Δημοτική Αστυνομία να ελέγχει τα πετ-σοπ και τους κτηνιάτρους που βάζουν αγγελίες για πώληση ζώων», κατέληξε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου