ΤΟΠΙΚΑ

Χρειάζονται έργα στο λιμάνι

χρειάζονται-έργα-στο-λιμάνι-83059
Σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια για την κρουαζιέρα με τίτλο «Seatrade Med 2012», που πραγματοποιήθηκε 27-29 Νοεμβρίου στη Μασσαλία της Γαλλίας, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου από κοινού με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με στόχο την παρουσίαση των δυνατοτήτων της περιοχής για την πληρέστερη ενημέρωση των εταιριών κρουαζιέρας.
Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν τα μεγαλύτερα λιμάνια – προορισμοί κρουαζιέρας και οι μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή του Δήμου Βόλου δια της Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ. Μπαρτζιώκα, εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή για την προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας, μετά και από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στο Δημαρχείο του Βόλου με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΕΛΙΜΕ Γ. Ανωμερίτη και του Προέδρου της MED CRUISE Σ. Χατζάκου.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στη Μασσαλία, η κ. Μπαρτζιώκα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί εκ νέου με τον κ. Χατζάκο καθώς και με εκπρόσωπους των εταιριών και πράκτορες που προωθούν τις εκδρομές κρουαζιέρας. Από τις επαφές αυτές προέκυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το λιμάνι του Βόλου και για την περιοχή γενικότερα, λόγω και της λειτουργίας του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου. Όπως ανέφερε η κ. Μπαρτζιώκα, «διαφάνηκαν προοπτικές σύνδεσης του Βόλου με πόλεις – λιμάνια της Τουρκίας και της Μαύρης Θάλασσας, οι οποίες συμβάλλουν στην εδραίωση της θέσης του λιμένος Βόλου στο Μεσογειακό χάρτη των λιμανιών».
Σύμφωνα με την ίδια, το κρίσιμο ζήτημα είναι οι υποδομές στο λιμάνι, καθώς οι εταιρίες προσανατολίζονται στην απόκτηση μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων τα οποία θα αντικαταστήσουν τα μικρότερα. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πλέον να βιαστούμε να προχωρήσουμε στα απαραίτητα λιμενικά έργα, εάν θέλουμε να επενδύσουμε στον τουρισμό κρουαζιέρας, και επίσης να ολοκληρωθεί το ISPS για τα θέματα ασφαλείας».
Ο Δήμος Βόλου παρουσίασε στους πράκτορες τις δυνατότητες της περιοχής στον τομέα της φιλοξενίας τουριστών, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στην περιφέρεια, καθώς επίσης τις επιλογές ημερήσιων εκδρομών σε κοντινές περιοχές που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον. Η προβολή έγινε μέσα από το νέο φυλλάδιο του Δήμου, το οποίο οι πράκτορες βρήκαν εξαιρετικά κατατοπιστικό.
Εκτός από το Βόλο, στη συνάντηση συμμετείχαν αρκετές πόλεις – λιμάνια της χώρας, όπως ο Πειραιάς, το Ηράκλειο, η Ηγουμενίτσα, η Ρόδος, η Κέρκυρα και τα Χανιά. Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο συναντήσεις εκπρόσωπων εταιριών και πρακτόρων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από άλλες πόλεις, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για κοινή στρατηγική με σκοπό την περαιτέρω προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας στη χώρα μας.
Τέλος, η κ. Μπαρτζιώκα είχε την ευκαιρία να συναντήσει στη Μασσαλία τον πρόεδρο της ελληνικής ομογένειας κ. Σταύρο Πεταλά και να επισκεφθεί το ελληνικό σχολείο της πόλης, όπου της επιφυλάχθηκε συγκινητική υποδοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου