ΤΟΠΙΚΑ

“Πειραγμένες” οι αντλίες στα πρατήρια

πειραγμένες-οι-αντλίες-στα-πρατήρι-851206

Εντονες αντιδράσεις προκαλούν τα αποτελέσματα της έρευνας-σοκ του ΕΜΠ για την έκταση της αισχροκέρδειας και της νοθείας στα καύσιμα.
Η έρευνα έδειξε ότι 8 στα 10 πρατήρια παρακρατούν καύσιμα, κερδίζοντας ετησίως 50 εκατ. λίτρα βενζίνης, ενώ το 15% των δειγμάτων δείχνουν ότι είναι νοθευμένα.
Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται και κάνουν λόγο για «σκοπιμότητες».
Ο γγ της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής Αγγελος Τούντας δήλωσε στον Ant1 ότι «το Πολυτεχνείο παίζει το παιχνίδι των εταιρειών» αναφέροντας ότι χορηγός της έρευνας είναι ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.
Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι ίσως κινηθεί δικαστικά κατά του επικεφαλής της έρευνας του ΕΜΠ, καθηγητή Σ. Στούρνα, υπονοώντας ότι «κάποιοι εκτελούν εντολές», προφανώς των εταιρειών εμπορίας.
Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Δημήτρης Μακρυβέλλιος, είπε στον Σκάι ότι η έρευνα και γενικότερα οι έλεγχοι «δεν μπορεί να σταματάει μονάχα στα πρατήρια» και έκανε, επίσης, λόγο για σκοπιμότητα, μολονότι παραδέχθηκε ότι υπάρχει παραβατικότητα στον κλάδο.
Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο καθηγητής του ΕΜΠ Ευρυπίδης Λόης υποστήριξε ότι τις αντλίες καυσίμων ρυθμίζουν οι εταιρείες εμπορίας και όχι οι βενζινοπώλες.

Κόντρα στη Βουλή για τις ανατιμήσεις
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του καταναλωτή, αλλά και για την ανακούφιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, δήλωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Λέγκας απαντώντας στους βουλευτές του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή και του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη σχετικά με την αύξηση της τιμής των καυσίμων.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η αναμόρφωση του συστήματος φορολόγησης και διακίνησης των καυσίμων δεν θα επιβαρύνει τους συνεπείς φορολογούμενους. Σχετικά με τη δυνατότητα επιβολής πλαφόν στις τιμές των πετρελαιοειδών, ο κ. Λέγκας είπε ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία «σε ακραίες περιπτώσεις».
Ο κ. Χαλβατζής είπε ότι οι εταιρείες εμπορίας και διύλισης πετρελαίου προσπορίζονται κέρδη εκατομμυρίων και οι φτωχοί άνθρωποι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
Από την πλευρά του, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι εάν η κυβέρνηση δεν λάβει αυστηρά μέτρα υπέρ των εργαζομένων, θα αναδειχθεί ως η κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη ακρίβεια σε όλη τη μεταπολίτευση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου