ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση σχολικών ειδών

συγκέντρωση-σχολικών-ειδών-84272

Ολοκληρώθηκε η τρίμηνη εκστρατεία που είχε ξεκινήσει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου από το Σεπτέμβριο για τη συγκέντρωση γραφικής ύλης και γενικά μαθητικού υλικού για τους μαθητές της περιοχής της Νέας Αγχιάλου που δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το σχολείο τους.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε διανεμήθηκε στις οικογένειες των παιδιών που το είχαν ανάγκη έπειτα από συνεννόηση με τις διευθύνεις των σχολείων της πόλης μας, «Ευγένειο» 1ο Δημοτικό, «Βαρνάλειο» 2ο Δημοτικό, καθώς επίσης και στα δύο Νηπιαγωγεία της Ν. Αγχιάλου.
Στο κάλεσμα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου ανταποκρίθηκαν αρκετοί συμπολίτες αλλά και τοπικοί σύλλογοι. Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου ευχαριστούν ιδιαίτερα για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του «Ευγένειου» 1ου Δημοτικού Σχολείου και του «Βαρνάλειου» 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου καθώς και το Σύλλογο Οξυωτών Νέας Αγχιάλου.
Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, θα συνεχίσει να αναλαμβάνει παρόμοιες πρωτοβουλίες με στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών μας και την ενίσχυσή τους στη δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν.

Επισκευή αμφιθεάτρου

Μέλη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου επισκεύασαν όλα τα καθίσματα του δημοτικού αμφιθεάτρου στο πρώην Δημαρχείο Νέας Αγχιάλου καθώς η φθορά ήταν εμφανής και εγκυμονούσαν και κίνδυνο τραυματισμού των θεατών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από 123 καθίσματα επισκευάστηκαν τα 110.

Η επισκευή των καθισμάτων έγινε με έξοδα του Φιλοπρόοδου και με εθελοντική δουλειά των μελών του, στο πλαίσιο της πολύπλευρης προσπάθειας που έχει αναλάβει να ενισχύσει και να αναβαθμίσει την πολιτιστική ζωή του τόπου.

Σε ανακοίνωση σημειώνουν ότι τα μέλη του είναι υποχρεωμένα να διαμαρτυρηθούν έντονα ως πολίτες για τη διαφαινόμενη απόλυση προσωπικού από το Δήμο Βόλου σύμφωνα με τις επιταγές της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης, σε μια εποχή που διαπιστώνεται ότι οι υπηρεσίες του Δήμου ειδικά προς τις Δημοτικές Ενότητες έχουν υποβαθμιστεί λόγω έλλειψης προσωπικού και χρημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου