ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωσαν 32.000 καπάκια!

συγκέντρωσαν-32-000-καπάκια-84354
Με τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, το ενδιαφέρον συνεχώς να αυξάνεται και την ικανοποίηση που προκύπτει μέσα από τη δράση αλληλεγγύης να έχει κυριεύσει τα αισθήματά τους, οι μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου κατάφεραν και μάζεψαν ήδη μέσα στους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του σχολείου 32.000 πλαστικά καπάκια!
Αφορμή στάθηκε η συνεργασία που προέκυψε μεταξύ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού (με την Πρόεδρο κα Ελένη Μπουρτζή), του αθλητή – παραολυμπιονίκη κ. Γ. Αλεξάκη και του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Λαμίας, με τη σύμφωνη γνώμη και συνδρομή της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και των εκπαιδευτικών.
Ο στόχος ήταν με την πρωτοβουλία αυτή να γίνει συλλογή πλαστικών καπακιών και όταν συγκεντρωθεί αριθμός άνω των 25.000 να παραδοθεί στους υπεύθυνους, ώστε η σχολική κοινότητα να παραλάβει και να παραχωρήσει σε πρόσωπο ή τοπική μονάδα υγείας, ένα αναπηρικό καροτσάκι ή άλλο χρήσιμο εργαλείο σε ΑμεΑ.
Ο πρώτος στόχος… υλοποιήθηκε, αφού συγκεντρώθηκαν πολλαπλάσια τελικά καπάκια, ωστόσο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δεν σταματούν τη συλλογή των… καπακιών και συνεχίζουν, έχοντας μάλιστα συμμάχους παιδιά από τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου και του Τμήματος Κωπηλασίας του ΟΕΑ – ΝΑΒ. Οι συμμετέχοντες ευχαριστούν θερμά τους αθλητές των δύο συλλόγων, καθώς και όλους όσοι βοηθούν στην επίτευξη του στόχου.

Αλλες δράσεις

Σημαντικές εξάλλου δράσεις για τους μαθητές, υλοποιήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τη συμμετοχή των μελών της σχολικής κοινότητας.

Μεταξύ άλλων, για δεύτερη χρονιά λειτούργησε και συνεχίζει το «Σχολικό Κοινωνικό Παντοπωλείο» για τη βοήθεια όσων οικογενειών χρειάζονται βοήθεια.

Οικογένειες μαθητών και δάσκαλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συγκεντρώνοντας έξι κουτιά τροφίμων και υλικών.

Εξάλλου, σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Μαγνησίας (ΟΑΜ), τον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκαν στο χώρο της αυλής του σχολείου, «μικρά γήπεδα τένις» όπου με τη βοήθεια προπονητών και τη χρήση ρακετών, όλα τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν, είχαν την ευκαιρία να παίξουν ελεύθερα, να διασκεδάσουν και να μάθουν τένις. Ο Σύλλογος Γονέων, ευχαριστεί δημόσια τους προπονητές Παπαθεοδωροπούλου – Συκιώτη Ελένη και Μερτζάνη Τηλέμαχο για την εθελοντική συμμετοχή τους.

Εξάλλου, γονείς και μαθητές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ. Βόλου και συμμετείχαν με «ποδηλατοπορεία» ως ομάδα, στις εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο». Παράλληλα συνεχίζονται οι «Βόλτες πολιτισμού με ποδήλατο», που έχουν ξεκινήσει από πέρυσι με προγραμματισμένες ποδηλατοβόλτες και με επίσκεψη των συμμετεχόντων, σε χώρους πολιτισμού – μουσεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου