ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής Εκθεση Κρουαζιέρας στη Μασσαλία

διεθνής-εκθεση-κρουαζιέρας-στη-μασσ-84480

Στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Med, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη στη Μασσαλία, συμμετείχε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάννη Πρίγκο.

Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική πόλη της Μεσογείου, συγκεντρώνει εκπροσώπους εταιριών και τουριστικών προορισμών, μαζί με παρόχους υπηρεσιών και επιχειρήσεων που εμπλέκονται στη λειτουργία της κρουαζιέρας.

Ο ΟΛΒ συμμετείχε στο περίπτερο της Med Cruise και παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο ενημερωτικό φυλλάδιο του λιμανιού που προβάλλει τις δυνατότητες του λιμένα Βόλου και ως υποδομής, αλλά και ως πύλης ενός πολύ ενδιαφέροντος προορισμού για την κρουαζιέρα.

Επίσης, προβάλλει και τις δυνατότητες του Βόλου να παίξει ρόλο περιφερειακού home port (σταθμού κρουαζιερόπλοιων) για την περιοχή του Βορείου Αιγαίου.

Στις συναντήσεις και τις συζητήσεις που έγιναν στην έκθεση φάνηκε καθαρά ότι αναγνωρίζεται η αξία του Βόλου στο πλαίσιο της μελλοντικής στρατηγικής της τουριστικής βιομηχανίας για την ανάπτυξη κρουαζιερών της Μαύρης Θάλασσας, γεγονός που θα δημιουργήσει σημαντικό τουριστικό ρεύμα προς την κατεύθυνση του Βορείου Αιγαίου.
Ο κ. Γ. Πρίγκος παρουσίασε σε εκπροσώπους επιχειρήσεων κρουαζιέρας το πρόγραμμα ανάπτυξης της υποδομής στο λιμάνι του Βόλου και αναφέρθηκε σε θέματα όπως της ασφάλειας (ISPS) και της δυνατότητας εξυπηρέτησης μεγάλων πλοίων άνω των 250 μ, τα οποία αποτελούν την πρόκληση του μέλλοντος.

Όπως διαφάνηκε και στην έκθεση επικρατεί η τάση για την κατασκευή μεγάλων πλοίων στην κύρια αγορά κρουαζιέρας, καθώς η επιχειρηματική βιωσιμότητα της μαζικής κρουαζιέρας βασίζεται πλέον στις οικονομίες κλίμακας.

Όπως δε επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιριών που έδειξαν σημαντικό ενδιαφέρον για την μελλοντική εξέλιξη στον λιμένα, αλλά και για τους προορισμούς που προσφέρει, η δυνατότητα δημιουργίας κατάλληλης υποδομής για την υποδοχή σύγχρονων πλοίων αποτελεί βασικό στοιχείο μελλοντικής βιωσιμότητας ενός λιμένα κρουαζιέρας που θέλει να γίνει και home port, όπως είναι το λιμάνι του Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου