ΤΟΠΙΚΑ

“Ηλεκτρική καρέκλα”… είναι ο πάγκος του Ολυμπιακού

ηλεκτρική-καρέκλα-είναι-ο-πάγκος-851206

Μόνον δύο προπονητές την τελευταία 15ετία κατάφεραν να βγάλουν όλη τη χρονιά στο Βόλο στον πάγκο του Ολυμπιακού, στον οποίο κάθισαν 39, ενώ τις περιόδους 93-94, 2002-2003 και 2005-2006 έγιναν οι περισσότερες αλλαγές.
Την τελευταία 10ετία ο Γιώργος Βαζάκας ήταν ο μακροβιότερος προπονητής για τον Ολυμπιακό, αφού ανέλαβε την ομάδα την 4η αγωνιστική της περιόδου 98-99, καταφέρνοντας στο τέλος να την ανεβάσει από τη Γ στη Β και την επόμενη περίοδο να την διατηρήσει σε αυτή την κατηγορία.
Ο Μάριο Μπόνιτς την περίοδο 92-93, ο Κώστας Σταματίου την περίοδο 2000-2001, ο Σταύρος Διαμαντόπουλος 2001-2002, ο Ν. Κουρμπανάς (2004-2005) επίσης κράτησαν τον Ολυμπιακό στη Β Εθνική… ο Σταματίου κέρδισε πέρσι και άνοδο…
Οταν τις περιόδους 88-89 και 89-90 ο Ολυμπιακός ήταν στα ψηλά και στην Α Εθνική με προπονητή το Βασίλη Δανιήλ δεν πήγε “100 χρόνια μπροστά”, ενώ με την πτώση δεν έμεινε στο Βόλο και ο Βάλτερ Σκότσικ και τις δύο χρονιές επιβίωσης στον πάγκο κάθισαν οι Σταύρος Σαράφης, Ηλίας Κούγιαλης και μετέπειτα ο Γκομέζ Ντεφαρία που επέστρεψε, χωρίς αυτή τη φορά να πετύχει άνοδο, ενώ έγινε κάτι σαν τον Θανάση Σούλη, που στις αρχές της 10ετίας του 80 ήταν η λύση της τελευταίας στιγμής…
Τα τελευταία 15 χρόνια ξεκίνησαν πάντως με τον Ολυμπιακό να έχει στον πάγκο του τον Κροάτη Μάριο Μπόνιτς, που στην Ελλάδα ήταν γνωστός από την ποδοσφαιρική του θητεία στον Απόλλωνα.
Ο Μάριο Μπόνιτς ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού την περίοδο 1992-93 και έμεινε ως το τέλος της χρονιάς και παρ ότι είχε καλή αρχή δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο με την ομάδα να “ξεφουσκώνει” και λόγω εξωαγωνιστικών προβλημάτων και να τερματίζει τελικά 7η με 13 νίκες, 6 ισοπαλίες και 15 ήττες…
Την περίοδο 93-94 ο Ολυμπιακός ξεκινά έχοντας στον πάγκο του τον “θεωρητικό” και δάσκαλο για πολλούς Στέφανο Γαϊτάνο, που και στη δεύτερη θητεία του στο Βόλο του έλειπε η… τύχη…
Μετά από 3 ήττες στο πρωτάθλημα είπε αντίο… αφήνοντας μόνο τον μέχρι τότε βοηθό του πολύ καλό γυμναστή Σήφη Μωϋσίδη που είχε δύο ισοπαλίες και μία ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα πέρασε στους 16 του κυπέλλου.
Ο Στάθης Χαϊτάς ήταν στη συνέχεια, ο νέος προπονητής που ήρθε στο Βόλο με συστάσεις υπουργού, αλλά δεν κατάφερε να βάλει τάξη και έχοντας 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες… άφησε πάλι στον πάγκο στην 17η αγωνιστική τον Σ. Μωϋσίδη για να αναλάβει στην 18η, ο Γκομέζ Ντε Φαρία… ενώ μετά την 28η αγωνιστική στο Βόλο την ομάδα … “πεσμένη” τυπικά αναλαμβάνει ο Αντώνης Παππάς, που έως το τέλος έκανε δύο νίκες, αλλά η ομάδα οδηγήθηκε στην Γ Εθνική.
Η περίοδος 1994-1995 στη Γ Εθνική ξεκινά με προπονητή τον Αντώνη Παππά και γυμναστή τον Θαν. Παχή με στόχο την ανανέωση. Στην 30η αγωνιστική και μετά την ήττα στο Βόλο από τη Λαμία (0-2) ο Αντ. Παππάς λέει αντίο και στον πάγκο για 4 ματς κάθισε ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Μια νίκη στο Καναλάκι και η νίκη επί του Αλμωπού έσωσαν στο παρά πέντε τον Ολυμπιακό.
Την περίοδο 95-96 στη Γ ο Ολυμπιακός ξεκινά με προπονητή τον Αλέκο Παπαδόπουλο και βοηθό τον Βασίλη Βασιλάκο.
Ο Αλ. Παπαδόπουλος έμεινε στον πάγκο μέχρι την 14η αγωνιστική και ως το τέλος της χρονιάς προπονητής ήταν ο Βασίλης Βασιλάκος.
Η περίοδος 96-97 ξεκινά με τον Βασίλη Βασιλάκο στον πάγκο, αλλά χωρίς το “άστρο” της προηγούμενης χρονιάς. Δεν πετυχαίνει νίκη, αφού σε 7 αγώνες έχει 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ στη συνέχεια ο βοηθός Θανάσης Παχής (που έμεινε ως το τέλος), κάθισε μια Τετάρτη μόνος στον πάγκο, για να αναλάβει ο Ντίνος Κούης που σε 19 αγώνες είχε 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες.
Την 28η αγωνιστική ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού κάνει ο Αντώνης Γεωργιάδης με συνεργάτη τον Νίκο Αργυρούλη και κερδίζοντας 5-1 τον Τύρναβο (!)… αποθεώνονται! Στα 7 ματς που απομένουν το δίδυμο Γεωργιάδη – Αργυρούλη έχει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, ενώ ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει την σωτηρία του την προτελευταία αγωνιστική.
Την περίοδο 1997-98 ο Ολυμπιακός εμφανίζεται ως φαβορί ανόδου από τη Γ στη Β κυρίως λόγω της παρουσίας του Αντώνη Γεωργιάδη και πάλι στον πάγκο (μαζί με το Ν. Αργυρούλη), αλλά δυστυχώς όλοι διαψεύσθηκαν και κάποιοι μετάνιωσαν για τη στήριξη αυτή… που μάλιστα αργότερα οδήγησε την ομάδα σε άλλες… περιπέτειες!
Ο Γεωργιάδης έμενε στο ένδοξο παρελθόν του… δεν έβλεπε παρόν και παρ ότι η ομάδα είχε στόχο την άνοδο, ο ίδιος έβλεπε άλλα φαβορί. Την 17η αγωνιστική ο Γεωργιάδης δεν ακολούθησε την ομάδα στην Πρέβεζα (την κοουτσάρισε ο Θανάσης Βήττας που είχε πάρει τη θέση του Αργυρούλη που είχε φύγει νωρίτερα), αλλά έμεινε έως την 24η για να τον αντικαταστήσει ο Ντίνος Κούης και η ομάδα να σώζεται στο φινάλε με νίκη επί του ΠΑΣ στο Βόλο.
Η περίοδος 1998-99 ξεκίνησε με προπονητή την παλιά δόξα των ερυθρολεύκων, τον Ούγγρο Ιμρε Μπόντα, ο οποίος όμως δεν είχε το καλύτερο ξεκίνημά του ως προπονητής… Μετά από 3 αγώνες (2 ήττες και μια ισοπαλία) τη θέση του στον πάγκο πήρε ο Γιώργος Βαζάκας που μεταμόρφωσε την ομάδα, που κάνοντας 14 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες κατάφερε την άνοδο και μετά από 5 χρόνια επανήλθε στη Β Εθνική.
Η περίοδος 1999-2000 στη Β Εθνική ήταν η χρονιά της παραμονής με τον Γιώργο Βαζάκα στον πάγκο του παρά τα προβλήματα κράτησε τις ισορροπίες και την ομάδα. 15 νίκες, 5 ισοπαλίες και 14 ήττες ήταν ο απολογισμός…
Την περίοδο 2000-2001 στον πάγκο του Ολυμπιακού ξεκινά ο Σέρβος Ντράγκαν Κοκότοβιτς, που φέρνει και Σέρβους παίκτες, Σέρβο γυμναστή, αλλά δεν καταφέρνει κάτι. Το 9-1 στο κύπελλο από την ΑΕΚ ήταν στα κατά του, ενώ στο πρωτάθλημα περίμενε την πρώτη του νίκη (4η αγων.) (είχε 1 ήττα και 2 ισοπαλίες) για να παραιτηθεί. Την ομάδα ανέλαβε ο Κώστας Σταματίου που κράτησε τις ισορροπίες, ξεπέρασε πολλά προβλήματα και πετυχαίνοντας 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 11 ήττες, κράτησε την ομάδα στην κατηγορία και θεωρήθηκε πετυχημένος.
Ως πετυχημένος ο Κ. Σταματίου ξεκίνησε την περίοδο 2001-2002, αλλά έφυγε πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, για να τον διαδεχθεί ο Μάκης Κατσαβάκης, που κι αυτός δεν πρόλαβε την πρεμιέρα (!) και μάλιστα χωρίς ούτε φιλική νίκη. Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε ο Γιώργος Παράσχος που έφυγε μετά από 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες, βλέποντας έλλειψη οργάνωσης. Αντικαταστάτης του ο Σταύρος Διαμαντόπουλος, που πέτυχε 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες… είχε κι αυτός προβλήματα, αλλά και υπομονή… περιμένοντας πολύ μέχρι τη διακοπή της συνεργασίας…
Ο Νίκος Κουρκούνας ήταν στον πάγκο του ανανεωμένου Ολυμπιακού την περίοδο 2002-2003… με την προετοιμασία να ξεκινά με καθυστέρηση και την χρονιά να ολοκληρώνεται με διοικητικά εγκλήματα και την πτώση από τη Β στη Δ… με απόφαση της ΕΕΑ. Ο Ν. Κουρκούνας αντικαταστάθηκε από τον Βαγγέλη Βουρούκο, που παρέλαβε όχι ό,τι περίμενε και στο τέλος έμεινε στον πάγκο ο Αντώνης Μάνδαλος … Ομάδα πάντως δεν έμεινε, αφού όχι αγωνιστικά, αλλά για χρέη έπεσε δύο κατηγορίες!!!
Στην περίοδο 2003-2004 ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στην ιστορία του παίζει στη Δ Εθνική αλλά… μυαλό δεν βάζει και αλλάζει 4 προπονητές…
Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος ξεκίνησε με προβλήματα και τους παίκτες να μαζεύονται σταδιακά, αλλά μετά τα πρώτα αγωνιστικά χαστούκια αφήνει τη θέση του στον Θανάση Βήττα… Μετά την ήττα στο Καρπενήσι που ήταν η 1η νίκη για την Μυρίκη, έφυγε και ο Βήττας, που αντικαστάθηκε από τον Νίκο Χατζηκυριακίδη, ο οποίος έφυγε όταν η ομάδα ήταν εκτός στόχου… Τη χρονιά τελείωσε στον πάγκο ο Ντένης Κουκουβίνος, ο οποίος μάλιστα πήρε τίτλο με τον Ολυμπιακό, κατακτώντας το κύπελλο ΕΠΣΘ…
Την περίοδο 2004-2005 ο Ολυμπιακός ξεκινά “διπλός” με τον Στράτο Βουτσακέλη να προσπαθεί να κτίσει τη νέα ομάδα… γνωρίζοντας τον κορμό από την Κασσάνδρα, ενώ ο Ολυμπιακός της Δ ξεκίνησε έχοντας στον πάγκο Ν. Τσεκούρα, που στη συνέχεια πήρε πόστο στην ΠΑΕ. Ο Στράτος Βουτσακέλης μένει 20 αγώνες στον πάγκο του Ολυμπιακού που ξεπέρασε τα εξωαγωνιστικά προβλήματα (δεν είχε έδρα ,σήμα και όνομα), (9 νίκες, 4 ισοπαλίες, 7 ήττες).
Από την 21η αγωνιστική ως το τέλος προπονητής ήταν ο Νίκος Κουρμπανάς (5 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες) και η ομάδα τερματίζει 7η.
Την προπερυσινή περίοδο 2005-2006 ο Ν. Κουρμπανάς ξεκίνησε, αλλά μόλις μετά την 2η αγωνιστική έφυγε, για να αναλάβει ο βοηθός του Θοδ. Σαββίδης έως την 5η και από την 6η έως την 13η ο Σταύρος Διαμαντόπουλος… ενώ ο Βασίλης Αντωνιάδης κάθισε στον πάγκο από την 14η αγωνιστική έως και την 23η και ο Βασίλης Παπαχρήστου κάθισε ως το τέλος, αλλά η ομάδα έπεσε στη Γ΄ Εθνική. Στη Γ΄ την περίοδο 2006-2007 ανέλαβε πάλι ο Σταύρος Διαμαντόπουλος, αυτή τη φορά με βοηθό τον Μάκη Τερζόπουλο… ενώ από το Γενάρη του 2007 ανέλαβε ο Κώστας Σταματίου, που διατήρησε την ομάδα 18 σερί αγώνες αήττητη και με νίκη σε μπαράζ στην Αθήνα (2-1 τη Ρόδο) ανέβηκε κατηγορία.
Φέτος ο Κ. Σταματίου δεν έκανε νίκη σε 5 αγώνες… και την Κυριακή θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον πάγκο ο Αναστάσιος (Σούλης) Παπαδόπουλος, που στα 40 του θα είναι και ο 40ος προπονητής του Ολυμπιακού την τελευταία 20ετία!!!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου