ΤΟΠΙΚΑ

Μεσογειακοί αγώνες ίσως και… τρία χρόνια νωρίτερα!

μεσογειακοί-αγώνες-ίσως-και-τρία-χρό-851206

-Με όλες τις ενέργειες της οργανωτικής επιτροπής, την πολυτέλεια στο περίπτερο της ελληνικής υποψηφιότητας, την συναυλία με την Εστουδιαντίνα και φυσικά τα 150 μέλη της αποστολής, την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες αριθμούν γύρω στα 30, πιστεύεται ότι περνάμε το μήνυμα στην οργανωτική επιτροπή ότι θέλουμε περισσότερο από την Κροατική Ριέκα και την Τουρκική Μερσίνα τους Μεσογειακούς αγώνες και ότι είμαστε πιο ικανοί για να τους πραγματοποιήσουμε;

Αυτό δείχνουμε και αυτό θέλουμε να αποδείξουμε πραγματικά. Ότι θέλουμε πάρα πολύ και μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από όσα οι άλλοι. Ότι μπορούμε να προσφέρουμε αυτό που χρειάζεται και είναι η αναβάθμιση των αγώνων. Αυτό είναι το ισχυρό μας επιχείρημα. Εχουμε φτάσει στην τελευταία ώρα και η μάχη θα γίνει σώμα με σώμα. Ξεκινήσαμε από το τίποτα, με όλα τα προγνωστικά εναντίον μας και την πεποίθηση που υπήρχε ότι οι αγώνες έχουν ήδη δοθεί και δεν χρειάζεται να συμμετάσχουμε, αλλά τελικά φτάσαμε σε ένα σημείο να διεκδικούμε. Αυτό είναι μια επιτυχία για την Ελλάδα, μια επιτυχία για τις δυο πόλεις. Εγώ στην ζωή μου είμαι αισιόδοξος και θα παραμείνω αισιόδοξος μέχρι το τέλος.

-Αυτή την στιγμή ποια είναι τα μεγάλα μας «όπλα»;

Είναι το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι σχεδόν έτοιμες, έχουμε τις απαραίτητες εγκαταστάσεις. Το 80% είναι έτοιμο να διοργανώσει αγώνες και εμείς προτείνουμε, επειδή η Πεσκάρα παρουσιάζει αδυναμίες να διοργανώσει τους Μεσογειακούς το 2009, αν υπάρξει πρόβλημα, δηλώνουμε στην οργανωτική επιτροπή ότι εμείς μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για να διοργανώσουμε τους επόμενους αγώνες το 2010. Τα όπλα μας θα είναι η μεγάλη εμπειρία των στελεχών μας που διοργάνωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με μεγάλη επιτυχία, η αναβάθμιση που προτείνουμε και το πολιτιστικό μας πρόγραμμα. Το τελευταίο είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο, καθώς ο πολιτισμός και ο αθλητισμός πάνε μαζί και αυτά είναι όσα έχουμε καταφέρει να περάσουμε σε μια μεγάλη μερίδα Ολυμπιακών Επιτροπών της Μεσογείου και μελών της διεθνούς επιτροπής. Από κει και πέρα η κάλπη θα δείξει το τελικό αποτέλεσμα.

-Πιστεύεται ότι το αποτέλεσμα έχει ήδη κριθεί και η επιτροπή έχει ήδη αποφασίσει ή κρίνονται πολλά και από τις μέρες που διανύουμε στην Πεσκάρα και το τι θα παρουσιάσει η κάθε υποψηφιότητα;

Κάποιοι έχουν αποφασίσει, αλλά κάποιοι ψήφοι μπορεί να αλλάξουν, γιατί όπως ξέρουμε την τελευταία στιγμή πέφτει πολύ κλάμα, όλοι λένε «δώσε μου και μένα κάτι» και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, γιατί πολλά πράγματα θα κριθούν εδώ και ίσως αυτοί οι δυο, τρεις, τέσσερις ψήφοι που θα αλλάξουν εδώ μπορεί να είναι σημαντικοί και να κρίνουν το αποτέλεσμα.

-Τι σημαίνει για τον απλό κόσμο η ανάληψη της διοργάνωσης των Μεσογειακών αγώνων από τον Βόλο και την Λάρισα;

Αναβάθμιση της κεντρικής Ελλάδος σε υποδομές και σε έργα. Εργα που θα πραγματοποιούνταν σε σαράντα χρόνια… μπορούν να γίνουν στα επόμενα τρία. Η αναβάθμιση της περιοχής και ιδιαίτερα αυτής της τόσο όμορφης περιοχής που τουριστικά έχει υστερήσει λόγω της έλλειψης πολλών πραγμάτων θα είναι το βασικότερο κέρδος. Θα κερδίσει σε υποδομές. Η Αθήνα έχει αλλάξει πάρα πολύ μετά την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Φανταστείτε την Αθήνα χωρίς μετρό και χωρίς Αττική οδό… Κανείς δεν μπορεί πλέον να το σκεφτεί. Η ζωή στην Αθήνα έχει καλυτερεύσει αυτή την στιγμή. Βέβαια δεν μπορείς να συγκρίνεις την Αθήνα με τον Βόλο και την Λάρισα, αλλά τα έργα που θα γίνουν θα είναι αντίστοιχα και εξίσου σημαντικά στην βελτίωση και στην αναβάθμιση της περιοχής.

-Τελικά οι Μεσογειακοί αγώνες έχουν μετατραπεί σε υπόθεση όλων των πολιτών;

Αυτό έδειξαν οι μετρήσεις που κάναμε. Το 94% των πολιτών του Βόλου και της Λάρισας θέλουν τους Μεσογειακούς Αγώνες και το 91% πιστεύουν ότι θα κερδίσει η περιοχή από τα έργα που θα γίνουν λόγω των Μεσογειακών αγώνων. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η περιφέρεια της Ελλάδος αναλαμβάνει Μεσογειακούς αγώνες. Την προηγούμενη φορά είχαν γίνει στην Αθήνα. Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μικρότερη διοργάνωση από τους Μεσογειακούς αγώνες. Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμη την έκταση των Μεσογειακών αγώνων.

-Τι μήνυμα θα στέλναμε από την Πεσκάρα για την ψηφοφορία του Σαββάτου;

Ο αγώνας είναι δύσκολος, τίποτα ακόμη δεν έχει κερθηθεί, αλλά το παλεύουμε και θα το παλέψουμε μέχρι τελευταία στιγμή, δίνουμε την μάχη μας και θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου