ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση καταστηματαρχών για τις κορύνες

συγκέντρωση-καταστηματαρχών-για-τις-851206

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΑΕΛΕ (Κέντρο Ανάπτυξης Λιανικού Εμπορίου) στην οδό Δημητριάδος, οι καταστηματάρχες της οδού Κ. Καρτάλη και Αναλήψεως, που θίγονται από την τοποθέτηση κορυνών στους παραπάνω δρόμους.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου επανέλαβε ότι «η απόφαση του Δήμου είναι πρόχειρη και αποσπασματική» και ότι σε κάθε περίπτωση έπρεπε να ολοκληρωθεί πρώτα ο Περιφερειακός, πριν υιοθετηθούν τέτοια μέτρα που πλήττουν καίρια την κίνηση στα καταστήματα των δύο παραπάνω δρόμων.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είπε ότι μετά από νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με το Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη, του επισημάνθηκε ότι τις επόμενες μέρες ξεκινά η δημιουργία εσοχών στην οδό Λαμπράκη και στη συνέχεια και στους υπόλοιπους δρόμους. Το μέτρο όμως δεν είναι αρκετό, γι’ αυτό και επιμένουμε ότι πρέπει να αποσυρθούν.

Για τις κορύνες όμως είχαμε χθες ανακοίνωση και από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας η οποία επισημαίνει εκτός των άλλων:
«Ότι η πόλη του Βόλου έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα, ειδικά στην περιοχή του κέντρου, είναι ένα γεγονός αποδεκτό από όλους.
Εφόσον λοιπόν υφίσταται ένα πρόβλημα, επιβάλλεται η ανεύρεση λύσεων. Συνήθως η τοπική αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση δημοσίων θεμάτων διενεργεί μελέτες και παράλληλα ή εν συνεχεία κάνει διάλογο με τους ενδιαφερόμενους παράγοντες. Ωστόσο, στο θέμα της τοποθέτησης κορυνών στις κεντρικές οδούς της πόλης, δεν έγινε ποτέ διάλογος με κανέναν, τη στιγμή που θίγονται άμεσα, τουλάχιστον στην αρχή εφαρμογής του μέτρου, τα συμφέροντα των επιχειρηματιών στις περιοχές όπου εφαρμόστηκε το μέτρο.
Σίγουρα σε κάθε κατάσταση κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν. Το θέμα είναι να χάνουν όσο το δυνατό λιγότεροι. Εάν εξαρχής υπήρχε διάλογος, πιθανώς να είχε βρεθεί ένα σημείο τομής μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και θιγομένων πολιτών.
Ο Δήμος Βόλου καλείται να ανοίξει διάλογο προς κάθε κατεύθυνση, αποφεύγοντας λύσεις, όπως οι εσοχές των πεζοδρομίων, για τις οποίες απαιτείται περιορισμός του ζωτικού χώρου των πεζών και κοπή δένδρων του αστικού πρασίνου. Το πράσινο της πόλης μας είναι υπερπολύτιμο, τόσο λειτουργικά, όσο και αισθητικά. Δεν υπάρχει λόγος από λίγο να το κάνουμε λιγότερο.
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας είναι αντίθετη σε ενέργειες που δε συμβαδίζουν με δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και σε ενέργειες που εναντιώνονται στο περιβάλλον και κατ’ επέκταση στην υγεία και αισθητική των πολιτών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου