Πρόταση ιδιωτικοποίησης

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-28, 14:45:59
Πρόταση ιδιωτικοποίησης

Στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής σήμερα το μέλλον σημαντικών έργων που αφορούν στη Μαγνησία  όπως το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και η ηλεκτροκίνηση Βόλου - Λάρισας  αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία όπως η Ε65.

Χθες με αφορμή το θέμα που ανέδειξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με «ωράριο» δημόσιας υπηρεσίας που είχε ως αποτέλεσμα Ουκρανοί επενδυτές να μην μπορούν να προσγειωθούν με ιδιωτικό αεροπλάνο που τους μετέφερε, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος, ανακοίνωσε χθες ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής θα θέσει το θέμα ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου.

 «Την αναγκαιότητα της ταχύτατης ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, την οποία κατ’ επανάληψη έχω ζητήσει, καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό, αλλά συγχρόνως επώδυνο τρόπο- σημειώνει ο κ. Νάκος  το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας , όσον αφορά την αποτυχία να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου ιδιωτικό αεροπλάνο με Ουκρανούς επενδυτές, οι οποίοι πραγματοποιούσαν προγραμματισμένο ταξίδι στη Θεσσαλία με κύριο σκοπό να επισκεφθούν βιομηχανία των Τρικάλων αλλά και εκ παραλλήλου να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή. Θεωρώ ότι το περιστατικό αυτό αποτελεί αποστομωτική απάντηση σε όσους, μόλις πριν από λίγες ημέρες, έκαναν ότι δεν γνώριζαν την πραγματικότητα και εξέπεμπαν λαϊκίστικες κορώνες περί δήθεν «ξεπουλήματος» του αεροδρομίου, σαν να πρόκειται απλώς για κάποια έκταση γης και όχι για ένα αναπτυξιακό εργαλείο μεγάλης σημασίας, το οποίο απαξιώνεται όταν δεν αξιοποιείται, καταδικάζοντας παράλληλα σε αναπτυξιακό λήθαργο την περιοχή μας. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που ασχολείται με θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και έχει ως αντικείμενο των εργασιών της την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, θα θέσω για άλλη μια φορά το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου, ελπίζοντας να γίνει γρήγορα το αυτονόητο» καταλήγει ο κ. Νάκος.

Η ΔΗΜΑΡ

Με στόχο την προώθηση των μεγάλων έργων υποδομής στην Κεντρική Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η ΔΗΜΑΡ χθες,  οι βουλευτές της Πάρις Μουτσινάς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γεώργιος Κυρίτσης και Θωμάς Ψύρρας, ζήτησαν την σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής η οποία και θα συνεδριάσει σήμερα για τηςνΕ65, Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, ηλεκτροκίνηση Βόλου - Λάρισας και αξιοποίηση περιουσίας ΟΣΕ.

Τα μέλη της Επιτροπής έχουν κληθεί να ενημερώσουν o αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.), κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, ενώ   επίσης έχουν κληθεί να ενημερώσουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, καθώς και οι Δήμαρχοι Λάρισας, κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης, Βόλου, κ. Πάνος  Σκοτινιώτης, Τρικκαίων,  κ. Χρήστος Λάππας και Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Παπαλός.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=