ΤΟΠΙΚΑ

ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ της Μητρόπολης Δημητριάδος

χρυσεσ-δουλειεσ-της-μητρόπολης-δημητ-851206

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το δημοσίευμα του «Ταχυδρόμου» όλοι είχαν την πληροφόρηση ότι ολόκληρη η έκταση που θα αναπτυσσόταν η επένδυση είχε υπενοικιασθεί για χρονικό διάστημα εκμετάλλευσης 99 ετών.
Όπως όμως προέκυψε από πληροφορίες, υπάρχουν τρεις συμβολαιογραφικές πράξεις της Golfing Development με την Μητρόπολη Δημητριάδος. Η πρώτη αφορά αγορά έκτασης και η δεύτερη εκμετάλλευση έκτασης για 99 χρόνια. Η συνολική έκταση στην οποία προβλέπεται να αναπτυχθεί το επενδυτικό σχέδιο είναι 1.700 στρεμμάτων. Τα 940 περίπου στρέμματα έχουν αγορασθεί και τα υπόλοιπα που εμπεριέχουν ιδιωτικό δάσος έχουν ενοικιασθεί. Ακόμη το ποσό του 1.000.000 ευρώ δόθηκε για την αγορά του ελαιοπερίβολου και την οικία του Μητροπολίτη, που είχε κατασκευαστεί επί Μητροπολίτη Χριστόδουλου. Ωστόσο από την Μητρόπολη Δημητριάδος δεν δίνει καμιά διευκρίνηση λόγος για την αγοραπωλησία των 940 στρεμμάτων, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, για το γήπεδο γκολφ προβλέπεται χρήση εκτάσεως 120 στρεμμάτων.

Γκολφ
Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της εταιρείας Golfing Development βρίσκονται σε αναμονή για την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων το Σάββατο στην Πεσκάρα της Ιταλίας, για τον αν θα ανατεθούν στο δίπολο Βόλου – Λάρισας η διοργάνωση των αγώνων. Σε περίπτωση ευτυχούς αποτελέσματος, τότε θα προχωρήσει και κατασκευή του γηπέδου γκολφ.
Επίσης η εταιρία Golf Development δεν έχει καταθέσει καμία μελέτη ούτε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ούτε και απευθείας στα Υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς αναμένει την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό.
Στο νομοσχέδιο που έχει δοθεί στην δημοσιότητα και αναμένονταν να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, προβλέπεται η δημιουργία γηπέδου γκολφ στη Νηές, ωστόσο μετά τις εκλογές η ψήφισή του θα καθυστερήσει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έρθει προς έγκριση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης που αφορά στη δημιουργία δύο ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας 999 κλινών η καθεμιά, μία μονάδα αφαλάτωσης και μία μονάδα τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού, όπου προβλέπεται η επεξεργασία και η χρήση των λυμάτων.
Ακόμη η εταιρία έχει αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να εξετάσει τις επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία της επένδυσης στον Παγασητικό Κόλπο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη συνταχθεί ήδη μελέτη βιοποικιλότητας για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας στην περιοχή.
Ο συντελεστής δόμησης που πρόκειται να κάνει χρήση η εταιρία στην κατασκευή των κτιρίων θα είναι μεταξύ 0,12 και 0,16, ενώ η χρήση της ξενοδοχειακής μονάδας θα έχει τον χαρακτήρα της μακροχρόνιας μίσθωσης με συντελεστή ως χρήση δεύτερης παραθεριστικής κατοικίας. Επίσης η εταιρία διερευνά το ενδεχόμενο να παραχωρήσει την εκμετάλλευση του όλου επενδυτικού εγχειρήματος σε μία από τις μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου