ΤΟΠΙΚΑ

Οι Γερμανοί… ξανάρχονται στη Νέα Αγχίαλο

οι-γερμανοί-ξανάρχονται-στη-νέα-αγχί-851206

Αμεσες δράσεις για τη σύνδεση του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου με τη Γερμανία προγραμματίζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.
Οι δράσεις που επίκεινται, σύμφωνα με τον νομάρχη Απ. Παπατόλια, θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις μέσα στην επόμενη χρονιά.
«Το θέμα διεκδικούμε από κοινού με την Ένωση Ξενοδόχων», τόνισε ο νομάρχης και περιέγραψε βήμα προς βήμα τις κινήσεις, οι οποίες πρέπει να προηγηθούν, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.
Για τις πρωτοβουλίες αυτές έχει ζητηθεί και η συνδρομή του Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας Φώτη Γκούπα, στον οποίο έχει επιδοθεί και σχετικό υπόμνημα.
Πληροφορίες της Νομαρχίας αναφέρουν ότι η γερμανική αεροπορική εταιρία Air Berlin έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα πτήσεών της για το 2008 την αεροπορική σύνδεση Νυρεμβέργης-Ν. Αγχιάλου. Η πτήση αυτή θα προσφέρεται από Βερολίνο-Αεροδρόμιο Tegel, Πάντερμπορν, Αννόβερο, Ντύσελντορφ, Μίνστερ και Αμβούργο μέσω Νυρεμβέργης.
Η Air Berlin είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στη Γερμανία και η τρίτη μεγαλύτερη χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.
Η Νομαρχία Μαγνησίας και η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας θεωρούν ότι είναι απαραίτητο να γίνουν ορισμένες άμεσες δράσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη περίοδο οι πτήσεις .
Έτσι, στο υπόμνημα προς τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο υπογράφει η αντινομάρχης Τουρισμού Εύη Αδαμάκη, αναφέρονται οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν με τον χαρακτήρα του κατ’ επείγοντος:
– Τροποποίηση και έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής σε επίπεδο περιφέρειας, αλλά και σε νομαρχιακό επίπεδο στα νέα δεδομένα που προκύπτουν για την νέα πρόσβαση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.
– Υποστηρικτικές ενέργειες που θα αφορούν στήριξη ιδιωτικών πρωτοβουλιών για δημιουργία προγραμμάτων προσέλκυσης επισκεπτών με σημείο εισόδου το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου-Κεντρικής Ελλάδας
– Άμεση επικοινωνία με την αεροπορική εταιρεία Air Berlin για τυχόν συντονισμένες ενέργειες προβολής της νέας αεροπορικής σύνδεσης
– Δράσεις σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία και ιδιαίτερα με αυτή της γερμανόφωνης αγοράς για να υποστηριχθούν πρωτοβουλίες με επιδότηση καταλόγων υπό την μορφή προβολής της περιοχής
– Συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τους τουριστικούς δήμους του Νομού προκειμένου να υποστηρίξουν οικονομικά το όλο εγχείρημα με δράσεις προβολής
– Επίσκεψη στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και συνάντηση με τον Υπουργό για να συζητηθούν θέματα σχετικά με την στήριξη των περιφερειακών αεροδρομίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου