ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζει η κατασκευή της Ιχθυόσκαλας

αρχίζει-η-κατασκευή-της-ιχθυόσκαλας-851206

Μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Γιώργος Σούρλας προ ημερών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και των αρμοδίων Αρχαιολογικών Υπηρεσιών, το θέμα της Ιχθυόσκαλας του Βόλου παραπέμφθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Το Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα, ενέκρινε την οριστική μελέτη για την εκτέλεση του έργου. Έτσι λοιπόν, μετά από μακροχρόνιες περιπέτειες και εμπλοκές, αρχίζει η κατασκευή του συνολικού προϋπολογισμού που ανέρχεται στα 7.230.000 ευρώ και έκτασης 2.800 τ.μ.
Με την εξέλιξη αυτή δεν πρόκειται να χαθούν οι πιστώσεις από το Γ΄ Κ.Π.Σ., οι οποίες κινδύνευαν, αν καθυστερούσε η έγκριση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Ο κ. Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική αυτή εξέλιξη και την υλοποίηση ενός έργου που πρόκειται να διασφαλίσει την ποιότητα υγιεινής των διακινούμενων προϊόντων και κατ επέκταση τη δημόσια υγιεινή και ασφάλεια. Θα εξασφαλίσει σύγχρονες συνθήκες εργασίας, θα συμβάλει στην ανάπτυξη υγιούς εμπορίου με τη λειτουργία δημοπρασίας στους χώρους της ιχθυόσκαλας και θα αυξηθούν οι παραγωγικές ημέρες των αλιευτικών σκαφών λόγω της μόνιμης λειτουργίας.

Ο Θ. Νάκος
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος, σχετικά με τη σύσκεψη και απόφαση που πάρθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για το έργο της ιχθυόσκαλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ευτυχή κατάληξη είχε η υπόθεση κατασκευής του έργου της Ιχθυόσκαλας στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε σήμερα (χθες) την τροποποίηση της αρχικής μελέτης, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή του σημαντικού αυτού έργου.
Ένα έργο που θα εξυπηρετήσει και τους επαγγελματίες και τους πολίτες και θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του θαλάσσιου χώρου αλλά και της αγοράς στην περιοχή μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου