ΤΟΠΙΚΑ

Εξω από το κέντρο η Πυροσβεστική

εξω-από-το-κέντρο-η-πυροσβεστική-851206

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε κατά πλειοψηφία (κατά ψήφισαν οι κ. Γιώργος Δανηλόπουλος, η Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη και ο κ. Μ. Πατσιαντάς, ενώ η παράταξη του Κ. Μήτρου ψήφισε «λευκό») την παραχώρηση έκτασης 4,5 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή της Χιλιαδούς για την μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ κάτοικοι της περιοχής ζητούν το πάγωμα της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι εάν μεταφερθεί η Πυροσβεστική στο συγκεκριμένο σημείο θα υποβαθμιστεί η περιοχή.
Ο νομικός σύμβουλος των κατοίκων, κ. Σωτήρης Γκανάτσιος, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, ζήτησε την αναστολή της απόφασης για την μεταστέγαση της Πυροσβεστικής και αναφερόμενος στην προϊστορία του θέματος υπογράμμισε ότι το 1998 το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση για τον αποχαρακτηρισμό του «επίμαχου» οικοπέδου των 4,5 στρεμμάτων περίπου, που βρίσκεται πάνω από τον Περιφερειακό και προοριζόταν για πάρκο και το μεταβίβασε έναντι μόνο 23 εκ. δρχ, στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης για την μεταστέγαση των εγκαταστάσεών της.
Ο χώρος ωστόσο μετατράπηκε σε χώρο στάθμευσης. Το 1999 έγινε τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης, με αποτέλεσμα οι ζώνες προστασίας πρασίνου να μειωθούν δραστικά, ενώ το 2002 ακολούθησε αποχαρακτηρισμός του γηπέδου που προπονείται ο Α.Ο. Χιλιαδούς και άλλες ομάδες, γιατί ζητήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Υπουργείο Υγείας για την ανέγερση υπηρεσιών για ΑμΕΑ.
Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, κ. Γιάννης Στάμος, απαντώντας στα θέματα που τέθηκαν επισήμανε πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν παίρνει παράνομες αποφάσεις και απέρριψε τη δημιουργία αθλητικού χώρου στο οικόπεδο των 4,5 στρ. καθώς βρίσκεται δίπλα στον Περιφερειακό, διότι όπως τόνισε καθίσταται επικίνδυνο για τους αθλητές και τα παιδιά που θα δραστηριοποιούνται σε αυτό.
Υπερθεμάτισε μάλιστα υπέρ της μεταφοράς της Πυροσβεστικής στο σημείο, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή θα αναβαθμιστεί.
Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, κ. Τάσος Στρατηγόπουλος, μιλώντας εκ μέρους όλης της παράταξης, δήλωσε ότι αν και είχε αποφασιστεί από την πρώην Δημοτική Αρχή ο αποχαρακτηρισμός του οικοπέδου, τώρα και μετά από ενδελεχή εξέταση, αποφασίστηκε να αναμένουν τις αποφάσεις του ΣτΕ. Για το λόγο αυτό και ολη η παράταξη ψήφισε «λευκό».
Αρνητικός ήταν και ο κ. Γιώργος Δανηλόπουλος, που ζήτησε να μην εγκριθεί η απόφαση για την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής στο εν λόγω οικόπεδο και έκανε μία εναλλακτική πρόταση για την μεταφορά της Υπηρεσίας σε μη χαρακτηρισμένες εκτάσεις στο Σαρακηνό και προειδοποίησε ότι η απόφαση δεν θα περάσει στο ΣΧΟΠ.
Ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αλέκος Βούλγαρης, από την πλευρά του ζήτησε από τον κ. Δανηλόπουλο να ανακαλέσει την ”πρόβλεψή του” και υπογράμμισε την αναγκαιότητα μεταφοράς της Πυροσβεστικής στο συγκεκριμένο σημείο, υπενθυμίζοντας τα οφέλη που θα προκύψουν για το ίδιο το κέντρο της πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου