ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Τα «καφενεία», ο Τύπος και οι επίορκοι υπάλληλοι…

Από το Σύλλογο Μονίμων Υπαλλήλων Υπουργείου Μεταφορών (υπάλληλοι Δ/νσης Συγκοινωνιών και ΚΤΕΟ) Ν. Μαγνησίας λάβαμε την παρακάτω επιστολή με αφορμή σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου.
Η επιστολή, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τη γενική γραμματέα του Συλλόγου κ. Γιωργ. Πρωτοψάλτη και Δήμητρα Παναγιώτου, έχει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη διαβάσαμε στην εφημερίδα σας, στο φύλλο του Σαββάτου 20-10-2007 και σε μονόστηλο με τίτλο «Οι εξετάσεις οδηγών» το σχόλιο του συντάκτη σας Α.Τ. «για τη δεξιά τσέπη κάποιων επίορκων υπαλλήλων».
Τέτοια γενικά και αόριστα σχόλια δημιουργούν εντυπώσεις που μένουν και περνούν στη συνείδηση των πολιτών, θίγοντας την τιμή και την υπόληψη όλων των συναδέλφων εξεταστών.
Καλούμε τον συντάκτη σας, αν ξέρει όπως λέει ακόμα και έναν επίορκο υπάλληλο-εξεταστή, να δώσει τα αποδεικτικά στοιχεία σε εμάς ή ακόμα καλύτερα στη Δικαιοσύνη και να είναι σίγουρος ότι θα μας βρει δίπλα του.
Αν όμως δεν έχει τέτοια στοιχεία, αλλά αναπαράγει λόγια του καφενείου και του πεζοδρομίου, καλυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία των αρχικών Α.Τ. θα μας βρει απέναντί του.
Το ελάχιστο που περιμένουμε από τον συντάκτη σας είναι να επανορθώσει, ζητώντας δημόσια συγνώμη και να είναι πιο προσεχτικός στα σχόλιά του από εδώ και πέρα.
Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας».
ΣΗΜ. ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Οι λεονταρισμοί και οι προσχηματικές κατηγορίες του Συλλόγου για δήθεν δυσφήμιση του συνόλου των μελών του, μάλλον σε λάθος εφημερίδα απευθύνονται. Δεν πρόκειται να αποστούμε της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας. Η προσπάθεια ενίων να μας εξαναγκάσουν σε αναδίπλωση και αυτολογοκρισία και σε πλημμελή άσκηση των καθηκόντων μας είναι μάταιος κόπος.
Είμαστε στη διάθεση του Εισαγγελέα να δώσουμε όσα στοιχεία διαθέτουμε για τον τρόπο που γίνεται η πρακτική άσκηση των υποψήφιων οδηγών.
Προς το παρόν μία μόνον επισήμανση, που αφορά στον αρμόδιο Αντινομάρχη και τη σημερινή ηγεσία της ΝΑΜ. Γνωρίζουν άραγε πόσο χρόνο προβλέπει ο νόμος για την εξέταση των υποψηφίων οδηγών; Τριάντα πέντε λεπτά. Πόσα λεπτά άραγε εξετάζονται οι υποψήφιοι στη Μαγνησία; Περίπου δεκαπέντε. Γιατί; Έλεγξε ποτέ κανείς από τη Νομαρχία αυτούς που ανερυθρίαστα ασχημονούν και εκτοξεύουν απειλές σε δημοσιογράφους, επειδή «τόλμησαν» να σχολιάσουν τα του οίκου τους;
Για «τα λόγια του καφενείου», τέλος, παραθέτουμε στους κ.κ. του Συλλόγου που συνέταξαν την απαράδεκτη επιστολή ένα μικρό μόνο τμήμα από την Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου εμπεριέχονται τα δικαιώματα των εκπροσώπων του Τύπου «…οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν ελεύθερα να συγκεντρώνουν πληροφορίες, έστω και ανώνυμες, ακόμη και από κυβερνητικούς υπαλλήλους».
ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Περίσσεψαν τα καλά λόγια
Οσοι υποδέχτηκαν χθες τον Κώστα Σκανδαλίδη στο Βόλο –ελάχιστοι είναι η αλήθεια– καλοδέχτηκαν τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Τα καλά λόγια περίσσεψαν. Τόσο πολύ που το πράγμα άρχισε να θυμίζει επικήδειο. Είναι φυσικό από την ώρα που τον θεωρούν ακίνδυνο αντίπαλο να του χτυπούν την πλάτη. Τώρα δεν ξέρουμε τι κατάλαβε ο ίδιος ο Σκανδαλίδης, μπορεί αυτάρεσκα να νομίζει ότι δημιουργεί ρεύμα…
Χ.Μ

Περίσσεψε και η υποκρισία
Πώς γίνεται θα μου πείτε να χειροκροτούν την υποψηφιότητα Σκανδαλίδη στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ των άλλων δύο υποψηφίων, άβυσσος η ψυχή των ΠΑΣΟΚων. Και του Σκανδαλίδη επίσης. Που πας χριστιανέ μου με 4% στα γκάλοπ; Θα μου πείτε, μπορεί να θέλει να εξασφαλίσει το μέλλον του με μια κομματική θεσούλα και με όποιον πρόεδρο εκλεγεί. Μήπως και οι ελάχιστοι υποστηρικτές του κατά τον ίδιο τρόπο δεν συμπεριφέρονται; Επειδή δεν θέλουν να εκφραστούν είτε με τον Παπανδρέου είτε με τον Βενιζέλο, προτιμούν την ασφάλεια της ανωνυμίας, δηλαδή τον Σκανδαλίδη. Πρώτος διδάξας ο «εκλεκτός τους» και ακολουθούν και οι υποτιθέμενοι υποστηρικτές του.
Χ.Μ

Δυστυχώς

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου