ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη ευκαιρία

μεγάλη-ευκαιρία-851206

Μπορεί να μην έχει δοθεί η πρέπουσα δημοσιότητα για την υπόθεση της διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων από το Βόλο και τη Λάρισα, αυτό όμως δεν μειώνει την αξία της υπόθεσης. Μπορεί να είναι η αγωνία μας ή ακόμα και οι προκαταλήψεις μας περί τύχης και γρουσουζιάς που δεν μας αφήνουν να ασχοληθούμε με το μεγάλο αυτό θέμα. Όμως, όπως και να ’χει, το ερχόμενο Σάββατο θα ξέρουμε. Οι εκλέκτορες της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων στην Πεσκάρα της Ιταλίας συνέρχονται προκειμένου να ψηφίσουν για το ποια θα είναι η διοργανώτρια πόλη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Η αναπτυξιακή ευκαιρία για το δίπολο Βόλου-Λάρισας είναι μοναδική και ίσως ανεπανάληπτη. Τηρουμένων των αναλογιών θα μπορούσαμε να πούμε ότι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ολόκληρη η Ελλάδα δούλεψε για την βελτίωση των υποδομών και γενικότερη εικόνα της Αθήνας. Τώρα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία ολόκληρη η Ελλάδα μέσω του εθνικού προϋπολογισμού να δουλέψει, δηλ. να πληρώσει έργα του Βόλου και της Λάρισας.
Δεν είναι μια εύκολη μάχη η ψηφοφορία της Πεσκάρα. Ωστόσο τα τρία τελευταία χρόνια έχει γίνει καλή δουλειά από την Επιτροπή Διεκδίκησης και ελπίζουμε να αποδώσει. Μακάρι το ερχόμενο Σάββατο να βρει το Βόλο στο επίκεντρο της Μεσογείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου