ΤΟΠΙΚΑ

«Κόκκινη κάρτα» στον ρατσισμό και τη βία στα γήπεδα

κόκκινη-κάρτα-στον-ρατσισμό-και-τη-β-851206

Ενας αγώνας διαφορετικός, από αυτούς που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα, θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα (4 μ.μ.) στο Πανθεσσαλικό. Μετά τα ενενήντα λεπτά διεξαγωγής του δεν θα έχει σημασία το αποτέλεσμα και ποια ομάδα θα βγει νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά βασική επιδίωξη της ΟΥΕΦΑ και των τοπικών φορέων που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας την διοργάνωση, είναι μέσα από τις προσπάθειες όλων όσοι συμμετέχουν να σταλούν μηνύματα κατά της βίας και του ρατσισμού.
Από τα δύο συγκροτήματα που θα παραταχθούν το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό, το ένα από αυτά θα αποτελείται από τους νεαρούς Βολιώτες διαιτητές και το άλλο θα είναι η Μικτή νέων της Ε.Π.Σ.Θ. Οι ρέφερι του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλίας αφήνουν τις σφυρίχτρες και αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια εκδήλωση που μοναδικό στόχο έχει να δείξουν την «κόκκινη κάρτα» σε δυο φαινόμενα που ταλαιπωρούν τον αθλητισμό. Απέναντί τους θα έχουν τους καλύτερους νεαρούς παίκτες της Μαγνησίας, το αύριο του ποδοσφαίρου, που προπονείται υπό τις οδηγίες του Ηλία Κούγιαλη και σίγουρα προσδοκά στο μέλλον ένα καλύτερο σε συνθήκες ποδόσφαιρο.
Η UEFA σε συνεργασία με την FARE κάθε χρόνο διοργανώνουν την επονομαζόμενη «εβδομάδα δράσης» (Actions Week), που αφιερώνεται ενάντια στη βία και στο ρατσισμό. Η σημαντική αυτή προσπάθεια γίνεται φέτος από την Μαγνησία. Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας και οι Βολιώτες διαιτητές, θα προσπαθήσουν το απόγευμα μέσω του σημερινού ματς να τοποθετήσουν το δικό τους λιθαράκι στον παγκόσμιο αγώνα και στις ενέργειες που γίνονται για την εξάλειψη του ρατσισμού και της βίας. Στο Πανθεσσαλικό βέβαια χρειάζεται και πρέπει να δώσουν το παρών και οι φίλαθλοι της Μαγνησίας, ώστε να στεφθεί με επιτυχία η όλη διοργάνωση.
Μιλώντας για τον σημερινό αγώνα, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. κ. Τάσος Μπατζιάκας δήλωσε στον «Τ»: «Γίνεται στα πλαίσια της εβδομάδας δράσης της ΟΥΕΦΑ για την καταπολέμηση της βίας και του ρατσισμού. Πραγματοποιούμε αυτό τον αγώνα για να στείλουμε το μήνυμα ότι χρειάζεται όλοι να κάνουμε προσπάθεια για την αποφυγή της βίας και του ρατσισμού στα γήπεδα. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Καλούμε τα νέα παιδιά και τον φίλαθλο κόσμο να παρακολουθήσουν το παιχνίδι για να στείλουμε όλοι μαζί από το Πανθεσσαλικό στάδιο το μήνυμα κατά των δυο αυτών φαινομένων που μαστίζουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα».
Να σημειωθεί ότι η ηγεσία της Ε.Π.Σ.Θ. έκανε πρόταση στον κ. Βασσάρα να διευθύνει την αναμέτρηση, αλλά ο διεθνής ρέφερι λόγω άλλων υποχρεώσεών του δεν μπόρεσε να δώσει το παρών. Πρόταση έγινε και στον κ. Κασναφέρη, αλλά τελικά το παιχνίδι θα διευθύνουν οι γυναίκες διαιτητές Χουλιάρα , Μπαρμπάκου και Νεοχωρίτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου