ΤΟΠΙΚΑ

Προβλήματα από το δυνατό αέρα στη Σκιάθο

προβλήματα-από-το-δυνατό-αέρα-στη-σκιά-851206

Ισχυρή δοκιμασία επιφύλαξαν στα σκάφη που ήταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Σκιάθου οι χθεσινοί θυελλώδεις άνεμοι, καθώς δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο και πολλές επικίνδυνες… ανατροπές. Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που έπνεαν χθες στο νησί προκάλεσαν για μια ακόμη φορά έντονη ανησυχία στους ιδιοκτήτες των αγκυροβολημένων σκαφών αλλά και τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι επιστράτευσαν όλες τις δυνάμεις τους προκειμένου να σύρουν στη ξηρά τα σκάφη που κινδύνευσαν να ανατραπούν.
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες έθεσαν και πάλι στο επίκεντρο το θέμα της προστασίας των σκαφών, τα οποία μεταφέρθηκαν προσωρινά στο “κομμάτι” του λιμανιού που προσφέρει ασφάλεια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Αίτημα ετών αλλά και μείζονος σημασίας προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή είναι “να τεθεί σε λειτουργία το Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου”, αλλά και “να υλοποιηθεί επιτέλους το τουριστικό καταφύγιο σκαφών (Αλιευτικό καταφύγιο), που παραμένει ακόμη σχέδιο επί χάρτου” όπως έχει κατ επανάληψη, επισημάνει ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης.
Το συγκεκριμένο θέμα έθεσε μάλιστα υπόψη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Πλωμαρίτης κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα, για να λάβει την διαβεβαίωση του κ. Γκούπα ότι θα μεριμνήσει σχετικά. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται, εξάλλου και η συνάντηση που θα έχουν εντός των προσεχών ημερών οι επικεφαλής του Δήμου Σκιάθου με τον αρμόδιο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου