ΤΟΠΙΚΑ

Ελέγχους και τα Σαββατοκύριακα Θα πραγματοποιούν ειδικά συνεργεία της Εφορίας

ελέγχους-και-τα-σαββατοκύριακα-θα-πρα-851206

Φορολογικούς ελέγχους και τα Σαββατοκύριακα θα πραγματοποιούν τα ειδικά συνεργεία της Εφορίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, καθώς συνεχίζεται με εντονότερους ρυθμούς το σαφάρι για έσοδα.
Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, συγκροτούνται ειδικά συνεργεία ελέγχου στους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Κοζάνης, Τρικάλων, Αργολίδας, Μαγνησίας, Πιερίας, Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας, Ξάνθης και Χανίων.
Οι έλεγχοι θα διενεργούνται τρεις φορές την εβδομάδα (Παρασκευή απόγευμα με ενδεχόμενο μεταφοράς της σε άλλη ημέρα της εβδομάδας κατά την κρίση του συντονιστή επόπτη, Σάββατο πρωί και απόγευμα και Κυριακή πρωί και απόγευμα), κατόπιν σχετικών εντολών του Συντονιστή-Επόπτη προς τα επιμέρους συνεργεία, σε μέρες, ώρες και περιοχή που θα ορίζονται με την εντολή ελέγχου, κατά την κρίση του Συντονιστή-Επόπτη, με κριτήριο την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των ελέγχων.
Οι έλεγχοι θα διενεργούνται με την άμεση εποπτεία και παρακολούθηση των Συντονιστών-Εποπτών και των αναπληρωτών τους, οι οποίοι υποχρεούνται για το σκοπό αυτό να βρίσκονται στην έδρα του συνεργείου κατά την έναρξη και τη διάρκεια του ελέγχου και να επιθεωρούν τους διενεργούμενους ελέγχους σε όλη τη διάρκειά τους με οποιονδήποτε κατά τη κρίση τους πρόσφορο τρόπο.
Αντικείμενο των ελέγχων είναι η ορθή εφαρμογή των διατάξεων του ΚΒΣ, κυρίως όσον αφορά τη διακίνηση και πώληση των αγαθών, και την παροχή υπηρεσιών.
Σε περίπτωση που διαπιστώνεται η μη απόδοση ή η ανακριβής απόδοση επιρριπτόμενων και παρακρατούμενων φόρων, θα υποδεικνύεται στον υπόχρεο να προσέλθει άμεσα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και να εκπληρώσει τις φορολογικές υποχρεώσεις του υποβάλλοντας εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις με τις νόμιμες προσαυξήσεις
Συγκεκριμένα, θα εξετάζεται αν εκδόθηκαν τα οριζόμενα φορολογικά στοιχεία για τη διακίνηση και την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών μεταξύ επιτηδευματιών ή μεταξύ επιτηδευματιών και καταναλωτών.
Σημειώνεται ότι η μη επίδειξη των δηλώσεων των επιρριπτόμενων και παρακρατούμενων φόρων δεν αποτελεί παράβαση. Στην περίπτωση αυτή θα υποδεικνύεται στον επιτηδευματία να προσκομίσει τις δηλώσεις στην αρμόδια ΔΟΥ και αυτή θα ενημερώνεται άμεσα εγγράφως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου