ΤΟΠΙΚΑ

«Επίθεση» με μπογιά στο Δημαρχείο

επίθεση-με-μπογιά-στο-δημαρχείο-851206

«Επίθεση» με μαύρη μπογιά στο Δημαρχείο Βόλου από αντιεξουσιαστές χθες το μεσημέρι, την ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Υπό τον ήχο κροτίδων και τα συνθήματα φοιτητών και καταληψιών του Ματσάγγου, οι οποίοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι για αρκετή ώρα μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου, συνεδρίαζε χθες το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο.
Μετά τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης έξω από το κτίριο Σπίρερ μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών για το κτίριο Ματσάγγου, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι από το παραλιακό πανεπιστημιακό συγκρότημα με κατάληξη το Δημαρχείο Βόλου, όπου σε εξέλιξη βρίσκονταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Με ορισμένους από τους διαδηλωτές να φορούν κουκούλες και να έχουν κρυμμένα τα πρόσωπά τους, με μαύρες σημαίες και πανό, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών, του δήμου Βόλου και του πρύτανη, οι φοιτητές και οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το Δημαρχείο.
Προπηλακισμό δέχθηκαν δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και οπερατέρ τηλεοπτικού καναλιού και ορισμένοι θερμόαιμοι έδειξαν έτοιμοι για… επίθεση, νιώθοντας ότι «απειλούνται» από την ειδησεογραφική κάλυψη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.
Τα επεισόδια απέτρεψαν ψυχραιμότεροι σε αυτή την περίπτωση, όπως και όταν υπάλληλοι του δήμου προσπάθησαν να αποτρέψουν ομάδα διαδηλωτών να γράψουν συνθήματα με μαύρο σπρέι στους εξωτερικούς χώρους του Δημαρχείου.
«Ετοιμοπόλεμοι», κρατώντας τα ξύλα από τα πανό στα χέρια έδειξαν μερικοί από τους κουκουλοφόρους, με αποτέλεσμα υπάλληλοι και δημοτικοί σύμβουλοι που θέλησαν να συνετίσουν όσους κρατούσαν το σπρέι στα χέρια να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους…
Για μία και πλέον ώρα διήρκησε η συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο, με τους διαδηλωτές να κάνουν αισθητή την παρουσία τους φωνάζοντας συνθήματα και ρίχνοντας κροτίδες.
Πάντως χθες, εκτός των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας που ρύθμιζε την κυκλοφορία των οχημάτων στη διάρκεια της πορείας, δεν ήταν αισθητή η παρουσία αστυνομικής δύναμης στο χώρο της συγκέντρωσης αντιεξουσιαστών και φοιτητών.

Διδάσκοντες Π.Θ.
Στο μεταξύ το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ανακοίνωση που εξέδωσε «καταδικάζει την άσκηση βίας ενάντια σε φοιτητές του Πανεπιστημίου μας που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο Σπίρερ, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από κοινού με τον Δήμο Βόλου για την υποδοχή των πρωτοετών μας φοιτητών”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου